Limit na Vinted

6000
21.4.23 08:46

Limit na Vinted

Ahoj je tu někdo kdo má zkušenost s limitem na Vintedu?
Na Vinted prodávám od srpna, většinou oblečení po dceři a sem tam něco, co jsem si koupila a nevyhovovalo mi to.
Dnes mi přišla zpráva, že se blížím limitu.
Co je limit vím, jde mi spíš o to, že chtějí vyfotit OP, abych mohla prodávat dále. Žádné nezákonné věci nedělám. Prodávám opravdu jen oblečení po dceři.
Je tu někdo, kdo fotil svůj OP? Je to bezpečné?

Děkuji za jakékoliv info :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20901
21.4.23 08:53

https://www.vinted.cz/help/111

Čti podmínky služby, kterou využíváš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6000
21.4.23 08:58

@Cenarius díky, ale podmínky jsem samozřejmě četla. Jde mi o ujištění, zda fotit OP je opravdu bezpečné a jestli ji tu zde někdo fotil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15867
21.4.23 09:02
@Markéta188 píše:
@Cenarius díky, ale podmínky jsem samozřejmě četla. Jde mi o ujištění, zda fotit OP je opravdu bezpečné a jestli ji tu zde někdo fotil.

Bezpečné to rozhodně není, já skeny svých dokladů nikam rozhodně neposílám, nedovolil jsem ani bance, aby si udělali sken OP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14622
21.4.23 09:11
@Zumpa píše:
Bezpečné to rozhodně není, já skeny svých dokladů nikam rozhodně neposílám, nedovolil jsem ani bance, aby si udělali sken OP.

Banka se číslo tvé op dozví, aniž bys ji ho musel posilat (tedy aspoň ta moje ano) :lol: přezdívám ji kvůli tomu “big brother” - všecky změny ví dříve, než je já stihnu oznámit :lol: dokonce mi i volali, ze mi došlo v údajích ke změně, zda o tom vím a mohu potvrdit :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14622
21.4.23 09:14
@Markéta188 píše:
@Cenarius díky, ale podmínky jsem samozřejmě četla. Jde mi o ujištění, zda fotit OP je opravdu bezpečné a jestli ji tu zde někdo fotil.

Nemyslím si, ze by to mělo byt nebezpečné a vyfotila bych. Koneckoncu prostřednictvím toho vintedu vyuzivas bankovní služby a potřebuje to ta banka :nevim: a ty taky, aby ti nestopli transakce. Však i své bance jsi při založení účtu předkládala doklad, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8679
21.4.23 09:19

Ahoj, asi jedeš bomby, jako 1000 euro/ rok ani náhodou nedám i když bych chtěla…

citace z podmínek:
www.vinted.cz

"Můžeme ti poslat žádost o kopii nebo fotku tvého dokladu totožnosti. Stává se to v následujících případech:

Přesáhneš prodejní limit – to znamená, že v průběhu jednoho roku prodáš předměty v hodnotě 1 000 eur nebo vyšší, včetně stornovaných transakcí (tyto limity určuje společnost Adyen). "

Jinak vsuvka s vinted jsem spokojená, ta jejich forma ochrany je dobrý věc, zkrátka si připlatíš 20 kč ale víš, že jakmile te chce prodejce okrást nemá šanci. Peníze ti vrátí zpět…

Navíc mají výhodné ceny přepravy apod.

a k dotazu, svoje ID bych neposílala, raději bych ubrala na prodeji.

:potlesk: :potlesk: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6000
21.4.23 09:20
@Semtex píše:
Nemyslím si, ze by to mělo byt nebezpečné a vyfotila bych. Koneckoncu prostřednictvím toho vintedu vyuzivas bankovní služby a potřebuje to ta banka :nevim: a ty taky, aby ti nestopli transakce. Však i své bance jsi při založení účtu předkládala doklad, ne?

Ano, to jo. Ale v podmínkách je, že to kontroluje nějaká jejich banka, ne moje.
Tak právě váhám.
Moc mi nejde do hlavy, proč chcou doklad totožnosti. Jde jim o to, zda nejsem nějaký překupník, ale nevím zda by jim OP to pomohl zjistit 🤷‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6000
21.4.23 09:24

@Teeeri no bomby…. Já v září nahrála veškeré oblečení po dceři za celý rok. Byly to všechno věci mnou koupené v obchodech HM, Zara apod…., takže to nebyly věci po dvacce, ono se to nastřádalo a ikdyž jsem četla podmínky hned, tak jsem si říkala, že to hned tak rychle neprodám a 1000€ za rok nedám a ejhle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14622
21.4.23 09:26
@Markéta188 píše:
Ano, to jo. Ale v podmínkách je, že to kontroluje nějaká jejich banka, ne moje.
Tak právě váhám.
Moc mi nejde do hlavy, proč chcou doklad totožnosti. Jde jim o to, zda nejsem nějaký překupník, ale nevím zda by jim OP to pomohl zjistit 🤷‍♀️

No oni si tě nikde checkovat nebudou, ale když točíš určité množství peněz, vystupujes tím z davu a tak si ověří tvou totožnost, kterou jsi jim zadala do systému, kdyby se nějakým nedopatřením nebo čirou náhodou mělo jednat onpodvod nebo prani špinavých peněz, tak aby měli tvou stopu :lol: ;) ano a potřebuje to ta jejich banka, ne tvoje, ta jejich banka ti preposila do tvé banky peníze přeci, a tvoje banka tě již zná. Tak bych si to vysvětlovala já.

Ale neboj, dnes je podezřelý z terorismu kazdej, já byla taky a musela jsem dokonce i moji bance předkládat znova doklady mého nebohého nevinného ditete, kteremu jsem posílala na účet měsíčně 150 Kč. Asi se jim to zdalo podezrele, protože jsem tak činila vytrvale a dlouho opravdu hodně let :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15867
21.4.23 09:28
@Semtex píše:
Banka se číslo tvé op dozví, aniž bys ji ho musel posilat (tedy aspoň ta moje ano) :lol: přezdívám ji kvůli tomu “big brother” - všecky změny ví dříve, než je já stihnu oznámit :lol: dokonce mi i volali, ze mi došlo v údajích ke změně, zda o tom vím a mohu potvrdit :P

On je trošku rozdíl v tom, jestli si banka eviduje číslo průkazu a jeho platnost, nebo má kompletní oboustranný sken dokladu. Bohužel vím, jak například jedna banka chrání osobní údaje a jak s nimi nakládá, takže po této zkušenosti jsem se rozhodl nikomu kopie dokladů nedávat. Krom toho Vinted žádná banka není. Je to normální obchodní společnost. Jestli ti přijde normální každému obchodníkovi dávat kopie dokladů, tak je to čistě tvůj problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14622
21.4.23 09:34
@Zumpa píše:
On je trošku rozdíl v tom, jestli si banka eviduje číslo průkazu a jeho platnost, nebo má kompletní oboustranný sken dokladu. Bohužel vím, jak například jedna banka chrání osobní údaje a jak s nimi nakládá, takže po této zkušenosti jsem se rozhodl nikomu kopie dokladů nedávat. Krom toho Vinted žádná banka není. Je to normální obchodní společnost. Jestli ti přijde normální každému obchodníkovi dávat kopie dokladů, tak je to čistě tvůj problém.

Tak tvůj problém zase je, ze jsi poněkud paranoidní. A přes co by ten vinted asi zprostředkovával ty transakce, když ne přes banku? Ty skrze banku za zboží zaplatíš, takže cílem musí logicky byt bankovní účet v jiné bance. Ty peníze se prodejci doma nevykrystalizuji ze vzduchu a nenasypou se mu samy do prasatka. A kdo dela určitý objem, toho si proste muže chtít i banka na druhé straně ověřit. Co je na tom takového nepochopitelneho? Je fajn, ze to jde v dnešní době on-line, nebo bys raději do toho nizozemska osobně s tou obcankou zajel a ztotožnil se na pobočce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15867
21.4.23 09:38
@Semtex píše:
Tak tvůj problém zase je, ze jsi poněkud paranoidní. A přes co by ten vinted asi zprostředkovával ty transakce, když ne přes banku? Ty skrze banku za zboží zaplatíš, takže cílem musí logicky byt bankovní účet v jiné bance. Ty peníze se prodejci doma nevykrystalizuji ze vzduchu a nenasypou se mu samy do prasatka. A kdo dela určitý objem, toho si proste muže chtít i banka na druhé straně ověřit. Co je na tom takového nepochopitelneho? Je fajn, ze to jde v dnešní době on-line, nebo bys raději do toho nizozemska osobně s tou obcankou zajel a ztotožnil se na pobočce?

Všechny bezhotovostní platby jdou zcela logicky přes banku. A banka kvůli legislativě musí ty transakce ověřovat. Banka, ne obchodník. Nebo jinak - okopíruj si občanku a dávej ty kopie každému, komu platíš bezhotovostně. Podle tvé logiky to je zcela v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6000
21.4.23 09:50
@Semtex píše:
No oni si tě nikde checkovat nebudou, ale když točíš určité množství peněz, vystupujes tím z davu a tak si ověří tvou totožnost, kterou jsi jim zadala do systému, kdyby se nějakým nedopatřením nebo čirou náhodou mělo jednat onpodvod nebo prani špinavých peněz, tak aby měli tvou stopu :lol: ;) ano a potřebuje to ta jejich banka, ne tvoje, ta jejich banka ti preposila do tvé banky peníze přeci, a tvoje banka tě již zná. Tak bych si to vysvětlovala já.Ale neboj, dnes je podezřelý z terorismu kazdej, já byla taky a musela jsem dokonce i moji bance předkládat znova doklady mého nebohého nevinného ditete, kteremu jsem posílala na účet měsíčně 150 Kč. Asi se jim to zdalo podezrele, protože jsem tak činila vytrvale a dlouho opravdu hodně let :P

Děkuji, něco takové mi přesně řekl manžel :lol:
No nerada bych přišla o Vinted. Za prodané věci tam zase nakupuji dceři nové, takže ten princip mi vyhovuje :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14622
21.4.23 09:51
@Zumpa píše:
Všechny bezhotovostní platby jdou zcela logicky přes banku. A banka kvůli legislativě musí ty transakce ověřovat. Banka, ne obchodník. Nebo jinak - okopíruj si občanku a dávej ty kopie každému, komu platíš bezhotovostně. Podle tvé logiky to je zcela v pořádku.

Ne není a naopak je dost rozdíl mezi vintedem nebo třeba nějakým e-shopem, kde si kupuju třeba boty. Nevnimas, ze je trochu jiné, když si koupíš boty a zaplatíš je kartou? Peníze jdou z tvého účtu skrz kartu přímo na účet obchodníka, kde taky zůstanou, čili platební styk je přímý.

Když něco koupíš od někoho na vintedu přes to jejich tlačítko, peníze nejdou přímo prodejci, nýbrž na účet vintedu do “třetí” banky, odkud následně putují na účet prodejci. Cize do styku vstupuje třetí banka, která má transakce zprostredkovavat a kdyby nepozadovala žádné ověření, byl by zde krásný prostor pro prani špinavých peněz, fejkove účty, které by si skrze platformu vzajemne mohly nakupovat a prodávat neexistující zboží a skrze to prát ty špinavé peníze, a ta banka by tímto byla té činnosti přímo účastna. Navíc i cely vinted musí byt propojeny přímo s bankovním systémem, když provozuje peněženku a platební bránu. Kdyby to nebylo řádně zabezpečené, tak by ta banka asi neschválila, ze se do toho zapojí, že.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat