Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
ahoj, máte některá recept jak naučit dítě spát bez plenek? za pul roku jdeme do školky tak mam strach abysme to vůbec stihli
přes den je syn uplně bez plenky už dlouho ale v noci to nejde ![]()
ahoj, náš malý byl bez plinek přes den celý rok, než jsme odbourali i tu noční plinku. chtěl mít jistotu, že to zvládne, spal už měsíc se suchou plinkou, ale pořád ji chtěl, až pak jednou řekl, že už to chce bez ní. je to ted ani ne měsíc, co jsme komplet bez plinek. v našem případěa s našim mladým je to lepší takto, chce svůj čas a musí se rozhodnout sám…
Ivuš, malá byla bez pleny přes den od roka a půl, všichni záviděli, ani do auta ani přes den na spaní je neměla. Ale v noci je měla do tří let a dvou měsíců. Vůbec jsem to neřešila, jen poslední měsíce jsem jí dávala takové ty stahovací, protože se už někdy vzbudila, ale žádná jistota. Už jsem se chystala, že to řeknu doktorce. Ona teda hodně před spaním pije. A jednoho dne se probudila suchá a řekla mi, ,,mamino, já už na to přišla,, a přísahám, od tý doby nebyla jedniná nehoda. Prostě mu dej ještě čas a pět měsíců je dlouhá doba.
mě by to přez noc ani nevadilo to budu doma tak ji muze mit jak bude potrebovat, ale pri tom odpolednim spanku je to problem..protoze to mi ho do te skolky nevezmou
..ted je mu 2,5 a plinku ma mokrou v poledne kazdy den ![]()
dej mu čas, moc ho netlač, at se nešprajcne. u nás to taky dlouho nešlo. byl taky věčně počuraný, nškdy i s bobkem
Oni na to kluci jsou prevíti. Neboj, opravdu může udělat pokrok ze dnes na den. Myslím, že tím, že mu jí odebereš, bude spíš nervózní a stejně si tím nepomůžeš, nechala bych ho ještě být. Moje známá se plenek ve dvou a půl letech zbavovala u dětí přes den.
Chce to čas, když jsem na dceru tlačila bylo to ještě horší, taky nás tlačila školka ale oni si na to musí přijít. Bez plen přes den byla přes rok, dopolední spaní taky zvládala bez ale na noc plenku stále měla, pak jednou řekla že ji nechce a od té doby je prostě bez plen. Občas ze začátku ve školce se nám stalo že se počůrala, ale tak to se prostě stane a oni to tak berou. Tak se nestresuj a dej mu čas.
ivulk píše:
ahoj, máte některá recept jak naučit dítě spát bez plenek? za pul roku jdeme do školky tak mam strach abysme to vůbec stihlipřes den je syn uplně bez plenky už dlouho ale v noci to nejde
my uz jsme bez plenek mesic..malej si v noci rikal sam, nekdy taky „zaspal“ a pocural se, ale to se taky upravilo…chce to vydrzet, nepanikarit, kdyz se bude tyden v kuse pocuravat a nevratit se k pline…chce to vydrzet..
jinak malej porad pije v noci mliko - nez ho jdu udelat, dam ho vycurat a do rana v pohode vydrzi. drzim pesti ![]()
Omlouvám se zakladatelce, že položím další dotaz: odplenkovat na spaní, až bývá plenka po spaní suchá?
Ahoj,my jsme tenhle problém vyřešily tak že jsme se snažily učit malýho na čurání budit.Prostě když jsme šli i my spát (třeba v 23hod) prostě jsme ho lehce probudily -stejně u toho spal jak zabitej
- a posadily na nočník později jsme nosily na záchod.Je jasný že párkrát už bylo pozdě,ale časem se sem tam začal sám budit a chodit na záchod a už dooost dlouho jsme nemuseli v noci převlíkat
tak hodně zdaru ![]()
Ewule0712 píše:
Omlouvám se zakladatelce, že položím další dotaz: odplenkovat na spaní, až bývá plenka po spaní suchá?
no myslim si, ze to neni ten pravej signal..kamaradka to tak udelala a pak se k plince vratila.
ja mela vyhodu, ze i kdyz mel plinku na noc, tak uz tak jsem to zkousela a jednou v noci jsem se ho zeptala, jestli chce curat a vetsinou ano, takze uz me to vecne sundavani a nandavani plinky prestalo bavit a prestala jsem ji davat uplne…
Já jsem si říkala, že to odnaučíme na spaní po obědě, někdy se zadaří, někdy ne, většinou se ale probudí mokrej a už neusne
Tak jsem si říkala, že ještě není správná doba, i když přes den si řekne normálně.
Ewule0712 píše:
Já jsem si říkala, že to odnaučíme na spaní po obědě, někdy se zadaří, někdy ne, většinou se ale probudí mokrej a už neusneTak jsem si říkala, že ještě není správná doba, i když přes den si řekne normálně.
a kolik je male/mu?
Určitě bych ho v noci nebudila, to je prý největší blbost a stejně si to nepamatuje, protože čůrá spící. To radši vydrž s plenkou a uvidíš, že si na to přijde sám. Navíc dva a půl je malej, neřešila bych to.
Nelluška píše:
Určitě bych ho v noci nebudila, to je prý největší blbost a stejně si to nepamatuje, protože čůrá spící. To radši vydrž s plenkou a uvidíš, že si na to přijde sám. Navíc dva a půl je malej, neřešila bych to.
nejvetsi blbost to neni, kamaradka takhle malou naucila bez plenky, ja nemusela, malej si rikal sam a kdyz jsem to pak jednou zkusila tak jsem si akorat na sebe usila bic..na kazde dite plati neco jineho.