Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@boball V Brne je jich dost. Ale samozdrejme to zalezi o oblasti. Kdybych k tomu jmenu nemela osobni nelibost tak bych rekla ze docela pekne jmeno. Ale taky se mi libi jen v zakaldnim tvaru.
Mam dva syny a jejich jmena se mi libi taky nejvice v zakladnim tvaru. Nesnasim kdyz jmena nekdo patvori
![]()
Ahoj, je to krásné jméno, jednoho mám doma
Nejčastěji ho oslovujeme Dádo nebo Dando.. Ale je pravda, že v okolí žádného neznáme.
@robinka píše:
Ahoj, vím, stupidní dotaz, ale co říkáte na jméno Daniel? Zajímá mě, jak působí na ostatní. K našemu příjmení se hodí, ale nevím, jestli má dost variant, jak mu říkat. Pořád se „dohadujeme“ mezi asi 4 favority a tohle u mě posledních pár dní vede… Je jich ve vašem okolí moc? My žádného prcka tohoto jména neznáme, ale kamarádka tvrdí, že jich u nich do školky chodí moc (3 v jedné třídě).
líbí, ale neprošlo mi to, protože si okamžitě vybavím cvoka Landu
![]()
Kdyby to nebyl můj otec, ktereho nemam rada, tak by se mi líbilo! ![]()
@aknah31 Tak,já můžu vyskočit z kůže když asi devadesátikilovému Danielovi říká manželova sestřenice, jeho maminka Dádo. Jinak, mi žádná zdrobnělina u toho jména nijak nevadí, stejně to bude nejčstěji pro známé Dan, až bude velký kluk.
Hezké jméno, mít syna klidně ho tak pojmenuju, oslovovala bych Danečku, Daníku, Dany ![]()
@robinka píše:
Ahoj, vím, stupidní dotaz, ale co říkáte na jméno Daniel? Zajímá mě, jak působí na ostatní. K našemu příjmení se hodí, ale nevím, jestli má dost variant, jak mu říkat. Pořád se „dohadujeme“ mezi asi 4 favority a tohle u mě posledních pár dní vede… Je jich ve vašem okolí moc? My žádného prcka tohoto jména neznáme, ale kamarádka tvrdí, že jich u nich do školky chodí moc (3 v jedné třídě).
Dane, Daniely, Danku, Daníku, Danečku, Dando, Danny…myslím, že variant na oslovování je dost. Já osobně ne že bych ho neměla ráda, ale nějak mě nezaujalo, přijde mi tuctové otřepané
Řekla bych, že lidé si pod každým jménem představí nějakou osobu toho jména a podle toho s tím sympatizují nebo nikoliv. Proto nechápu diskuze tohoto typu. Pokud se jméno líbí vám, tak by to snad neměly schválit nebo otrávit nějaké názory ostatních, ne? ![]()
@martina.se no taky jsem si na něj vzpoměla..zrovna hrál v rádiu ![]()
Jinak přítel je Daniel, je to fajn jméno..a my jich tedy v okolí moc nemáme, asi je to jak kde ![]()
Líbí, syn je též Daniel. Nejčastěji mu říkám Dando, Dane, Dáňo když ho pošťuchuju
Jedině učitelka ve škole mu říká Daníku, to se mi ani jemu moc nelíbí.
Máme Daniela, ve školce už jsem to jmébo taky zaslechla. Říkáme Daniel, Dan, Dáda, Daneček.
Příspěvek upraven 01.02.16 v 13:04
Myslím, že běžné jméno. V dospělosti je to prostě Dan, dítě Daník, Daneček.
Daniel se mi líbí, ale většina lidí jim pak říká Dan, a to je pro mě jméno pro psa (měli jsme tři Dany), Takže já bych tam měla asi tuhle asociaci
Ale každého věc ![]()
Znám 2, jeden je můj bratr. Jméno se mi moc líbí. Říkáme mu hlavně Danku, Danďo, Dany. Oslovení Dane nesnáším.