Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já bych to vůbec neřešila…oni to píšou všude, pro jistotu, kryjou se tím. navíc je to jen místní podání do nosu…netrap se tím ![]()
Také jsem nepoužívala každý den novou ampuli jak píšou v návodu, ptala jsem se na to doktorky a ta mi s úsměvem řekla, že to nevadí.
@slavuska1 píše:
Já bych to vůbec neřešila…oni to píšou všude, pro jistotu, kryjou se tím. navíc je to jen místní podání do nosu…netrap se tím
Děkuji. Taky si říkám při tom všem, co ožužle… Ale stejně mě to vyděsilo, že mu třeba celou dobu cpu do nosu bacily, tak mě právě zajímalo, jak je to vážné (co se v tom všechno může vylíhnout).
Ani mě nenapadlo, že se to má používat jednorázově, to bych někdy za den dala 4 ampule a to bych nedoplatila ![]()
Tak čím ostatní čistíte nos od soplíků?
@Anonymní píše:
Děkuji. Taky si říkám při tom všem, co ožužle… Ale stejně mě to vyděsilo, že mu třeba celou dobu cpu do nosu bacily, tak mě právě zajímalo, jak je to vážné (co se v tom všechno může vylíhnout).
Ani mě nenapadlo, že se to má používat jednorázově, to bych někdy za den dala 4 ampule a to bych nedoplatila
Tak pokud to nelijes do nosu, jen vytiras, tak to nevadi. Ale postrada to smysl, to bych to vytrela prevarenou vodou napriklad nebo jeste lepe vubec. Obcas striknu do nosu morskou vodu a odsaju, jinak jen utru kapesnikem pod nosikem, to staci.
@Anonymní píše:
Ani mě nenapadlo, že se to má používat jednorázově, to bych někdy za den dala 4 ampule a to bych nedoplatila
Co mu tam 4× denne vytiras?
jestli tu morskou vodu pouziju 2× mesicne (dcera ma uz 17 mesicu), tak je to moc ![]()
Prosímtě nestresuj se
Výrobce se tímto jen chrání
Já jsem měla jednu ampuli taky na víckrát. To by se člověk jinak nedoplatil.
Ono i tak to balení enní zrovna nejlevnější a kdybych při každém použití měla načínat novou ampuli, tak to abych na jednu rýmičku koupila tři balení
![]()
Takže no stress
![]()
Pokud nemá rýmu, tak bych se mu tam vůbec nešťourala, já vždy počkala a to, co lezlo ven, utřela kapesníčkem. Teď už je malá naučená a i trochu frkne.
Já taky každý den nepoužívám nový
a nikdy se nic nestalo ![]()
Jinak souhlas s holkama. Dětská dr. mě hned při první návštěvě „poučila“, že platí pravidlo „nic nikam nestrkat - obzvlášť do nosu a uší“. Pokud má něco v nose a po libenaru to nevypšikne, tak odsát. V případě uší jen otřít vchod do ouška, stačí klidně osuškou, popř. kdyby bylo extra hodně zanesené tak po poradě kapky/sprej na rozpuštění mázku
@PajaF Tak to mě moje dr. nepoučila. Nosík čistím, samy ty soplíky ven nejdou. A ouška po koupeli taky z kraje štětičkou vytřu od vody a případných nečistot.
@Anonymní píše:
@PajaF Tak to mě moje dr. nepoučila. Nosík čistím, samy ty soplíky ven nejdou. A ouška po koupeli taky z kraje štětičkou vytřu od vody a případných nečistot.
Ouska bych nechala na pokoji uplne. Fakt je oboje zbytecne a spise na skodu, nam to rikali v porodnici.
Hezký den,
.
anonym, protože se stydím za svou blbost
Od narození syna používám Libenar tak, že vždy kapnu na štětičku a pak mu vytřu z nosíku soplík. Vždy tedy použiju jednu nebo dvě kapky a ampule mi vydrží třeba 3 týdny. A teď (asi po půl roce) jsem četla návod znovu a je tam napsáno, že z důvodu možné rychlé bakteriální kontaminace se nesmí používat už otevřená ampule
A tak se ptám… jaké bakterie se tam mohly dostat? Co jsem mohla způsobit? Je to tak velký problém?
Ach jo, jsem po narození malého snad ani číst neuměla, bych si liskla.