Levnější varianta stavebnice tipu Lego Duplo

612
11.3.11 12:43

Levnější varianta stavebnice tipu Lego Duplo

Ahoj maminky,chtěla bych synovi ke druhým narozeninám koupit nějakou stavebnici,protože ještě žádnou nemáme.Moc se mi líbí Lego Duplo,ale je na nás příšerně drahé :evil: .Poradíte nějakou levnější variantu?Chápu,že kvalita bude asi někde jinde,ale to zase tak nevadí.Je nějaká stavebnice podobná Duplu,že má také hodně variant k dokupování a různá témata jako třeba zoo a vláček,hasiči atd.?Moc děkuji za tipy. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44195
11.3.11 12:46

Lori, ale kvalita je fakt někde jinde :mrgreen: Doplňků je dost(autíčka, vláčky, stromy, panáčci), pro malé děti je to snadněji složitelné než Duplo, nedrží to tak pevně u sebe, ale stačí, aby něco spadlo a některé dílky stavebnice jsou rozbité. Už bych do toho nešla.

Jinak je fajn stavebnice Wader, ale to je taky kvalitní. Nevím přesně, kolik to stojí, děti to dostaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
11.3.11 12:48

my jsme dostali od kamarádky k druhým narozeninám tuším, že LORI. Koupila to někde od větnamců za tři stovky, byl toho velký pytel kostiček, pár stromečků, dvě auta a vláčky s vagonama. S malým to pořád stavíme, teda spíš já. Pořád jsem říkala, že mu koupím taky duplo a nějak se k tomu nemám, ale to je spíš tím, že on moc nechce stavět spíš mi jen asistuje. Tak to Lori zatím stačí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
570
11.3.11 12:50

Lori je opravdu trochu o něčem jiném, hlavně - nevím tedy, jestli to platí stále, ale vím, že se trochu liší Lori, Žako atd., i když někdo tvrdí, že jsou totožné, kostky vzájemně buď vypadávají nebo je mám problém rozpojit i já.
Nijak bych se netrápila tím, že dítě nebude mít lego, taky jsem bez něj vyrostla :D, Lori jsou jen větší, takové „humpoláčtější“, ale naše děti třeba na jejich mašinky nedají dopustit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2787
11.3.11 12:53

My máme Žako, koupila jsem celý pytel o 500kostkách za necelých 700,–
Jsou tam panáčci do autíček, ploty, dopravní značky. Dělají i střechy a různé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepř. Alichi
11.3.11 12:58

Ahoj, máme Žako, je nepřeberné množství variant a třeba jedna varianta „kyblíku“ stojí kolem 200,– a že je tam dost kostek.
Mrkni tady - http://www.zako-cube.cz/…ky-zako.html#…
Ale je běžně dostupná v obchodech (my kupovali v Dráčiku). Kvalita je rovněž o něčem jiném, ale nestalo se nám, že by se něco rozbilo jen pádem, máme rozbitých pár kostek a to jen díky tomu, že na ně malá šlápla. Máme i něco z Dupla (ale to dostala), ale tohle zatím stačí.

• Citovat
  • Upravit
891
11.3.11 13:03

Taky jsem uvažovala o Žaku, ale nakonec jsem se kvůli kvalitě rozhodla pro Lego. Kde jsme viděli Žako v akci, byl vždy nějaký problém - kostky už nešly do sebe nebo naopak od sebe, jsou měkčí, a tím pádem se zprohýbají. Další argument pro Lego byl, že Žako nemá (nebo jsem nenašla) desku, na kterou se kostky „napíchávají“ - přitom umisťováním jednotlivých kostek na desku mrňata většinou začínají, až pak se propracují k nějakým stavbám. Nejlevnější bývá Lego Duplo na www.morelega.cz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
612
11.3.11 13:13

A jakou máte zkušenost se stavebnicí Jixin nebo JDLT?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1718
11.3.11 13:45

My jsme Duplo kupovali postupně levněji v akcích Billa klubu, věrnostního programu v Intersparu (oba obchody často akce opakují s jinou nabídkou Dupla a lega) a před Vánoci jsme sehnali větší krabici jen kostek v Kauflandu. Jsem s ním moc spokojená, u známých jsme měli možnost vyzkoušet i jiné stavebnice a neměnila bych!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
11.3.11 13:46

Ja bych koupila Duplo, ale treba sekacovy… uvidis, ze bys sehnala nejaky vetsi balik levnejsi, ona ta kvalita je fakt nekde jinde a kdyz ty kosticky nejdou presne a jednoduse do sebe deti to nebavi… Taky podlozka je nutnost, bez ni to neni ono…Ja koupial duplo starsi dceri, ted uz si s nim hraji obe(starsi 6 let, mladsi necele dva), mladsi uz to krasne jde a moc ji to bavi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2376
11.3.11 14:40

já sem po Vánocích kupovala krabici v kostek v kauflandu. Vypadají stejně jak duplo, akorát teda ještě je nemáme odzkoušené, čekají na ňákou příležitost. Ale maminky na MMB si je chválily. Jinak my máme Duplo, ale nosil nám ho ježíšek a podložka je fak super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
570
12.3.11 13:46

Bych z dupla a lega obecně zas nedělala něco tak úžasného a skvělého… Jasně, kvalita je úplně jiná než jiné typy kostek, stejně tak jiná je i jeho cena, a to i při akcích typu Vánoce, povánoce a tak…
Jde přeci o to STAVĚT, je jedno z čeho…
Mrňata stejně nepostavěj SAMY skoro nic. U všeho jim dospělý pomáhá, tu konstrukci prostě u dupla nedaj… Za duplo bych peníze ušetřila na jiný stavebnici a koupila kdyžtak později creatora, ale duplo je prostě jen nafouklá bublina tak jako voňavé kostičky clemmy, bez kterých se zas neobejde žádné roční dítě :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44195
12.3.11 20:37

DMartino, nevím, jaký věk myslíš tím „mrňata“, ale moje dcerka stavěla obstojně z Dupla okolo 15 měsíců. Malá krabice základních Duplo kostek plus ZOO, koupené levněji za „body“ v Bille je dosud velmi oblíbená hračka. Víc než Lori, které jsem koupila plný pytel.
Staršího naopak stavebnice moc nebraly, až kolem 4 let ho začaly bavit.
Já bych zase příště ušetřila na kvantitě - stejně Lori pořádně nedrží a občas se něco rozbije a koupila kvalitnější kostky. A to nemáme peněz nazbyt a nesleduju reklamy. Ty voňavé kostičky neznám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815

• (5) + 20 recenzí