Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Již několik let máme pronajatý rodinný domek. Nájemní smlouva je nám každý rok prodlužována vždy do konce roku. V současné době kupujeme dům a to přes insolvenční řízení. Tedy to trvá déle než dostaneme klíče - co jsem tak spočítala klíče bychom měly dostat koncem února. Jde mi o to, že na nový domek si bereme hypotéku takže nám to do příjmu razantně zasáhne. Chci se zeptat, když mi teď skončí nájemní smlouva a já napíšu pronajímateli, že už nechci dál smlouvu prodloužit, jestli nás okamžitě vystěhuje, nebo jestli máme ze zákona nějakou dobu na to abychom se přemístili z tohoto domu do nového. V tom novém se toho musí ještě hodně udělat. Takže okamžitě tam jít nemůžeme navíc jak píšu tak nastěhování bude možné tak v březnu možná v dubnu. Jde mi taky o to, že jsme platili na začátku vratnou kauci 20 000 Kč. Po pravdě jsme mu tento dům zabydleli tak, že ho může v klidu pronajímat dál takže že by nám to vzal kvůli špatnému stavu nemovitosti to se nebojím ale bojím se, aby nám z toho nestrhával každý měsíc nájem co tu budem po ukončení nájemní smlouvy. Dík moc za rady. ![]()
Pokud jste tam tolik let a jste brzproblemovi najemnici, tak se proste s majitelem domluvte na prodlouzeni do brezna, ne?
pokud tam budete dal bydlet, tak samozrejme musite platit najem, takze to s tou kauci a strhavani najmu jsem nejak nepochopila.
No to on mi samozřejmě prodlouží protože to tak dělá každý rok ale jde mi o to abych nemusela platit nájem a zároveň hypotéku to bychom nevyšli. Jde mi o to, jestli je nějaká zákonná lhůta kterou máme na vystěhování. Třeba měsíc nebo tak abychom vyšli s penězi.
@Anifasek píše:
No to on mi samozřejmě prodlouží protože to tak dělá každý rok ale jde mi o to abych nemusela platit nájem a zároveň hypotéku to bychom nevyšli. Jde mi o to, jestli je nějaká zákonná lhůta kterou máme na vystěhování. Třeba měsíc nebo tak abychom vyšli s penězi.
to si delas srandu, ne? ![]()
Ne to ne, než se to vyklidí a přemístí to taky potrvá. A já nechci jít proti tomu majiteli. ale radši budu dva měsíce bydlet zadarmo než abych po něm chtěla vrátit peníze za to, co jsme sem do toho vrazili když ho to za celou tu dobu nezajímalo co se tady děje… mě jen zajímá jestli existuje nějaký ten měsíc na vystěhování. Veškeré vybavení je tu naše a to se za den nebo týden nepřesune.
Pokud je dum v poradku a majitel usoudi, ze vam kauci vrati, tak by mohlo byt mozne se dohodnout, aby se najem hradil z te kauce a zbytek doplatit, ale to zalezi na dohode mezi vami
A proč jako. Kdyby ten majitel byl fér tak budu fér taky. ale jeho nic nezajímalo. počáteční stav byl dezolátní a my jsme to zabydleli ze svého. Samozřejmě práci nám nikdo nezaplatí proto jsem se ptala jestli existuje nějaká zákonná lhůta než to všechno vyklidíme. mě hned nenapadejte se ptám ne?
@Anifasek tak je snad normalni, ze musis zaplatit za najem, ne? To jakoze by jste bydleli zadarmo a meli to jeste ze zakona? Tak to ani nahodou, majitel neni dojna krava
@Jana525 píše:
Pokud je dum v poradku a majitel usoudi, ze vam kauci vrati, tak by mohlo byt mozne se dohodnout, aby se najem hradil z te kauce a zbytek doplatit, ale to zalezi na dohode mezi vami
No ale ona píše, že se bojí, že z té kauce jim majitel bude strhávat nájem za to, že tam bydlí po ukončení nájmu ![]()
@Anifasek Samozřejmě nic takového neexistuje. Smlouvu můžete ukončit k prosinci a domluvit se na vystehování třeba v dubnu, ale platit prostě budete. To je snad logické ne? ![]()
@Jana525 píše:
Tak uvidím, snad nám vyjde vstříc když za tu dobu co tu jsme on tu nebyl ani jednou ikdyž jsme ho o to žádali. A ještě po nás chtěl aby jsme si sami zaplatili kolaudaci komínu a dalimu jen potvrzení o revizi. ale aby to zaplatil on to ne. prto chci být taky dá se říct nefér. když on byl nefér k nám
@PetiteFillette píše:
No ale ona píše, že se bojí, že z té kauce jim majitel bude strhávat nájem za to, že tam bydlí po ukončení nájmu@Anifasek Samozřejmě nic takového neexistuje. Smlouvu můžete ukončit k prosinci a domluvit se na vystehování třeba v dubnu, ale platit prostě budete. To je snad logické ne?
ani ne. logické by bylo, kdyby k nám byl fér tak bych se já chovala fér. jeho nic nezajímalo tak mě to také zajímat nebude
@Anifasek to jste, ale hloupi pokud jste to zaplatili. Mate na to alespon potvrzeni?
Příspěvek upraven 30.11.15 v 09:54
@Anifasek píše:
@Jana525 píše:
@Anifasek tak je snad normalni, ze musis zaplatit za najem, ne? To jakoze by jste bydleli zadarmo a meli to jeste ze zakona? Tak to ani nahodou, majitel neni dojna krava
a my snad jsme? dojná kráva? měl by nám ještě platit za to kolik jsme mu do toho vrazili. ok žádná lhůta ze zákona není to mi stačí. myslela jsem třeba měsíc ne hned celý rok hm? tak se s ním pokusím domluvit a uvidím.