Ležení po operaci

Anonymní
29.6.25 18:17

Ležení po operaci

Dobrý den, mám po gynekologické operaci, brali mě ráno a do druhého dne do rána jsem nesměla vstát, dávali mi opiaty a večer něco na ředění krve. Měla jsem cevku. Od druhého dne už chodím postupně. Všude ale ctu, jak všichni po laparce chodili už první den, mám strach z embolie.. je to ležení jeden den normální postup a každá nemocnice to má jinak?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35869
29.6.25 18:29

Mě po operaci v poledne po žlučníku hnali už večer pěšky na večeři :nevim: asi záleží jak velká operace to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27705
29.6.25 18:37

Tak dali ti na ředění krve a to je právě aby jsi embolii nedostala ted už chodíš takže by to bylo být dobrý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.25 18:56
@Anonymní píše: Více

každá nemocnice to má jinak, za posledních 10 let jsem byla ve třech nemocnicích, v jedné 2× a v každé je zcela jiný režim a pravidla jak před operací, tak po operaci

někde napichují kanylu večer před operací, jinde ji dají až ráno, někde sepisují při jedné hospitalizaci všechny jizvy a modřiny, jindy a v jiných nemocnicích je to vůbec nezajímá, někde dávají nízkomolekulární heparin, jinde ne, někde ho dají klidně do ramene, někde jen a pouze do břicha, někde je po operaci pomalu do propuštění kvůli intubaci kašovitá strava, jinde to neřeší

• Citovat
  • Upravit
455
30.6.25 12:51

Já po laparoskopii nesměla vstávat ještě další den. Důvod byl ten, že jsem měla hodně špatný krevní obraz a báli se, že při vstávání zkolabuju. Ten den byl státní svátek a s tím spojené omezení služeb personálu, takže se čekalo, až se na mě dostane řada a přijde rehabilitační pracovník (muž), který mě případně bude chytat.
Po jiné laparoskopii na tomtéž pracovišti jsem vstávala už asi za dvě hodiny po probuzení z narkózy.
Léky na ředění krve jsem měla v obou případech a v obou bylo vše bez problémů, pokud se týká embolie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí