Práce na 6h - jde to?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
7.3.23 10:57

Práce na 6h

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, končí mě mateřská a můžu nastoupit do práce na zkrácenou pracovní dobu, kolik hodin musím mít oddělane aby se mě to počítalo do důchodu?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Vesnickaholka
7.3.23 11:02

Tak tady snad nejde o hodiny, ale o roky ne? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3161
7.3.23 11:07
@Vesnickaholka píše:

taky bych řekla ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35475
7.3.23 11:10
@Anonymní píše:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, končí mě mateřská a můžu nastoupit do práce na zkrácenou pracovní dobu, kolik hodin musím mít oddělane aby se mě to počítalo do důchodu?

Na důchod se to počíta pokud je odváděno sociální pojištění. Což u tohoto úvazku bude. Počítají se odpracované roky. Pak se počítají penize, ale s tím bych se vůbec nezatěžovala, to ještě 100× změní než půjdeš do důchodu, bude-li vůbec nějakej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15727
7.3.23 11:17
@Anonymní píše:

Musíš mít odpracované roky + nějaké platby ČSSZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
7.3.23 11:22

Výše úvazku nemá vliv na započítání doby pojištění pro nárok na starobní důchod. takze 6 h nebo 8 h v práci za den nehraje roli, podstatné je, že se odvádí sociální pojištění z tohoto pracovního poměru. Ale vždy se to může samozřejmě měnit budoucími zákony, v tuto chvíli to je takto nastaveno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
7.3.23 12:09
@Vesnickaholka píše:

Záleží, kolik si bude odvádět. Což může být u různých zkrácených úvazků různé.
Já sama jsem ochotná mít zkrácený maximálně rok. Třeba při přecházení k jinému zaměstnavateli nebo na jiný úvazek. Léta zkrácený bych nechtěla. Teď by to sice nevadilo. Peněz je dost. Jsme dva výděleční. Jeden nadprůměrně. Ale to nemusí být na furt. A při mém zkráceném úvazku se odvádí málo a jednou se to negativně projeví na důchodu, kdo se drží zkráceného úvazku. Tak si myslím, že to i myslí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.3.23 12:45

Děkuji Vám všem :kytka:

• Citovat
  • Upravit
21481
7.3.23 13:20
@Kelsey píše:
Záleží, kolik si bude odvádět. Což může být u různých zkrácených úvazků různé.
Já sama jsem ochotná mít zkrácený maximálně rok. Třeba při přecházení k jinému zaměstnavateli nebo na jiný úvazek. Léta zkrácený bych nechtěla. Teď by to sice nevadilo. Peněz je dost. Jsme dva výděleční. Jeden nadprůměrně. Ale to nemusí být na furt. A při mém zkráceném úvazku se odvádí málo a jednou se to negativně projeví na důchodu, kdo se drží zkráceného úvazku. Tak si myslím, že to i myslí.

No a ty si myslíš, že ještě nějaký důchod od státu dostaneš? Já s tím teda nepočítám… Je potřeba si to zajistit jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
7.3.23 14:58
@nozu píše:
No a ty si myslíš, že ještě nějaký důchod od státu dostaneš? Já s tím teda nepočítám… Je potřeba si to zajistit jinak.

Vím, že ne. Zajištěná jsem jinak. Aspoň chci mít pocit, že nějaký minimální třeba dostanu. Nejsem nadšenec zkrácených úvazků. Ale to je moje věc. Prostě bych za polovinu svého platu dlouhodobě nedělala. Pokud to někomu stačí. Jeho věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21481
7.3.23 20:20

@Kelsey jo, jasně. Ten původní příspěvek vyzníval jinak. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat