Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Poisson28 píše:
Daniel se mi líbí, ale většina lidí jim pak říká Dan, a to je pro mě jméno pro psa (měli jsme tři Dany), Takže já bych tam měla asi tuhle asociaciAle každého věc
Naštěstí psa Dana neznám, ale zato máme doma Terezku psa ![]()
@robinka píše:
Ahoj, vím, stupidní dotaz, ale co říkáte na jméno Daniel? Zajímá mě, jak působí na ostatní. K našemu příjmení se hodí, ale nevím, jestli má dost variant, jak mu říkat. Pořád se „dohadujeme“ mezi asi 4 favority a tohle u mě posledních pár dní vede… Je jich ve vašem okolí moc? My žádného prcka tohoto jména neznáme, ale kamarádka tvrdí, že jich u nich do školky chodí moc (3 v jedné třídě).
ahoj, nebudu objektivní, protože syna Daniela mám
,ale i po 15 letech nelitujeme…u nás není moc dávané, ve třídě i mezi kamarády je sám, ale to záleží na regionu asi…
.%Ríkáme mu opravdu všelijak, teď nejvíc Dane, ale hodně se ujalo Dáňo, Dany, ve srandě Dandy, Danýsku, Danysimo(podle reklamy na jogurty
),samozřejmě to byl Daneček, doktorka mu říkala Danielku…
,to jediný nemusel…je to fajn jméno pro malýho i velkýho kluka… ![]()
Ne nelibi a co jako
hlavne ze se libi tobe
a jestli se i hodi k prijmeni tak super
ale je pravda ze u nas je Danecku teda hodne ![]()
@robinka píše:
Ahoj, vím, stupidní dotaz, ale co říkáte na jméno Daniel? Zajímá mě, jak působí na ostatní. K našemu příjmení se hodí, ale nevím, jestli má dost variant, jak mu říkat. Pořád se „dohadujeme“ mezi asi 4 favority a tohle u mě posledních pár dní vede… Je jich ve vašem okolí moc? My žádného prcka tohoto jména neznáme, ale kamarádka tvrdí, že jich u nich do školky chodí moc (3 v jedné třídě).
Mě se moc líbí.. Daniela jsme měli v TOP trojce pro mladšího syna, ale nakonec mě rodina přehlasovala, nicméně se mi to jméno líbí pořád ![]()
Tak zrovna oslovení kluka Dáda mi přijde strašné.
Stejně jako Áda u Adama. ![]()
Mám syna Daniela, je to krásné jméno podle mě
říkáme mu Dane, Dádouši, Dádo, Daníku, Danouši a když zlobí Danieli
Mam Daniela, říkáme mu Dádo, Dádínku, Danečku, Dany. Jmeno to je dost oblíbené, ve skolce jsou ve tride tři ![]()
@Nainuva No vidíš, tam bys zase měla asociaci ty
Ještě že teď máme Harolda, nikdo s takovým jménem snad kolem mě nebude ![]()
Mě se líbí, taky jsem nad ním uvažovala, kdybychom měli kluka
. V mém okolí znám jen jednoho.
Dej na svou intuici, neřeš, jestli se to líbí ženským, které ani neznáš. Pobavte se o tom v rodinném kruhu, můžu doporučit, udělali jsme to tak, když jsme čekali mimčo a neuměli se rozhodnout pro holčičí variantu jména. Všechny to bavilo, těšili se o to víc na příchod miminka a cítili se zúčastněně. A ano, je to krásné chlapecké jméno. Ve školce kde učím zrovna teď žádný Daník v žádné třídě není
tzn. žádný z 48 chlapečků není Daniel
![]()
Pokud se vam líbí,dejte.Na názory okolí hodte bobek
Dan, Daniel je hezké jméno ![]()
Mám synka Daniela a neumím si představit jiné jméno
Říkáme mu většinou Daneček, Danny (čteno anglicky „Deny“), Danulka, když zlobí, tak Danieli nebo Dane
myslím, že je to jméno, ke kterému když chceš, tak si vymyslíš plno verzí.
Jen nesnáším, když se mu říká Danielek nebo Daník (Daník mu říkají babičky, to bych vraždila
)
Mě se jméno líbí… jmenuje se tak syn učitelky, co mi na střední dělala v prváku třídní
jinak žádného neznám ![]()
Můj šálek toto jméno není. Ale v okolí jich mám dost (i v mé věkové kategorii) a říká se nejčastěji Dan, Danek nebo Danoš.