Kousanec od komára - borelióza?

388
3.7.16 14:52

Kousanec od komára-borelióza?

Dobrý den,

Včera dceru kousl pravděpodobně komár. Skvrna po kousnutī vypadá dnes takhle hrozně. Má to opuchlē, prosáklē, kolem mīsta vpichu je vybledlē kolečko. Máte prosím někdo zkušenost u svých dětí? Potírám jí to Dapis gelem na zklidnění, ale od včera je to určitě horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3767
3.7.16 15:07

@BlueFox Nechala bych jí pro jistotu nabrat krev a udělat test. Za to vůbec nic nedáš a budeš v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
3.7.16 15:12

@BlueFox A váždě to byl komár? Mě to příjde na boreliosu dost rychlé, ono chvilku trvá, než se borelie rozmnoží. Nebyla to spíš vosa, nebo muchnička a toto je alergická reakce? Zajdi zítra k obvoďákovi a uvidíš. Dávej studený obklad, můžet dát fenistyl-kapky, nebo namazat. I kdyby to borelie byla, tak to s ATB do zítřka vydrží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21902
3.7.16 15:14

@BlueFox pokud to je po kousnuti ze vcera, tak lyslim, ze borelka ne. Urcite k dr.Krev la smysl nabirat za sest tydnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
3.7.16 15:14

Testy se dělají až za 3 týdny, jinak nemají cenu, protože chvíli trvá, než se vytvoří protilátky (ty se zjišťují z krve). Pokud by to vypadalo na boreliosu, tak jí dají ATB hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
388
3.7.16 15:42

Díky za názory. Asi před týdnem ji pokousali komáři na více místech, taky ty pupence byly větší, zhojily se, ale takhle hrozný jsem našla včera. No, pro jistotu zajdu k lékaři. Asi to byli komáři, protože to bylo po noci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
3.7.16 16:42

Pokud se to zhoršuje, tak probíhá alergická reakce. Mě doktorka doporučila „stopnout“ alergickou reakci potřením jodem - celé místo, ne jenom vpich.
Jsem alergická na píchnutí včelou, vypadám podobně. Pokud tedy dcera není alergická na jodovou tinkturu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
388
3.7.16 16:51

@mall1976 Díky za tip, ale nic s jódem doma nemám. Jen peroxid a hemagel. Zítra naklušeme pro jistotu k lékaři. Já jsem takto na komára nikdy nereagovala, tak jsem si jen říkala, jestli to není ted třeba častější a někdo to neměl podobný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
3.7.16 17:18

Ještě by mohly pomoct léky na alergii, třeba zodac nebo claritin. Pokud se to pořád zhoršuje, jela bych na pohotovost. Pokud už ne, tak to do zítřka vydrží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
388
4.7.16 20:58

@mall1976 Ahoj,tak ruka se do rána zklidnila, u doktora jsme byli, na boreliózu se mu to nezdálo, nicméně vyloučené to není, prý se ty fleky mohou stehovat, v tom případe se máme u něj objevit na odběry. A že teď mají děti často takové šílené reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
5.7.16 07:56

Jsem ráda, že je to lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie