Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky. Prosím o uklidnění. Moje pětiměsíční dcera má na zadečku a nožičce pigmentové skvrny - skvrny bílé kávy (celkem 2). Byly jsme u kožní lékařky a říkala, že se nemám znepokojovat, pokud jich není více než 5, což by mohlo značit genetickou poruchu (o které jsem si bohužel četla). Chci se zeptat, mají vaše děti také třeba několik těchto skvrnek a nic to neznamenalo. My je v rodině nikdo nemáme. Předem díky
Dcera je má na vnitřní straně stehna, nikdy mne nenapadlo, že by to nemělo být dobře a nikdy jsem na to nikoho neupozorňovala.
Moje děti taky mají pigmentové skvrny. Měl je i můj otec- ten fakt hodně.
@Estell nas mrnous ma jednu takovou malou, vypada jako svetadil na boku. Co je na tom spatneho? ![]()
Děkuju za odpovědi. Když jsem hledala v diskuzích, dočetla jsem se o neurofibromatóze, což mě dost vyděsilo. Jedna skvrnka určitě nevadí. Spíš jsem se divila, že tam má malá najednou hned 2 a my žádné nemáme. Budu doufat, že to nic neznamená.
Dcera to ma pod zadeckem na nozicce chodime kazdy rok na kontrolu a vse ok a ja ani manzel nic takoveho nemame. Pokud mudr rekla ze je to ok tak bych se v tom dal zatim nestourala
Dceři se pigmentová skvrna udělala nad zadečkem asi na konci šestinedělí, byla velikosti fazolky, ale jak roste, tak se samozřejmě zvětšuje, dětská mudr. na to nic neříkala a na kožním jsme kvůli tomu nebyli, takže se kvůli tomu nějak nestresuju.
@matkabagristy Hezký den, vase děti mají skrvny bílé kávy? A je vše v pořádku? Omlouvám se za obnovu staré diskuze, ale sháním info.
@NikiSv píše:
@matkabagristy Hezký den, vase děti mají skrvny bílé kávy? A je vše v pořádku? Omlouvám se za obnovu staré diskuze, ale sháním info.
ano, prckovi je 12, ma odjakziva skvrny, hlavne na nohou. Mel je i muj otec.
@NikiSv píše:
@matkabagristy A je zdravý, všechno v pořádku?
ano