Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, vím, stupidní dotaz, ale co říkáte na jméno Daniel? Zajímá mě, jak působí na ostatní. K našemu příjmení se hodí, ale nevím, jestli má dost variant, jak mu říkat. Pořád se „dohadujeme“ mezi asi 4 favority a tohle u mě posledních pár dní vede… Je jich ve vašem okolí moc? My žádného prcka tohoto jména neznáme, ale kamarádka tvrdí, že jich u nich do školky chodí moc (3 v jedné třídě).
Jmeno Daniel se mi nelibi, ale spis mam k tomu jmenu osobni averze.
@robinka jedno z mála jmen, které se mi nejvíc líbí v původním tvaru. Jo, hezký. No a i variant má podle mě dost, Daník, Daníček, Danda, Dánek, v pubertě bude nejspíš Dany nebo i Deny. Podle mě v pohodě a v okolí žádného malého neznám (jen kamarádka má, ale v úplně jiným městě i kraji).
Jo líbí, nemít v rodině už 2 pojmenovala bych tak malýho taky ![]()
Řekla bych, že se dnes už tolik nedává, jako před několika lety, tak jich tolik nebude. Líbí se mi. A těch zdrobnělin se dá jistě vymyslet víc, co se vám budou pasovat.
@boball ve skolce chodi se synem dva danielove a pripada mi ze kolem sebe kdyz nekam jdeme jich je pomerne hodne. ![]()
Take jsem chtela Daniela. Ale ted si uz nejak nedokazu predstavit, ze by se tak syn jmenoval
Ale jmeno je to pekne. Doma bych mu rikala Daniku, nebo jen Dany. Ja mam hodne ve zvyku zkracovat jmena. Takze muj syn je doma take Deny misto Denis ![]()
@aknah31 Asi v jaké oblasti, tady to jméno mělo úspěch už docela dávno. Ted znám jen jednoho, malého.
Daniel
malý Daneček, větší Danek a dospělý chlap je prostě Daniel
Příspěvek upraven 01.02.16 v 12:50
Líbí, jednoho máme
říkám mu Danýsku, Dany, Dando, občas Daňousi. ve školce jsou dva stejného jména.