Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
A to nevidíš, jestli zarůstá? Nehet nebo prst máš červený? Je to oteklé? Mě zarůstá nehet na palci pořád dokola, ale už vím jak to stříhat, aby se to nedělo, ale poprvé mi do palce píchli injekci a pak odstřihli podél nehtu proužek (tedy toho nehtu) a nic nestrhávali…
Znama ma dobre zkusenosti s nejakym narovnavacem nehtu, snad od pedikerky co je na to zaskolena. Ale osobni zkusenost teda nemam…
@mila.dka1 píše:
A to nevidíš, jestli zarůstá? Nehet nebo prst máš červený? Je to oteklé? Mě zarůstá nehet na palci pořád dokola, ale už vím jak to stříhat, aby se to nedělo, ale poprvé mi do palce píchli injekci a pak odstřihli podél nehtu proužek (tedy toho nehtu) a nic nestrhávali…
Já mám ten nehet yotiž zatim jenom do pulky
ptotože mi ho v zimě strhavali
Ahoj! Rozhodně nestrhávat. Koukni se do diskuze Bolí strhávání nehtů… Apaji tam dávala odkaz na metodu s náplastí. Mám ji už párkrát vyzkoušenou a zaručeně pomůže!
Mě se ta stalo taky nějak na podzim, strhli mi pruh, teď to mám stejný jako jsem to měla.. podle mě když to zase strhnou, tak to bude opět jen na pár měsíců. Nevím co mi tam zarůstá, nehet už mám nad palec.. už mě to štve ![]()
Mě to zarůstá asi tak v půlce palce - do kůže - zboku - musím tam vždy strčit špičku nůžtiček a co to jde to podél nehtu zastřihnout - bohužel se tam udělá takový zoubek a pak to zase zaroste, ale už to pár let podchytnu včas. Ale je fakt, že jsem s tím několk let bojovala, vždy mi palec otekl, strašně bolel…
Měla jsem to celé od doby, kdy jsem měla nohu v sádře - je to tak 15 let.
@Tereza1986 píše:
Nech si dát radši nehtové rovnátko, pomáhá.
To se na to musím podívat na netu, to by mě zajímalo…
@zuhb taky mám se zarůstáním hodně zkušeností
…před rokem a něco mi nehet sám odpadl (zkopla jsem si ho a zčernal) a když dorůstal, tak samozřejmě zarůstal jak popisuješ…jak už tu bylo zmíněno pomohla mi léčba s lepením náplasti…dávám odkaz, je ale potřeba určitě co nejdříve to začít lepit ať ti to nezačne hnisat http://health.ic.cz/…ajici_nehet/ …přeji ať je brzy lépe ![]()
Bývalý byl s tímhle kdysi i na pohotovosti. Oni to rádi strhávají pořád dokola, ale to není řešení. Bylo mu doporučeno nehet zbrousit na hodně tenko, aby neměl tendenci zarůstat, nechat ho odrůst a pak dávat pozor při stříhání.
Dobrý den,
a
V zimě mi strhávali nehet a ted ho mám tak v pulce a přjde mi že mi zarustá dneska mě bolí a je i nějak červený mám jít na kožní?
myslíte že by mi ho zase stthli?
ale to by se mi potom přeci mohlo stát znovu a takhle pořád dokola ne? a někde jsem četla že se ani strhávat nemusí ale co tedy s tím??