Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím,
chci se zeptat, zda tu má někdo zkušenost s Lichořeřišnicí? Je to bylinka určena k léčbě urologických problémů a mnoha dalších. Nyní jsem ve 27tt a bohužel se mi i díky roztažení dělohy objevily problémy s ledvinou a močákem. Docela mají super recenzi, proto se chci zeptat, zda bych ji mohla užívat i teďka v těhotenství? Předem děkuju! ![]()
Taky zdravím. Já jsem používala lichořeřišnici cca pul roku a myslím že těhu muže
Mě to rozhodně neublížilo ale pomohlo a doktor mi povídal že je to alternativa antibiotik vhodná opravdu pro všechny. Přečti příbalový leták pokud těho nemuže tak to tam bude napsané. Já mám alergii na dost antibiotik takže mi tím lečily nějakýho koka
A už za dva týdny byl uspěch zbylé měsíce jsem brala kapky jako prevenci
Od té doby ani rýma a jsou to asi dva roky ![]()
Já ted koukala taky a o těhu tam nic nepíší
Takže zbývá lékarna tam to musí vědět určitě ![]()
Brala jsem ji, hlavně na dýchací cesty, na krabičce píšou často, že ne, protože kapky obsahují alkohol. Mám ze spolehlivého zdroje, že se může, ten alkohol se dá odstranit nakapáním do horkého nápoje.
@analoja A nevíš prosím, kde bych mohla sehnat kapky, tabletky pouze s tou Lichořeřičnicí? Bez toho alkoholu.. ![]()
@analoja píše:
Brala jsem ji, hlavně na dýchací cesty, na krabičce píšou často, že ne, protože kapky obsahují alkohol. Mám ze spolehlivého zdroje, že se může, ten alkohol se dá odstranit nakapáním do horkého nápoje.
pomohlo ti to na ty dýchací cesty?
@Ketris píše:
@analoja A nevíš prosím, kde bych mohla sehnat kapky, tabletky pouze s tou Lichořeřičnicí? Bez toho alkoholu..
bez alkoholu neznám, ale alkohol se vypaří, když se nakape do horkýho čaje, vody, navíc, já to brala podle váhy 25 kapek 3× denně, to je malá lžička toho alkoholu tam zas tolik není, já osobně to neřešila, jen děckám (4 a 6 ) to kapu do čaje
@Lamátko pomohlo, nasadila jsem je okamžitě, jak mně začalo škrábat v krku a obvykle do dvou tří dnů byl klid
@analoja Děkuju moc!
ještě taková menší přihlouplá otázka.. a nesníží to účinky té bylinky?
Jinak teda nevím, jestli se dá sehnat sušená a jestli se vůbec dá sušit a na čerstvou, která se dá použít taky teď není doba… leda naset do skleníku, nebo za okno
@Ketris Brala jsem lichořeřišnici v kapkách skoro celý třetí trimestr, beru i teď při kojení. Na krabičce je sice psané, že se nesmí, ale to je skoro u všeho. Tady je důvodem hlavně ten alkohol, ale je to fakt malinké množství, to se k mimču ani nemůže dostat. Takže jsem to do ničeho horkého nekapala, polykala jsem to normálně.
@Ice79 V lékárně jsou hodně opatrní, speciálně v Dr. Maxovi mi několikrát odmítli prodat i lék, který mi vysloveně doporučil lékař. Naposledy na konci těhotenství nějaké pastilky proti bolestem v krku. Doktor mi napsal Penicilin a řekl, ať si v lékárně koupím něco na cucání. Ani prd mi neprodali, nakonec mi to šel koupit manžel.