Kolega mi leze na nervy

Anonymní
7.3.23 19:15

Leze mi na nervy kolega

Já vím, že tahle situace nemá úplně řešení, ale třeba mi poradíte aspoň nějakou fintu, jak se s tím poprat. O co jde? Sedím v jedné kanceláři s více chlapy, z toho jeden kolega mi vyloženě pije krev. Nejde ani tak o to, že všude byl, všechno zná, poučuje nás, ale hlavně o jeho přístup ke mně jako k ženě a vlastně k ženám obecně. Je to děsný „samec“, myslí si, že všechny ženské po něm touží, dokonce začal vykládat některým kolegům tady, že i já jsem po něm v minulosti „jela“, neříkám, že jsem se k němu nechovala přátelsky, to ano, ale to by mohlo říct dalších xx kolegů, že je balím, prostě jsem celkem milá, pokud je ten druhý sympatický, ale nic víc. Mám doma super chlapa, o románek na pracovišti fakt nestojím. A tímhle mě tedy pěkně naštval. Vyřizovat si to s ním nechci, protože to jakože nevím, ale mám vztek, do jakého světla mě staví a jaksi s ním teď, i když on se snaží komunikovat jako dřív, nedokážu nějak přátelsky vyjít. Odpovídám slušně, stručně, ale už vycítil, že se něco změnilo a ptal se mě, proč jsem najednou taková odměřená. Jenže jak to tu vydržet, když mě vytáčí? Jakou zvolit strategii? Prostě je to takový ten sebevědomý typ a já bych nerada nakonec odešla kvůli němu. :( Je to trochu peklíčko, sedět s ním 8 hodin denně v jedné místnosti. :cert:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10827
7.3.23 19:49

Normálně ho ironicky, sarkasticky, atd. setřít :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.3.23 19:52

@Bytsamsebou Děkuju za reakci. Ne že bych to neuměla, právě naopak, ale nechci najednou šířit negativní náladu a být stále ve střehu, kdy mi to vrátí a tak, chtěla bych prostě klid! Jenže mně se s ním poté, co začal šířit tyhle jedovaté sliny, nechce mluvit vůbec o ničem, najednou mi to připadá úplně beze smyslu. Celkově jsem si nejdřív myslela, že je to sranda, jak se vyjadřuje o ženách, ale teď si myslím, že je to jednoduše kretén.

• Citovat
  • Upravit
10827
7.3.23 20:00
@Anonymní píše:
@Bytsamsebou Děkuju za reakci. Ne že bych to neuměla, právě naopak, ale nechci najednou šířit negativní náladu a být stále ve střehu, kdy mi to vrátí a tak, chtěla bych prostě klid! Jenže mně se s ním poté, co začal šířit tyhle jedovaté sliny, nechce mluvit vůbec o ničem, najednou mi to připadá úplně beze smyslu. Celkově jsem si nejdřív myslela, že je to sranda, jak se vyjadřuje o ženách, ale teď si myslím, že je to jednoduše kretén.

No, jestli je to kretén a umachrovanec, tak bych ho setřela o to víc. Trochu uzemnit. Jestli to umíš, tak ti nemůže dělat žádný problém ho odpálkovat, když ti to vrátí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.3.23 20:02

@Bytsamsebou Ve všech bodech na něj sedí narcismus. Setřít jej není problém, ale mně se s ním vůbec nechce ztrácet energie, kvůli tomu do práce nechodím a vydržet s ním musím… :cert: Jinak bych neváhala.

• Citovat
  • Upravit
5238
7.3.23 20:03

Ja bych mu na jeho dotaz, proc jsem naraz tak odmerena, rekla, ze jsem se doslechla, ze si muj pratelsky pristup v minulosti spatne vylozil a nerada bych, aby se to opakovalo. A klidne bych si i prisadila o tom, ze mam doma super chlapa, takze rozhodne zadne pracovni romanky, a uz vubec ne s nim, neplanuji. A do prace bych si brala sluchatka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10827
7.3.23 20:06
@Anonymní píše:
@Bytsamsebou Ve všech bodech na něj sedí narcismus. Setřít jej není problém, ale mně se s ním vůbec nechce ztrácet energie, kvůli tomu do práce nechodím a vydržet s ním musím… :cert: Jinak bych neváhala.

Sedíš s ním 8 hodin v jednom kanclu. To je lepší pokec s primitivem, než hrobové ticho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
7.3.23 20:12

Já bych mu řekla, že jsem taková proto, aby nedošel opět k omylu, že po něm jedu.

Jen takto jednoduše, aby mu docvaklo o co jde (že nejsi jen náladová). A dál bych s ním nic už ohledně toho neprobírala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.3.23 20:47

@smada To bych ale prozradila, že dotyční mi to důvěrně řekli, což nechci. Celkově nemám náladu šířit negativní emoce. Jen se bojím, že začnu být na něj alergická, a to fakt nepotřebuju…

• Citovat
  • Upravit
304
7.3.23 20:51
@Anonymní píše:
@smada To bych ale prozradila, že dotyční mi to důvěrně řekli, což nechci. Celkově nemám náladu šířit negativní emoce. Jen se bojím, že začnu být na něj alergická, a to fakt nepotřebuju…

Proto bych to řekla přesně takto, ať si pak přemýšlí, kdo to byl. Třeba si přestane být tak jistý v kramflecích. Kolegům se pak případně omluvila, že mi to ujelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1334
1.4.23 23:27

Já bych asi nedělala nic, řešila jen služební věci, protože nic nebylo, nic není a nic nebude, takže s tímto kolegou prostě není co řešit. On se tě těmi řečmi snaží vyprovokovat někam, kde ty nestojíš o to, aby ses ocitla. On je takový, potřebuje to zřejmě ke svému fungování. Normální lidi do práce chodí pracovat a kamarády mají jinde. On to má nastaveno jinak. Jeho problém. Ne tvůj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat