Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Tak já mám libstátských plen možná tak 40 i více, kupovala jsem je za cenu 18 Kč/kus a nestěžuju si. Ano, občas někde nějaká nitka čouhá, ale na vlastnosti plíny to vliv nemá. Používala jsem je normálně na přebalování, vydržely v pohodě dvě děti, teď je používáme namísto bryndáku a stále drží. Fakt si nestěžuju ![]()
Mně teda u libštátských nekouká nikde nic. Hned po těch starých jsou pro mě nejlepší. Hybler je zlo, stále jak prkno.
tak holky nevim jestli jsem mela jen ja smulu na nejakou spatnou varku ![]()
rekla jsem si,ze mista,ktera se rozjela zpevnim v ruce stehem a uvidime pak,co po druhem prani udelaji ![]()
ale prave ze je chci pouzivat na pusu,k doktorce a do kocaru pod hlavucku,tak jsem chtela krasne bile plinecky,ale asi to uz moc prozivam ![]()
Moje jsou pořád krásné bílé i po xvypráních. Peru teda jenom na 40. Nějakej lem fakt neřeš, zapošij si to a ok. Na to použití, který chceš to je krásná plína.
RadanaH píše:
tak holky nevim jestli jsem mela jen ja smulu na nejakou spatnou varku![]()
rekla jsem si,ze mista,ktera se rozjela zpevnim v ruce stehem a uvidime pak,co po druhem prani udelaji
ale prave ze je chci pouzivat na pusu,k doktorce a do kocaru pod hlavucku,tak jsem chtela krasne bile plinecky,ale asi to uz moc prozivam
RadanaH píše:
Ahojte mam jen dotazek,jestli nejaka maminka ma zkusenost s touto znackou latkovych plin?ja si koupila 10ks na utirani,podklad..
pred pouzitim psali vyvarit,tak jsem to udelala,pak jsem to chtela normalne vyprat s vybavickou na min stupnu, a jak jsou ty dva ukraje pevne a dva zaposite,tak ty zaposite okraje se zacaly parat,vycnivat nite
jako jedna plinka stala 28kc,byly vychvalovane jak jsou kvalitni,ceska vyroba,jak maji vysokou gramaz,ale plinka je jak hadrik a za ty prachy jsem mela jinou predstavu,jak vy jste spokojene?
premyslim ze ty zaposite okraje necham prejet na masine,at z toho nemam hadry na vytirani..
diky Radka
Radi tak to fakt hledím
Ony právě ty Libštáty by měli být to nejkvalitnější co na trhu koupíš. Já je jak na potvoru nemám vyzkoušené - nakoupila jsem Kikka než jsem vůbec zaregistrovala, že se Libštáty prodávají, ale v obchůdku si je zákaznice žádají tedy mnohem víc než Kikka. Fakt jestli jsi nentrefila na nějakou špatnou várku
..
Jako zkus nakontaktovat prodejce od kterého je máš. Mě by třeba nedělalo problém vyreklamovat zákaznici výrobek i bez dokladu. Hlavně pokud by jsi je koupila třeba tento rok a já neměla už faktury někde na půdě zaúčtované..Pokud mám doklad já, že je ta totožná zákaznice ode mě koupila, tak pak není nejmenší problém.
zelazuzu
ja je kupovala tak mesic a pul zpatky,asi si myslim,ze jsem mela taky smulu na spatnou varku,ale uz jsem to poresila,ze mista co se rozparly,tak jsem rucne zpevnila a uvidime ![]()
dekuji a pekny den preji ![]()
Ahoj já mam teda taky Libštátské a jsou úplně v pohodě, jsem z nich nadšená, pevný, drží tvar, nic se nepáře
. Objednala jsem si ve své nevědomosti ještě z jednoho eshopu pleny (nikdy jsem nijak nezjišťovala rozdíly mezi jednotlivými plenami) a to je hadr, ty asi budu rovnou házet po použití do koše ![]()
Dobrý den ve spolek ![]()
Mám v plánu v pondělí vyrazit na nákup látkovek a jak to tu tak čtu tak jsem hrozně zmatená. Poraďte mi prosím které koupit. Chtěla bych plně látkovat a nechci se někde napálit neb mám dosti omezený rozpočet. Utratila jsem penízky za sadu pop-in plenek a pak mi došlo že mi rozhodně stačit nebudou. Navíc se mi zalíbilo skládání a tak bych chtěla i čtverce.. Tak vás prosím, smutně koukám, poraďte.....
Sihaja píše:
Dobrý den ve spolek
Mám v plánu v pondělí vyrazit na nákup látkovek a jak to tu tak čtu tak jsem hrozně zmatená. Poraďte mi prosím které koupit. Chtěla bych plně látkovat a nechci se někde napálit neb mám dosti omezený rozpočet. Utratila jsem penízky za sadu pop-in plenek a pak mi došlo že mi rozhodně stačit nebudou. Navíc se mi zalíbilo skládání a tak bych chtěla i čtverce.. Tak vás prosím, smutně koukám, poraďte.....
Ahoj Sihajo. Kolik plenek máš? Pokud máš omezený rozpočet, tak můžu vřele doporučit vícevrstvé pleny http://www.ekopleny.cz/…l155295.html - sají mnohem lépe než čtvercovky, nejsou drahé a rychle schnou. Z klasických čtvercovek určitě doporučuji Libštátské pleny a bezvadné jsou i Kikko LUX http://www.ekopleny.cz/…l156843.html - jiné značky bych nekupovala, ale obávám se, že pokud budeš nakupovat v normálním obchodě s kojeneckým zbožím, tak Ti nabídnou plenky nic moc kvality
..alespoň taková je moje zkušenost. Ale uvidíš. Chtěj buď Kikko LUX - nebo Libštáty na jiné značky POZOR!
Na doma myslím bezva kombinace. Já používala u naší malé přes den novorozenecký sklad ze čtvercovek a na noc a spánek kalhotkovky nejlépe z bambusu.
Jnak Tě asi tato diskuse zmátla, ale to je normální že s čím je někdo spokojený, tak druhý ne. A vadné kusy se vyskytují i u renomovaných značek, k tomu slouží reklamace výrobku
..
A nestresuj se penězi..Nemusíš kupovat vše hned, pokud budeš chtít používat i čtverce, taky ty schnou rychle, takže v kombinaci s Pop-in - pokuď máš sadu aspoň 10ks chvilku vydržíš
- ale zkus ty vícevrstvé plínky - moc si je maminy chválí ![]()
Moc děkuju, mám sadu 10ks popinek ale bydlíme v paneláku a schnou mi tu 24h při teplém počasí jaké vládlo včera a dnes. Tudíž co jsem tak pročítala diskuze tak se prckové přebalují co cca 2-4 hoďky a když to tak spočítám, ráno začnu a o půlnoci mi dojdou
. Proto bych chtěla něco co rychle schne. Bohužel nemám po kom dědit (tiše závidím těm co podědily, ty starý plenky byly super). Ještě mě zajímá kolik jich mám asi tak koupit.
Sihaja píše:
Moc děkuju, mám sadu 10ks popinek ale bydlíme v paneláku a schnou mi tu 24h při teplém počasí jaké vládlo včera a dnes. Tudíž co jsem tak pročítala diskuze tak se prckové přebalují co cca 2-4 hoďky a když to tak spočítám, ráno začnu a o půlnoci mi dojdou. Proto bych chtěla něco co rychle schne. Bohužel nemám po kom dědit (tiše závidím těm co podědily, ty starý plenky byly super). Ještě mě zajímá kolik jich mám asi tak koupit.
Tak to bude záležet na tom, jaké ještě budeš chtít dokoupit. Kalhotkových se doporučuje 20-25ks (25ks je lepší), čtvercovek tak 60ks, tak pokud máš už ty Pop-inky a budeš chtít jen čtverce, tak 40 by mělo stačit. Ale zkus to fakt nakombinovat - třeba Tě čtverce nakonec tak nezaujmou - přece jen sají celkem málo oproti těm vícevrstvím a kalhotkovým
..Zas ale můžeš dokoupit vkládací plenky a dávat do čtvercovek - no kombinací je přehršel ![]()
A také se prodávají kalhotkovky co rychle schnou - většinou vyrobené z mikrovlákna a flísu.
Vím že se dá kombinovat skoro všechno, jenže prcka čekáme za měsíc a tak nemůžu oskoušet co mu bude sedět. Tak stále koukám po netu kde co kdo píše a jde mi z toho hlava kolem. Jednorázovky kupovat vůbec nechci, nemáme s nima v rodině dobrou zkušenost-bráška mi v nich málem splesnivěl
-a tak se chci zásobit dopředu páč má polovička nebude schopná koupit něco kloudnýho. ![]()
Sihaja píše:
Vím že se dá kombinovat skoro všechno, jenže prcka čekáme za měsíc a tak nemůžu oskoušet co mu bude sedět. Tak stále koukám po netu kde co kdo píše a jde mi z toho hlava kolem. Jednorázovky kupovat vůbec nechci, nemáme s nima v rodině dobrou zkušenost-bráška mi v nich málem splesnivěl-a tak se chci zásobit dopředu páč má polovička nebude schopná koupit něco kloudnýho.
Tak na tom jsme byly všechny stejně
. Budeš se muset rozhodnout, co budeš chtít používat. Já jsem se rozhodla pro různé kombinace a jsem za to ráda, na druhou stranu je mi jasné, že každý na to není zkoušet a pak prodávat dál co nebude pasovat
. Pokud budeš mít nějaké konkrétní dotazy na plenky, tak mi písni SZ, pokusím se poardit v dolaďování výbavičky - rozhodnutí bude ale na Tobě ![]()