Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Jak je ale mysleno- bez tvorby hlenu
Když mám suchý dráždivý kašel, tak me to nutí kašlat a potřebují ten hlen přece vykašlávat?
Sliznice tvoří i za běžných okolností menší množství sekretu, jinak by byla suchá jako cesta. Ale pokud na suchý dráždivý kašel podáte léky na vykašlávání, tak vás to roztrhne. Ale kdo chce kam, pomozme mu tam.
@Anonymní píše:
Jak je ale mysleno- bez tvorby hlenu
Když mám suchý dráždivý kašel, tak me to nutí kašlat a potřebují ten hlen přece vykašlávat?
Nutí vás to kašlat, protože právě máte sliznice v krku překrvené a vysušené. Proto to šimrá. Vykašlává se z průdušek a plic, když je tam zánět.
Dřív, když jsem měla suchý, dráždivý kašel užívala jsem stoptusin nebo sinecod, tak druhý den, jsem cítila zlepšení, ze jsem vykaslavala" rýmu" a kašel se pak změnil na vlhký, to mě pomohlo zas ACC.
Zanedlouho mě čeká operace, obvodní mě právě předepsala ten Levopront, že uvidíme,… No prostě zákon schvalnosti, když nemám být nachlazená.
Jde mě o to, aby se v průduškách po Levoprontu ten hlen nehromadil…
@Anonymní píše:
Dřív, když jsem měla suchý, dráždivý kašel užívala jsem stoptusin nebo sinecod, tak druhý den, jsem cítila zlepšení, ze jsem vykaslavala" rýmu" a kašel se pak změnil na vlhký, to mě pomohlo zas ACC.
Zanedlouho mě čeká operace, obvodní mě právě předepsala ten Levopront, že uvidíme,… No prostě zákon schvalnosti, když nemám být nachlazená.
Jde mě o to, aby se v průduškách po Levoprontu ten hlen nehromadil…
A našla vám lékařka nějaký zánět v průduškách nebo ne? Když tak můžete kombinovat. Přes den na vykašlání a na noc Levopront. Mmch Sinecod je taky na suchý kašel. A u Stoptussinu se vedou odborné debaty, zda má vůbec nějaký smysluplný účinek, když obsahuje dvě látky, co jdou vlastně proti sobě. ![]()
Poslechla mě v rámci předoperačního vyšetření a nic neříkala. Často mě to simra v krku, ale po Levoprontu 1-1-1 nic nevykaslavam. Vzhledem k vážnosti operace se bojím si něco ordinovat sama…
Myslela jste třeba přes den Sinecod, večer Levopront?
Asi ji budu muset zítra zavolat, ale štve mě, že jsem takhle promarnila tři dny s Levoprontem a žádný výsledek. Sinecod vím, že je na suchý kašel.
@Anonymní píše:
Poslechla mě v rámci předoperačního vyšetření a nic neříkala. Často mě to simra v krku, ale po Levoprontu 1-1-1 nic nevykaslavam. Vzhledem k vážnosti operace se bojím si něco ordinovat sama…
Myslela jste třeba přes den Sinecod, večer Levopront?
Asi ji budu muset zítra zavolat, ale štve mě, že jsem takhle promarnila tři dny s Levoprontem a žádný výsledek. Sinecod vím, že je na suchý kašel.
Sinecod a Levopront je to samé svým účinkem. To spíš přes den ACC nebo Mucosolvan a na noc Sinecod nebo Levopront. Ale pokud jste byla poslechově čistá, je zbytečné do sebe cpát léky na vykašlávání. Podle mě je důležité, abyste přestala kašlat úplně, čili bych, být vámi, zůstala jen u toho Levoprontu.