Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj děvčata,
chtěla bych se zeptat, zda jste někdo řešil vaginální mykózu během kojení. Už přes měsíc mě to trápí, 2× za sebou jsem použila Canesten 1× tableta + krém, gynekolog mi poradil boraxové globule, vše zabralo jen na chvíli, ale po krátké době se infekce zase vrátila. Gynekolog mi řekl, ať v případě nouze používám ty boraxové globule, že některé těhule to berou celé těhotenství, když je trápí mykózy. Řešila jste to některá? Co Vám pomohlo?
Kojím 5.měsícem, takže relativne krátce.
Děkuji za odpověď.
@answear789 píše: Více
Ahoj,
doporučuji omezit cukr - jakékoli kvasinky milují cukr, omezíš-li ho někdy i to stačí. Pak bavlněné spodní prádlo, větrat, přeléčit i sexuálního partnera ![]()
Omezit cukr, prat spodní prádlo v dětském prášku bez aviváže, co nejvíc větrat, nezůstávat v mokrých plavkách, přeléčit partnera.
Nejíst cukr (ani hořčici, kečup atd.), ovoce a sladkou zeleninu (např. červené papriky). Nejíst lepek (chleba, rohlíky).
Někdy vadí i mléčné výrobky, nutno vyzkoušet.
Může se pohanka, jáhly, bezlepkové ovesné vločky a zelená zelenina. Vejce, maso libovolně.
Myslím, že ořechy jsou také ok.
Potíže by měly do několika dnů ustoupit. Je třeba pokračovat do vymizení všech příznaků.
Pravidelně brát vaginální probiotika a střídat to s nějakým přípravkem s kyselinou mléčnou.