Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahojte mam jen dotazek,jestli nejaka maminka ma zkusenost s touto znackou latkovych plin?
ja si koupila 10ks na utirani,podklad..
pred pouzitim psali vyvarit,tak jsem to udelala,pak jsem to chtela normalne vyprat s vybavickou na min stupnu, a jak jsou ty dva ukraje pevne a dva zaposite,tak ty zaposite okraje se zacaly parat,vycnivat nite ![]()
jako jedna plinka stala 28kc,byly vychvalovane jak jsou kvalitni,ceska vyroba,jak maji vysokou gramaz,ale plinka je jak hadrik a za ty prachy jsem mela jinou predstavu,jak vy jste spokojene?
premyslim ze ty zaposite okraje necham prejet na masine,at z toho nemam hadry na vytirani.. ![]()
diky Radka
RadanaH píše:
Ahojte mam jen dotazek,jestli nejaka maminka ma zkusenost s touto znackou latkovych plin?ja si koupila 10ks na utirani,podklad..
pred pouzitim psali vyvarit,tak jsem to udelala,pak jsem to chtela normalne vyprat s vybavickou na min stupnu, a jak jsou ty dva ukraje pevne a dva zaposite,tak ty zaposite okraje se zacaly parat,vycnivat nite
jako jedna plinka stala 28kc,byly vychvalovane jak jsou kvalitni,ceska vyroba,jak maji vysokou gramaz,ale plinka je jak hadrik a za ty prachy jsem mela jinou predstavu,jak vy jste spokojene?
premyslim ze ty zaposite okraje necham prejet na masine,at z toho nemam hadry na vytirani..
diky Radka
Ja teda nemam plenky Libstat, ale slysela jsem o nich podobne reci a nekupovala jsem je. Dobre jsem udelala, uz to neni jako byvaly kdysi.
Nicmene jsem se taky pekne okaslala. Mela jsem nakoupene plenky KIKKO(10ks) a chtela jsem dokoupit ty same, ale dala jsem se ukecat pani prodavackou, za stejnou cenu nejaky novy dodavatel. Ty plenky jsem vyprala a stala se mi z kazde jedne harmonika, musela jsem je kazdou vytahovat a rychle vyzehlit aby drzely tvar, taky se z nich stala takova SITKA…strasne tenke, pochybuju ze to neco bude sat a z rozmeru 80/80 je obdelnik takze novorozenecky sklad je nemozny
. Koupila jsem jich 30, vyprane mi je samozrejme v obchode zpatky nevzali.
Takze mam v planu koupit jeste 15-20 KIKKO plen co jsem mela prvni, jsou fakt kvalitni, drzi tvar a jsou jemnoucke, dobre obsite - netrepi se, a huste tkane takze urcite vice save.
Doufam ze to vyresis nejak lepe nez ja, me to bohuzel vyresit neslo tak musim investovat dalsi penize no ![]()
ja se divala po netu a dosla jsem na ne sama,moc se mi libilo psani,tak jsem si rikala,ze budou super…ted jsem nastvana,ale je mi lito je nevyuzit a kupovat jine,ale chtela jsem mit pekne veci,no jsem pip.. ![]()
Plenky jsou vyrobeny ze 100% bavlny a díky použití technologie tkaní v dutinné vazbě je zaručena zvýšená savost, měkkost.
Pleny jsou tak příjemnější na dotyk a opticky plnější (plenka je vlastně dvouvrstvá).
Další nepostradatelnou výhodou jsou 2 vytkávané pevné kraje které aktivně zamezují tvarovým změnám po praní a zaručují zvýšenou mechanickou odolnost celé plenky při používání.
Odolnost vůči sterilizaci vyvářkou nebo žehlením je samozřejmostí.
Při správném ošetřování si zachovávají svůj tvar a nezaměnitelnou vysokou bělost.
Díky shora uvedeným vlastnostem s přehledem splňují veškeré požadavky na údržbu a hygienickou nezávadnost stanovenou vyhláškou č. 84/2001 Sb. o hygienických požadavcích na hračky a výrobky pro děti ve věku do tří let.
takove krasne psani me teda zbloblo,jsem se pekne nachytala,ale kdo to mohl vedet ![]()
Jediné normální a nej. plenky jsou ty klasické staré bavlněné čtvercovky… ty dnešní výmysly a nesmysly jsou akorát na dvě věci!!
Mrkněte holky na mimibazar.cz, nebo na modrykonik.cz
Tam se dají ještě sehnat, nebo po nějakých inzercích, já je takhle nakoupila 1ks za 13,– ![]()
radi - to jsou jen kecy… jsou to všechno umělotiny dneska.. není nad starou klasiku ![]()
mony,ja praave myslela,ze to je ta kvalitni plinka,co pouzivaly nase maminky a proto jsem i dala ty prachy ![]()
ja co jsem ochmatavala v obchode,tak mi prisly ty pliny hrozne tenke,ale na tyhle jsem osobne nenatrefila,tak jsem do nich sla,takhle nevyprane jak byly naskrobene,tak vypadaly v pohode,al po vyprani jsou ridke,okraje nedrzi jak psali…
hmmm,ale uz nemam od nich dodak,takze reklamace neklapne ![]()
tak budu je pouzivat,uvidime jak dlouho vydrzi…
proste jsem blba,nechala jsem se namasirovat kecama…
ale libstatske pleny jsou na trhu dlouho,ceska vyroba,tak jsem necekala neco takoveho
Lend.u, novosklad jde i z obdelníků
Jen tedy do rozměru 80×80 zamotáš to mimino asi tak 3× ![]()
Mi přijdou všechny pleny stejné
Jen Kikko jemnější než ty ostatní. Mám tu mix čehosi(asi 70 kusů), pokupovaného na několikrát, v několika obchodech, vše je prašť jak uhoď, jediný rozdíl je v tom jak rychle to hrubne a jak jsou obšité okraje.
radi, fakt se pokoukej po těch starých látkovkách.. hele naše maminy v nich přebalovaly a pořád drží.. to asi svědčí něco o kvalitě ne? ![]()
radi nejradsi mam kikko bambusove, ty jsou krasne jemne (a taky barevne
)
ja libstatske pleny mela, ale na latkovani, na to mi naprosto stacily. na nic jineho jsem je nepouzivala, bo jsou hrubsi nez ty bambusky.
Mám balení a zatím bez problémů. Taky na to utření huby … Nikde se mi nic nepáře, je teda fakt, že pár plen má ty zapošitý strany trochu shrnutý, takže kdybych je používala k přebalování, tak bych je musela hodně dobře krýt, aby netlačily.
A jejich tetra osušky mi přijdou ok.
mony,ale jak poznam,ze to jsou ty klasicke pevne a hrube pliny?vsude co sem videla inzeraty,tak hybler,kikko,libstatske,ci bio a nebo bambusove…
ale zase je mi lito techto doma,staly 300Kc,jako budu pouzivat hnusky,takze tohle jsem chtela k doktorce,do kocaru,na utiirani,takze je pouziju,mozna nejak objedu okraj,ale do budoucna budu chtit urcite lepsi kvalitu…