Miminko má teplotu 37,8°C

2606
23.7.14 21:34

miminko ma teplotu 37,8

Ahoj holky muj chlapecek z dvojcat ma teplotu 37,8 a je stary 4tydny tak se chci zeptat jestli uz je to vysoka teplota a jestli to mam resit nebo jak mu muzu pomoct(dvojčata sou ma první miminka tak sem nezkusena)diky moc za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9450
23.7.14 21:35

Dle mého to není teplota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7220
23.7.14 21:36

To není teplota, miminka mají vyšší teplotu než dospělí. Teplota je víc, sráží se až je 38,5 a víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2606
23.7.14 21:38

Holky diky moc proste mam o deti strach-oni se narodily o mesic driv

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
23.7.14 21:40

Choď na pohotovosť, nech máš istotu…na 4-týždňové bábätko je to dosť… nie teda veľa, ale dosť na to, aby ho videl doktor. Merala si v ritke a odrátala 0,5?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1007

Zalezi taky jestli meris digitalem nebo cim ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18

Teplota to je, ne však horečka. Horečka až od 38 a pokud teploměr přesáhne, něco s tím dělej, protože něco takového by se u kojenců podceňovat nemělo. Nebudu hned říkat, aby jsi kvaltovala k pediatrovi, ale když jde o takového mrňouse.

P. S. Pamatuj, že když se něco děje, tak teplota vždy k večeru stoupne, protože jde metabolismus do útlumové fáze a tělo regeneruje, čímž bojuje.. Pokud měl přes den menší, tak bych to moc neřešil. Pokud mu zítra dopoledne neklesne, tak upaluj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
23.7.14 21:41

A to je po odečtu? Není moc navlečený, novorozenci hůř regulují teplotu a snadněji se přehřejí.
Já bych dítě svlíkla do bodýčka, přikryla lehkou přikrývkou a vidělo by se. Čípky na sražení teploty doma máš? Pokud ne, vyslala bych někoho do lékárny s celonočním provozem, teplota může třeba od virozy vylítnout rychle nahoru a budeš třeba muset v noci srazit.

Pokud by to v noci šla teplota nahoru, zavolala bych zítra doktorce, jestli máte přijít. Pokud by vylítla teplota nahoru a dítě nereagovalo na čípek, jela bych okamžitě na pohotovost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšák1187
23.7.14 21:41

@Leenuska a měřila jsi v zadečku?? Odečítala jsi ten 0,5 stupně??
Pokud měřila a neodečetla, jedná se o teplotu 37,3 to je normální že jim ta teplota lítá, hlídej projistotu změř ještě ráno abys byla v klidu že to nestoupá. Neboj, já byla zpočátku taky vystrašená a to mám malou donošenou :hug: :hug:

• Citovat
  • Upravit
2606
23.7.14 21:50

Holky ta namerena hodnota je bez odectu, ja sem nevedela ze se něco odecita, nurofen doma nemame a u nas ani není lékárna s nocnim provozem a sem sama doma, tak asi sednout do auta je to většího mesta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9450
23.7.14 21:51
@Leenuska píše:
Holky ta namerena hodnota je bez odectu, ja sem nevedela ze se něco odecita, nurofen doma nemame a u nas ani není lékárna s nocnim provozem a sem sama doma, tak asi sednout do auta je to většího mesta

Tak když odečteš, co se má (pokud jsi měřila v zadečku), pak je to ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšák1187
23.7.14 21:55

@Leenuska tak buď v klidu, je to ok, v zadečku se odečítá půl stupně, já vždy raději po tomto změřila i ráno a vždy to bylo ok. Asi bych si při nejbližší příležitosti pořídila něco na teplotu, já mám tedy nurofenové čípky, ale ty jsou od 3 měsíců, nicméně doktorka kamarádce říkala že když ho rozpůlí může ho dát i mladšímu dítku, ale nevím co je na tom pravda.

• Citovat
  • Upravit
1155
@Leenuska píše:
Holky ta namerena hodnota je bez odectu, ja sem nevedela ze se něco odecita, nurofen doma nemame a u nas ani není lékárna s nocnim provozem a sem sama doma, tak asi sednout do auta je to většího mesta

Tak to by malo byť v pohode 37,3 ;) bábätkám sem-tam vyskočí takto trochu teplota. Ale určite prekontroluj ešte dnes a zajtra ráno :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
@Leenuska píše:

tak nurofen určitě ne, ten je od 2m, v případě horečky po očkování, jinak od 3m, stejně jako všechny sirupy na horečku. a hlavně až od 5kg. zatím bych neplašila, je to jen lehce zvýšené..ale zítra bych pro jiottu aspoň zavolala doktorce, je ještě hodně maličkej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
23.7.14 22:00

@Leenuska Ono se nic odečítat nemusí. V zadečku je normální teplota do 38,5°C, malé děti mají běžně teplotu vyšší (můj syn měl normálně 37,2 - 37,3°C), takže bych se zatím neznepokojovala, ale pokud by to stoupalo, pro klid duše bych v pátek zašla na prohlídku, ať máš před víkendem jistotu, že je vše v pořádku.

Edit. Já teda od malička měřila v podpaží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí