Líbí se vám jméno Daniel?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18223
1.2.16 13:05
@Poisson28 píše:
Daniel se mi líbí, ale většina lidí jim pak říká Dan, a to je pro mě jméno pro psa (měli jsme tři Dany), Takže já bych tam měla asi tuhle asociaci :mrgreen: Ale každého věc :kytka:

Naštěstí psa Dana neznám, ale zato máme doma Terezku psa :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
1.2.16 13:06
@robinka píše:
Ahoj, vím, stupidní dotaz, ale co říkáte na jméno Daniel? Zajímá mě, jak působí na ostatní. K našemu příjmení se hodí, ale nevím, jestli má dost variant, jak mu říkat. Pořád se „dohadujeme“ mezi asi 4 favority a tohle u mě posledních pár dní vede… Je jich ve vašem okolí moc? My žádného prcka tohoto jména neznáme, ale kamarádka tvrdí, že jich u nich do školky chodí moc (3 v jedné třídě).

ahoj, nebudu objektivní, protože syna Daniela mám :mrgreen:,ale i po 15 letech nelitujeme…u nás není moc dávané, ve třídě i mezi kamarády je sám, ale to záleží na regionu asi… :think: :).%Ríkáme mu opravdu všelijak, teď nejvíc Dane, ale hodně se ujalo Dáňo, Dany, ve srandě Dandy, Danýsku, Danysimo(podle reklamy na jogurty :D ),samozřejmě to byl Daneček, doktorka mu říkala Danielku… :),to jediný nemusel…je to fajn jméno pro malýho i velkýho kluka… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1879
1.2.16 13:06

Ne nelibi a co jako :-D hlavne ze se libi tobe ;) a jestli se i hodi k prijmeni tak super :-)ale je pravda ze u nas je Danecku teda hodne :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
1.2.16 13:07
@robinka píše:
Ahoj, vím, stupidní dotaz, ale co říkáte na jméno Daniel? Zajímá mě, jak působí na ostatní. K našemu příjmení se hodí, ale nevím, jestli má dost variant, jak mu říkat. Pořád se „dohadujeme“ mezi asi 4 favority a tohle u mě posledních pár dní vede… Je jich ve vašem okolí moc? My žádného prcka tohoto jména neznáme, ale kamarádka tvrdí, že jich u nich do školky chodí moc (3 v jedné třídě).

Mě se moc líbí.. Daniela jsme měli v TOP trojce pro mladšího syna, ale nakonec mě rodina přehlasovala, nicméně se mi to jméno líbí pořád :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
1.2.16 13:07

Tak zrovna oslovení kluka Dáda mi přijde strašné. :oops: Stejně jako Áda u Adama. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
1.2.16 13:10

Mám syna Daniela, je to krásné jméno podle mě :lol: říkáme mu Dane, Dádouši, Dádo, Daníku, Danouši a když zlobí Danieli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
1.2.16 13:11

Mam Daniela, říkáme mu Dádo, Dádínku, Danečku, Dany. Jmeno to je dost oblíbené, ve skolce jsou ve tride tři ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329
1.2.16 13:13

@Nainuva No vidíš, tam bys zase měla asociaci ty :mrgreen: Ještě že teď máme Harolda, nikdo s takovým jménem snad kolem mě nebude :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
763
1.2.16 13:14

Mě se líbí, taky jsem nad ním uvažovala, kdybychom měli kluka :). V mém okolí znám jen jednoho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
223
1.2.16 13:24

Dej na svou intuici, neřeš, jestli se to líbí ženským, které ani neznáš. Pobavte se o tom v rodinném kruhu, můžu doporučit, udělali jsme to tak, když jsme čekali mimčo a neuměli se rozhodnout pro holčičí variantu jména. Všechny to bavilo, těšili se o to víc na příchod miminka a cítili se zúčastněně. A ano, je to krásné chlapecké jméno. Ve školce kde učím zrovna teď žádný Daník v žádné třídě není ;) tzn. žádný z 48 chlapečků není Daniel :D :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
1.2.16 13:26

Nelíbí, v okolí znám dva - ročního a asi šestiletého

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3973
1.2.16 13:27

Pokud se vam líbí,dejte.Na názory okolí hodte bobek :-) Dan, Daniel je hezké jméno :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
704
1.2.16 13:29

Mám synka Daniela a neumím si představit jiné jméno :* Říkáme mu většinou Daneček, Danny (čteno anglicky „Deny“), Danulka, když zlobí, tak Danieli nebo Dane :mrgreen: myslím, že je to jméno, ke kterému když chceš, tak si vymyslíš plno verzí.
Jen nesnáším, když se mu říká Danielek nebo Daník (Daník mu říkají babičky, to bych vraždila :cert: :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2424
1.2.16 13:45

Mě se jméno líbí… jmenuje se tak syn učitelky, co mi na střední dělala v prváku třídní :hug: jinak žádného neznám ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
1.2.16 13:49

Můj šálek toto jméno není. Ale v okolí jich mám dost (i v mé věkové kategorii) a říká se nejčastěji Dan, Danek nebo Danoš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze