Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Syn 6let už druhý večer nic nesnědl že je mu špatně a že jde spát lehl si a hned asi do minuty usnul tak jsem ho změřila a měl 38 pak se vzbudil že se mu hodně motá hlava a je mu špatně a ráno byl v pohodě ale pořád posedával válel se v posteli což při jeho aktivitě je docela zázrak jinak je strašně akční. A odpoledne měl zase už teplotu 38 a včerejší večer byl uplně to samé dnes se zase vzbudil s tím že se mu hodně motá hlava a skoro nejí. Ptám se tady protože náš mudr má dovolenou a museli by jsme za záskokem tak mě zajímá jestli nemá někdo stejnou zkušenost.
@brouček123
Nemám, já bych nezakládala diskuzi a šla za záskokem MUDr.
@brouček123 Mohlo by to být z toho tepla, ale raději jdi určitě za lékařem, ikdyž to nebude ten váš. ![]()
No mě ani tak nejde o to že bych šla k záskoku ale spíš o to že jsem i já byla včera u dr a mám zánět v uchu a bolí mě to a záskok je dost daleko a musím mhd tak aby jsem tam nejela,,zbytečně'' a dr mi neřekla že to je z horka když on chvíli vypadá že je uplně ok a pak zase vypadá že mu něco je. tak mě zajímalo jestli tady není někdo kdo to měl podobně a co dítku bylo.
Z horka to určitě být může, zvýšila bych pitný režim a nechodit na slunko, ale taky to z tepla vůbec být nemusí… Mluvím pouze z teorie, praxi neznám ![]()
Pokuď vím, tak je normální, že po ránu je teplota nejnižší a dítě se zdá „v pohodě“ a k večeru teplota stoupá. Hlava se mu může motat z nedostatku tekutin nebo tím, že málo jí. Takže to může být jakákoliv nemoc. Ale pokuď už to trvá třetí den a nelepší se to, tak bych upalovala k doktorovi.
@brouček123 syn měl to samé, asi týden si střídavě stěžoval na motání hlavy, bolelo ho bříško, chvilku vypadal nemocně, chvilku byl úplně OK, pak byl jeden den takový uvadlý, další den fakt celý proležel, chtěl i prášek na bolení hlavy, myslel že bude zvracet, skoro nic nejedl, což je u něj veliký problém - DM1, pro bolest břicha nemohl vstát z postele až z toho usnul. Bála jsme se a dala mu ještě hodinu a pak jsme chtěla na pohotovost, má i diabetes. když se probudil tak šel na velkou, na záchodě byl snad hodinu, všechno vyjkadil a za dvě hodiny už lítal venku jak kdyby se nic nedělo. ale opravdu jsem měla strach a chtěla jet na pohotovost. Moje dítě opravdu neposedí, je to rarach a když přes den spí, tak je to vážné.
@brouček123 ale jestli to máte i vy, to opravdu netušim! zavolej si k dr, nebo do nemocnice ať poradí
@brouček123 píše:
Syn 6let už druhý večer nic nesnědl že je mu špatně a že jde spát lehl si a hned asi do minuty usnul tak jsem ho změřila a měl 38 pak se vzbudil že se mu hodně motá hlava a je mu špatně a ráno byl v pohodě ale pořád posedával válel se v posteli což při jeho aktivitě je docela zázrak jinak je strašně akční. A odpoledne měl zase už teplotu 38 a včerejší večer byl uplně to samé dnes se zase vzbudil s tím že se mu hodně motá hlava a skoro nejí. Ptám se tady protože náš mudr má dovolenou a museli by jsme za záskokem tak mě zajímá jestli nemá někdo stejnou zkušenost.
Vyčkala bych ještě do zítřka…pokud by se teda nějak nehoršil. Může to být z přehřátí - i to motání hlavy tomu odpovídá. Dávej mu hodně pít a jestli má 38, tak i srážejte teplotu. Ještě mě napadá, jestli třeba neměl klíště…
Klíště neměl a volala jsem dr a prej to bude asi nějaká viroza pokud by se zhoršil tak máme přijet zatím vypadá ok a je bez teploty. uvidím teda do zítra pokud bude huř tak vyrazíme. díky.