Pigmentové skvrny u miminka

35
23.7.14 13:01

Pigmentové skvrny u miminka

Ahoj holky. Prosím o uklidnění. Moje pětiměsíční dcera má na zadečku a nožičce pigmentové skvrny - skvrny bílé kávy (celkem 2). Byly jsme u kožní lékařky a říkala, že se nemám znepokojovat, pokud jich není více než 5, což by mohlo značit genetickou poruchu (o které jsem si bohužel četla). Chci se zeptat, mají vaše děti také třeba několik těchto skvrnek a nic to neznamenalo. My je v rodině nikdo nemáme. Předem díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13837
23.7.14 13:04

Dcera je má na vnitřní straně stehna, nikdy mne nenapadlo, že by to nemělo být dobře a nikdy jsem na to nikoho neupozorňovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66820
23.7.14 13:05

Moje děti taky mají pigmentové skvrny. Měl je i můj otec- ten fakt hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
23.7.14 13:07

@Estell nas mrnous ma jednu takovou malou, vypada jako svetadil na boku. Co je na tom spatneho? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
23.7.14 13:25

Děkuju za odpovědi. Když jsem hledala v diskuzích, dočetla jsem se o neurofibromatóze, což mě dost vyděsilo. Jedna skvrnka určitě nevadí. Spíš jsem se divila, že tam má malá najednou hned 2 a my žádné nemáme. Budu doufat, že to nic neznamená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3182
23.7.14 14:07

Dcera to ma pod zadeckem na nozicce chodime kazdy rok na kontrolu a vse ok a ja ani manzel nic takoveho nemame. Pokud mudr rekla ze je to ok tak bych se v tom dal zatim nestourala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
940
23.7.14 14:15

Dceři se pigmentová skvrna udělala nad zadečkem asi na konci šestinedělí, byla velikosti fazolky, ale jak roste, tak se samozřejmě zvětšuje, dětská mudr. na to nic neříkala a na kožním jsme kvůli tomu nebyli, takže se kvůli tomu nějak nestresuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
5.7.22 14:58

@matkabagristy Hezký den, vase děti mají skrvny bílé kávy? A je vše v pořádku? Omlouvám se za obnovu staré diskuze, ale sháním info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66820
5.7.22 15:19
@NikiSv píše:
@matkabagristy Hezký den, vase děti mají skrvny bílé kávy? A je vše v pořádku? Omlouvám se za obnovu staré diskuze, ale sháním info.

ano, prckovi je 12, ma odjakziva skvrny, hlavne na nohou. Mel je i muj otec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
5.7.22 15:21

@matkabagristy A je zdravý, všechno v pořádku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66820
5.7.22 15:32
@NikiSv píše:
@matkabagristy A je zdravý, všechno v pořádku?

ano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+