Kam na výlet do Liberce?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
188
23.7.23 19:57
@Platanka píše:
Vyjet lanovkou na Ještěd, dojít k vysílaci, tam si půjčit kolobezky a sjet to dolů

Lanovka ale nejezdi od te doby, co spadla!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
23.7.23 20:01
@Malina001 píše:

Jezdí sedackovka na Skalku. Vždyť píše, že k vysílači si to musí od lanovky dojít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5069
23.7.23 20:02
@Svistice píše:
Co je prosím všechno v Nisa parku? Krom těch nafukovacích trampolin. Z jejich webu jsem toho nikdy moc kloudného nevykoukala. :oops:Pro technické nadšence je ve Vratislavicích rodný dům Porscheho, a pro cyklisty pumptrack/minitrail a vedle hezké hřiště.

Maji tam ruzny domecky, houpacky, pak takovou tu pojizdnou lanovou houpacku, nejaky prolejzacky, houpacky… maji tam i dost altanu se zahradnim nabytkem, kde si to clovek muze zatahnout a schovat se pred sluncem…nebo proste mit soukromi. A da se tam i grilovat, videla jsem tam myslim dva grily..

Jinak ten zamecky park vedle toho pump tracku je krasny… To hriste tam je prave super pro ty starsi deti, my mame 4letou a moc se mi nezda, aby lezla az do vrchu toho prolejzaciho hradu :D Nahore v parku je pak jeste jedno hriste, pak i venkovni posilka.. Vratislavice jsou krasny, cisty…a klidny. A vlastne u skakacek tam je vyhlasena cukrarna.. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5069
23.7.23 20:02
@Malina001 píše:

To je prece jasny. Ale sedackova jezdi furt :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
23.7.23 20:05

@Konys Hm, tak Nisa park by už moje děti asi extra nezaujal, za to vstupne.

A kam v LBC na inliny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5069
23.7.23 20:07

A jinak my milujeme Bedrichov… odtamtud vyslapneme na Kralovku.. coz je rozhledna. Maji tam krasne obr hriste, dame si tam vzdy obed. Naposledy jsme pred tydnem sli pak jeste na prochazku k Josefodolske prehrade, tam je to krasny… a vsude mraky boruvek. :D :palec: Je tam i Prezidentska chata atd.. tam je moznosti na prochazky hodne. Nebo chodime na druhou stranu.. na Malinik a oak na prehradu Černá Nisa..
Jeste jen k Bedrichovu doplnim… ze se tam na informacich da vyzvednout nejaky papir, kde jsou vyznacene nejake stezky s ukoly…pro deti, a pak kdyz to splni tak na tom infu neco dostavaji..
Priste to chceme prubnout.

Příspěvek upraven 23.07.23 v 20:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5069
23.7.23 20:09
@Svistice píše:
@Konys Hm, tak Nisa park by už moje děti asi extra nezaujal, za to vstupne.A kam v LBC na inliny?

Vesecky areal. Nebo pak u fotbalovyho stadionu. Ja nejradsi jezdila do Mníšku… tam od skoly vede cyklo do Oldřichova, a je to krasny.. mezi domkama, loukama…pasli se tam kone.. Tam to bylo fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3874
23.7.23 20:24
@Svistice píše:
Osmi a jedenáctileté bych nahoru vyhnala po svých, a vzala bych to přes Kamenná vrata.

Na Skalce tuším půjčují i nějaké trojkolky na sjezd dolů.

Z té komerční zábavy je v Liberci ještě Hop park nebo tak něco. Kluky by mohlo zajímat Technické muzeum.

Pokud by toužili po turistice, přijde mi lepší přece vyjet lanovkou a obejít nahoře naučnou stezku, prisla mi hezčí než jen jít do kopce, cedule a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.7.23 20:43

Vygoogli hru/pracovní sešit Nachozeno v Liberci. :) Nemám to vyzkoušeno, ale říkala jsem si, že kdybychom do jednoho z těch měst jeli, tohle vypadá super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1209
24.7.23 08:08

Před týdnem jsem byla na dovolené v Jablonci nad Nisou a udělali jsem si výlet do Liberce - Ještěd a Botanická zahrada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15459
24.7.23 20:03

Co Funpark, lunapark, 4d kino, laser gamě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
24.7.23 20:56
@Sára 1 píše:
Co Funpark, lunapark, 4d kino, laser gamě?

No přijde mi trochu smutný v Liberci strávit čas jen na téhle komerci. :nevim:
Babylon s tímhle si nechávám jako poslední záchranu, kdy je počasí na houby a v jedné světnici si ve 4-5 lidech lezeme na nervy. :)
Funpark fajn, skoro desetileté se tam letos o jarnakach vcelku vyblblo a chtěl by jít zase. Pro rodiče ale hlučný opruz, pokud tedy nejsi obrazec kaficek v hernách. :mrgreen:
Lunapark je spíš pro menší/skolkove (zase neomezený autodrom pro milovníky této atrakce má své kouzlo.
4d kino bude na chvilku a laser gamě proste bude lasergame (tam mě dostanou fakt až v nouzi nejvyšší).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15459
24.7.23 22:34
@Svistice píše:
No přijde mi trochu smutný v Liberci strávit čas jen na téhle komerci. :nevim:
Babylon s tímhle si nechávám jako poslední záchranu, kdy je počasí na houby a v jedné světnici si ve 4-5 lidech lezeme na nervy. :)
Funpark fajn, skoro desetileté se tam letos o jarnakach vcelku vyblblo a chtěl by jít zase. Pro rodiče ale hlučný opruz, pokud tedy nejsi obrazec kaficek v hernách. :mrgreen:
Lunapark je spíš pro menší/skolkove (zase neomezený autodrom pro milovníky této atrakce má své kouzlo.
4d kino bude na chvilku a laser gamě proste bude lasergame (tam mě dostanou fakt až v nouzi nejvyšší).

Já mám prave pocit, jestli Funpark a Lunapark není spíš pro menší - nevím, jestli by to me 11lete dítě bavilo.
A co podle tebe je v Liberci a okolí lepší než tato komerce? My výše uvedenou zábavu zase tak často neprovozujeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
25.7.23 07:43
@Sára 1 píše:
Já mám prave pocit, jestli Funpark a Lunapark není spíš pro menší - nevím, jestli by to me 11lete dítě bavilo.
A co podle tebe je v Liberci a okolí lepší než tato komerce? My výše uvedenou zábavu zase tak často neprovozujeme.

Funpark je prostě taková ta velká prolézací herna s klouzačkama, jsou tam i šlapací autíčka, takové běhací koníci na dětský pohon, nějaké světelné blbiny, trampolíny a překážky na zdolávání.
Já osobně mám raději přírodu. Nevím, jak dlouho v Liberci či okolí budete, ale rozhodně bych šla na Ještěd, do Botanické (ta je tak na 2 hodiny), pokud máte rádi zoo tak do Zoo (i když liberecká už má dny své největší slávy zřejmě za sebou).
Z vnitřních věcí je dobrý IQ Park (koncipovaný pro děti do 8 let, ale na své si tam přijdou u starší) nebo do IQ Landie.
Aby měla dušička dětí klid, tak možná do „aquparku“ v Babylonu (aby mohly děti říct, že tam byly), i když za mě je lepší a podstatně levnější městský bazén.
No a pak již zmiňované Jizerky (rozhledny, přehrady, vodopády…). Pokud nebudeš autem, tak minimálně do Bedřichova jezdí autobusy. Nebo se popovézt víc směrem k lužickým horám (třeba Sloní kameny) nebo k Turnovu do Českého ráje.
Pěkné výlety jsou i v příhraničí (parní mašinka Žitava-Oybin), Trojmezí, Tierpark v Žitavě, Motýlí dům v Jonsdorfu (hned vedle jsou na zimáku přes léto většinou nafukovací skákačky, dal se tam zahrát i ping-pong a fotbálek a byla tam lezecká stěna, dál ve městečku celkem fajn cukrárna).

Edit: Ještě tuším v Janově je lanový park a bobová dráha, bobová dráha je i na Javorníku (a restaurace v Obřím sudě).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
25.7.23 08:03
@Platanka píše:
Vyjet lanovkou na Ještěd, dojít k vysílaci, tam si půjčit kolobezky a sjet to dolů

Lanovka na Ještěd nejezdí. Před 2 roky tam spadla kabina a zařval jeden strojvůdce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Výlety s dětmi na eMiminu

Kam na rodinný výlet s dětmi?

Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.