Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj mamky, jdu si opět pro radu
Včera odpoldne kolem páté hodiny štípla dceru (4 roky) včela - štípla ji pod malíček na noze. Dcerka si poplakala, nožičku jsme zchladili, pak dali octový zábal a vše ok. Dnes ráno se malá probudila dřív než obvykle, že ji ta nožička bolí - tak jsme míšto štípance prohlídli a vše vypadalo dobře - teda spíš nebylo nic vidět. Tak jsme jeli do města. Po návratu už slzičky, že ji ta nožička opravdu bolí a najednou ji má celou oteklou, ale ne ze spodu, ale jakoby zvrchu. A ke všemu jí vyskočila teplota - skoro 38. Myslíte, že to může souviset s tím štípancem? Doufám, že jsem to napsala aspoň trochu srozumitelně, ale s dcerou na klíně mi to moc nejde…
Ja bych jela k doktorovi.Syn mel alergii na stipnuti a taky mel teploty, misto otekle a horke. Zavazali mu to a dali nam antibiotika.
Taky bych jela na pohotovost. Bolest je normální i ten otok bych brala, ale ta teplota by se mi nelíbila. Možná to bude chtít něco na alergii.
Ano - místo má oteklé a horké. Jakoby měla teplotu v tom otoku nebo jak to říct
Bud alergie, ale spis se tam šíří z toho spipance zánět…takze taky bych jela na pohotovost, asi dostanete atb a antihistaminika…tak at dopadne dobre;)
@jančamamča malý to měl taky.Na alergologii jsme pak dostali léky a injekční pero kvůli případnému anafylaktickém šoku.
Zajeďte na pohotovost. Já mám na včelí štípnutí alergii a ze zkušenosti vím, že to bolí jak čert, po pár dnech se to zdá lepší, ale stále bolí a nakonec je v tom zánět jak hrom a musí se nasadit antibiotika.
Ja mam neprimerenou reakci na bodnuti. Alergicka nejsem, delali mi testy na vceli a vosi stipnuti a byly negativni. Jinak kotnik jsem mela oteklej. Mela jsem i drobne puchyrky, ty mi propichli a dali Visnovku. Zavazali. Takze za mne taky pohotovost.
@jančamamča píše:
Ahoj mamky, jdu si opět pro raduVčera odpoldne kolem páté hodiny štípla dceru (4 roky) včela - štípla ji pod malíček na noze. Dcerka si poplakala, nožičku jsme zchladili, pak dali octový zábal a vše ok. Dnes ráno se malá probudila dřív než obvykle, že ji ta nožička bolí - tak jsme míšto štípance prohlídli a vše vypadalo dobře - teda spíš nebylo nic vidět. Tak jsme jeli do města. Po návratu už slzičky, že ji ta nožička opravdu bolí a najednou ji má celou oteklou, ale ne ze spodu, ale jakoby zvrchu. A ke všemu jí vyskočila teplota - skoro 38. Myslíte, že to může souviset s tím štípancem? Doufám, že jsem to napsala aspoň trochu srozumitelně, ale s dcerou na klíně mi to moc nejde…
Při jakékoliv celkové (zvýšená teplota, neřkuli horečka) reakci na bodnutí včelou ihned k lékaři!