Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mě po operaci v poledne po žlučníku hnali už večer pěšky na večeři
asi záleží jak velká operace to je.
Tak dali ti na ředění krve a to je právě aby jsi embolii nedostala ted už chodíš takže by to bylo být dobrý
@Anonymní píše: Více
každá nemocnice to má jinak, za posledních 10 let jsem byla ve třech nemocnicích, v jedné 2× a v každé je zcela jiný režim a pravidla jak před operací, tak po operaci
někde napichují kanylu večer před operací, jinde ji dají až ráno, někde sepisují při jedné hospitalizaci všechny jizvy a modřiny, jindy a v jiných nemocnicích je to vůbec nezajímá, někde dávají nízkomolekulární heparin, jinde ne, někde ho dají klidně do ramene, někde jen a pouze do břicha, někde je po operaci pomalu do propuštění kvůli intubaci kašovitá strava, jinde to neřeší
Já po laparoskopii nesměla vstávat ještě další den. Důvod byl ten, že jsem měla hodně špatný krevní obraz a báli se, že při vstávání zkolabuju. Ten den byl státní svátek a s tím spojené omezení služeb personálu, takže se čekalo, až se na mě dostane řada a přijde rehabilitační pracovník (muž), který mě případně bude chytat.
Po jiné laparoskopii na tomtéž pracovišti jsem vstávala už asi za dvě hodiny po probuzení z narkózy.
Léky na ředění krve jsem měla v obou případech a v obou bylo vše bez problémů, pokud se týká embolie.
Dobrý den, mám po gynekologické operaci, brali mě ráno a do druhého dne do rána jsem nesměla vstát, dávali mi opiaty a večer něco na ředění krve. Měla jsem cevku. Od druhého dne už chodím postupně. Všude ale ctu, jak všichni po laparce chodili už první den, mám strach z embolie.. je to ležení jeden den normální postup a každá nemocnice to má jinak?