Leží jen na jedné straně :-(

711
5.1.11 10:39

Leží jen na jedné straně :-(

Ahoj holky,
máme dvouměsíční miminko a od narození mi leží jen na levé straně,když ho dám na záda,hned dá hlavičku zas nalevo,když ho dám do lehátka,taky mi padá na levou stranu.Včera jsme byli u doktorky a ta nám řekla,že musím dávat Matyho i na druhou stranu,jinak nás pošle na rehabilitaci,zkouším to ale od začátku dávat ho na druhou stranu,ale hned se mi přetočí na záda a opět nalevo,když ho podložím,tak strašně pláče,jsem s toho nešťastná a nevím jak tomu pomoct :cry: Prosím,měli jste některá taky takové trápeníčko s miminkem a nakonec se to srovnalo,nebo je důležité i přes pláč ho na tu druhou stranu obracet?
Děkuju strašně moc :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16492
5.1.11 10:46

Ahojky Jani my máme úplně ten stejný probblém Jsem zvědavá co holky poradí. Už jsem zkoušela snad všechno. Dala jsem hračky jen na jednu stranu, hlavu jí pořád otáčím, chodíme k ní druhé strany a nic nepomáhá. Děsí mě, že budeme muset cvičit vojtovku :zed: :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
5.1.11 10:51

My jsme měli podobný problém, malá taky dávala hlavu častěji na pravou stranu a spala jedině na pravo, časem se jí na té straně úplně splácla hlavička, tak na to dejte pozor a pokud je to možné tak podkládejte přeba srolovanou dekou aby neměla možnost se obracet na svou oblíbenou stranu. Jinak si myslím že je hodně důležité zjistit jestli se tam otáčí jen tak a nebo jestli na tu druhou kvůli zkráceným šlachám nemůže. Když ji namotivuješ tak se otočí normálně na druhou nebo nechce vůbec??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
5.1.11 10:58

Tady asi nic jinyho nez podkladat, aby se ti neotocil :think: zkus zjistit (asi spis doktor to zjisti) jestli nema neco s tou pravou stranou, ze place kdyz ho tak polozis.

Jinak moje prostredni mela po porodu zlomenou klicni kost a vlastne nesmela na ten zranenej bok, asi 2 mesice a pak taky chvilku trvalo nez si zvykla na druhou stranu (ale u nas to nebylo zas tak potreba bo spavali vsichni na brise)

Posledni co me napada je dat na brisko a hlavu otocit na tu spravnou stranu - teda pokud jeste sam neotoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
5.1.11 11:04

Malá se mi taky točila jen jednu stranu, tak jsem ji po nějaké době musela proti její vůli točit na druhou. Moc se jí to nelíbilo, ale chvíli tak vydržela. Prodávají se polohovací válečky, aby se miminko neotočilo zpět. A co takhle tam dát hračky nebo pustit televizi nebo ji nějak zabavit, aby nebrečela na neoblíbeném boku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
5.1.11 11:06

vetšinou se to srovná samo, dvoumesični deti mají jeste hooodne času, každé dítě preferuje jednu stranu, nekteré malinko, nekteré víc.

ale jak pise brouczek - nekdy je duvod, ze na jednu stranu proste nemuze , pak by to řešit chtelo, at se to zbytečně neprotahuje a nemusi se cvičit dlouho. ale to je vetšinou videt, ze je na te druhe strane coi špatně.

s vojtovkou se to tu hooodně přehání , kazdou rehabku bych vyslýchala proč si mysli ze je opravdu nutne cvičit a zaridila bych se dle sebe.
(chodila jsem s jednim ditetem na rehabku zhruba dva mesice, cvičili jsme jeden cvik z vojtovky, nebolestivý, docela se mu to po par dnech i libilo , melo velký hematom na krku, a pak jsme to ukoncili, když hematom zmizel, mírná preference jedné strany uz na skodu není, vekem se to srovná :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
5.1.11 11:11

Holky,když mu něco povídám,nebo ukazuju hračky,tak na té pravé straně krásně vydrží,ale jen co se vzdálim,nebo když usne,tak hned nalevo,zkoušela jsem tam dávat polštář,ale jakmile zjistí,že se nemůže otočit,tak se začne šíleně vstekat a pak plakat :cry: Když ho položím přímo na bok,tak na tom pravym vůbec jakoby neumí být,snaží se vší silou přetočit na bříško a nebo na záda :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1740
5.1.11 11:12

Ahoj,měla jsem ten samý problém se svým synem..je to tedy již 13 let,ale to myslím na věci nic nemění.Bylo to přesně jak popisuješ ty..pokud byl v kterékoliv jiné poloze než na levém boku tak prostě nespal,plakal,kroutil se..rezignovala jsem..došlo to tak daleko,že měl levou stranu hlavičky „placatou“.Byla jsem z toho nešťastná..dr. mě tehdy poslala na rehabku a chvíli jsme cvičili Vojtovu metodu..byl to děs,ale vše se tím srovnalo a vyřešilo a syn dnes chodí s kraťoulinkým ježkem a hlavu má naprosto symetrickou..jsem šťastná,že se to srovnalo..
Jo a tehdy mi řekli,že je možné,že už z bříška měl zkrácené šlachy na pravé straně..prostě tu levou snad preferoval už od početí či co :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4417
5.1.11 11:28
Janca.Zik píše:
Holky,když mu něco povídám,nebo ukazuju hračky,tak na té pravé straně krásně vydrží,ale jen co se vzdálim,nebo když usne,tak hned nalevo,zkoušela jsem tam dávat polštář,ale jakmile zjistí,že se nemůže otočit,tak se začne šíleně vstekat a pak plakat :cry: Když ho položím přímo na bok,tak na tom pravym vůbec jakoby neumí být,snaží se vší silou přetočit na bříško a nebo na záda :cry:

u nás se to srovnalo samo až ke konci 3 měsíce, snaž ser ho stále motivovat na tu pravou stranu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6336
5.1.11 11:32

ja to u obou holek delala tak, ze spaly na boku oprene o tycky postylky kdy mely tedy zada jeste jako na dece… proste jako dekou zaprene tak aby se neprekulily z boku na brisko a proste jsem stridala z jedne strany postylky na druhou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
5.1.11 11:32

Já bych šla na tu rehabilitaci hned a nechala si poradit… Čím dřív se to bude řešit, tím dřív se to možná spraví a tím jednodušší budou případné cviky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
5.1.11 11:47

Děkuju strašně moc,budu ho tedy zkoušet motivovat,aby koukal na tu druhou stranu a na spaní ho podkládat. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
5.1.11 12:16

Eliška tohle dělala taky, hlavičkou otáčela v pohodě, ale spala jenom na jedný straně a nepomohlo nic. A před 14ti dny se najednou začala přetáčet na obě strany stejně, v postýlce pěkně cestuje :lol: , takže pokud jí jinak otáčí v pohodě, tak bych to moc neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
5.1.11 12:56

Jo určitě mně teda nikdo neradil podkládat to mi přijde jako boblost fakt…chodíme na rehábko…ono kdžy upřednbostnuje jendu stranu to má pak i dopad na to že jedna strana tělíčka jako ty svaly jsou ochablé…já to mám ted s Olim to samé už nám byly 4 měsíce a chodíme cvičit stále a jako hodně to pomáhá ale i po takové době je znát že upřednostnuje tu druhou stranu radši byhc si zašla pro doporučení na rehábko,oni ti poradí jak bezpečeně cvičit a jak ho motivovat :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
861
5.1.11 13:03

Ahoj. Naše beruška to měla taky. Na noc jsem jí podkládala takovýma trojúhelníkama a přes den jí nechávala ať si leží jak chce. Během pár dnů se to srovnalo, teď se mi zdá, že se možná dokonce víc točí na tu druhou stranu. Jo a ještě nám pomohla plína přes obličej a tu jsem jí dávala taky z tý neoblíbený strany, tak tam potom tu hlavičku vždycky stočila jak se do ní chtěla zachumlat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí