Zvýšení rodičák 2023
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Zvýšení rodičák 2023
Ahoj holky. Včera sem zahlédla v TV že by zase mohli řešit zvýšení rodičáku. Říkali že navrhují o těch 50 000. Samozřejmě se ještě na ničem neshodli ale teď přemýšlím. Mám rodičák do konce srpna. Dcera bude mít 4 v prosinci. Pokud by se stal nějaký zázrak a prošlo to tak bych si to mohla prodloužit až do toho prosince že? Uváděli termín že by to mohlo být od července, nebo od října a nejpozději od ledna. Pokud až leden tak uz by se mě to netýkalo. Ale pokud by to schválili dříve tak za zkoušku by to rozhodně stálo. Co myslíte? Máte to některá tak podobně?
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Reakce:
Ano, já mám rodičovskou dovolenou na 3 roky, ale RP budu pobírat 4 roky, teď mám vybránu většinu peněz (dceři je 1,5 roku) a ještě 2,5 roku (do dcery 4 let) budu pobírat cca 1000k měsíčně. Uprav si výši příspěvku, nejnižší možná částka je 50 Kč/ měsíčně, tak, aby ti to vyšlo až do 4 let věku dítěte.
- Upravit
@Anonymní píše:
Ano, já mám rodičovskou dovolenou na 3 roky, ale RP budu pobírat 4 roky, teď mám vybránu většinu peněz (dceři je 1,5 roku) a ještě 2,5 roku (do dcery 4 let) budu pobírat cca 1000k měsíčně. Uprav si výši příspěvku, nejnižší možná částka je 50 Kč/ měsíčně, tak, aby ti to vyšlo až do 4 let věku dítěte.
Joo to vyjde vpohodě. I kdybych si to navýšila od prázdnin. To mě bude zabývat nějakých posledních 15 000 což je úplně vklidu. Protáhnu to o ty 4 měsíce do prosince kdy bude mít dcera 4 roky
Já si Rp prodloužila uz loni do 4.let,což dceři bude letos v prosinci, ALE nějak nevěřím, že ho stihnou ještě letos navýšit a jestli ano, mluvili o té podmínce, že se musí rodiče na rodicaku vystridat. Takze, kdo ví jak to vše nakonec bude a nebude. ![]()
@Majinka7 no právě. Taky tomu moc nevěřím ale říkám si kdyby náhodou 😆. O tom střídání sem to slyšela dříve. Teď se o tom teda nebavili ale kdo ví. To určitě nebude jen tak… opravdu mě to štve. Rodičák je opravdu almužna. Ale to oni nechápou. Zdá se jim to dostatečné. Dala bych jim to na měsíc ty peníze co máme. A ať z toho žijou plus živí děti.🤬 🤬 🤬
Já to taky protáhla na co nejdéle, až do 4 let malé, tak se uvidí. Myslím že pokud ti to finančně nebude vadit tak si to protáhni až do prosince. Zatím je ticho, nic jsem se dál nedočetla, hlavně že se o jiných píše furt.
@Kikisa311 píše:
Ahoj holky. Včera sem zahlédla v TV že by zase mohli řešit zvýšení rodičáku. Říkali že navrhují o těch 50 000. Samozřejmě se ještě na ničem neshodli ale teď přemýšlím. Mám rodičák do konce srpna. Dcera bude mít 4 v prosinci. Pokud by se stal nějaký zázrak a prošlo to tak bych si to mohla prodloužit až do toho prosince že? Uváděli termín že by to mohlo být od července, nebo od října a nejpozději od ledna. Pokud až leden tak uz by se mě to netýkalo. Ale pokud by to schválili dříve tak za zkoušku by to rozhodně stálo. Co myslíte? Máte to některá tak podobně?
Tak si to klidně prodluz pak třeba něco vybereš když to bude dřív.
@Kikisa311 my plánovat děti v dnešní době, máme max jedno. Takhle máme 3,ale já u všech dětí pracovala i při rodičáku, ale mě spíše tíží ta budoucnost.Ten rodičak není žádná výhra, ale já si říkám, lepší něco než nic a když to vidím, může být i hůř, bohužel. Horší jsou ty školní deti, to je teprve peněz
Ale taky doufám, že stihnu navýšení, pokud bude. Však to stejně nacpeme do dětí.
@Majinka7 píše:
Já si Rp prodloužila uz loni do 4.let,což dceři bude letos v prosinci, ALE nějak nevěřím, že ho stihnou ještě letos navýšit a jestli ano, mluvili o té podmínce, že se musí rodiče na rodicaku vystridat. Takze, kdo ví jak to vše nakonec bude a nebude.
To vystřídání je ten nej d. ebilnější názor co zase vláda vyplodila. Jediný co mě uklidňuje že si na rodičáku člověk může vydělávat neomezeně. Takže se vlastně dál nic nezmění. Chlap by nahlásil že nastupuje na rodičák no a dál chodil do práce, a já stejně bych byla doma. Už vidím jak mě zaměstnají na 2 měsíce a manžel by nevydělával. To by jsme se mohli jít rovnou pást.
@mamule42 já mám takový dojem, že si to moc dobře spočítali. Muj manzel je OSVČ a za ty 2 mesice si vydělá více, než by bylo za to vystridani, takže dost lidem by se to vůbec nevyplatilo.
@mamule42 píše:
To vystřídání je ten nej d. ebilnější názor co zase vláda vyplodila. Jediný co mě uklidňuje že si na rodičáku člověk může vydělávat neomezeně. Takže se vlastně dál nic nezmění. Chlap by nahlásil že nastupuje na rodičák no a dál chodil do práce, a já stejně bych byla doma. Už vidím jak mě zaměstnají na 2 měsíce a manžel by nevydělával. To by jsme se mohli jít rovnou pást.
To není nápad naší vlády. To jde z EU a v některých zemích (Dánsko) už to je.
@Cullenova 3 roky zpátky. A od té doby už se dost věcí změnilo. Ceny všeho sou jednou takové. Takže už to měli navýšit tak před půl rokem 🙈 ![]()
@Cenarius píše:
To není nápad naší vlády. To jde z EU a v některých zemích (Dánsko) už to je.
Když mi přijde, že i ty nejlepší nápady, co fungují jinde ve světě, se u nás změní v něco chaotického. Něco, jako když vaří Babica. Nemas citron, dej tam limetku
co na tom, že to ve výsledku bude chutnat jinak.
@Cullenova píše:
Blbost. Navysovali docela nedavno.
Vidíš. Mě zase přijde jako blbost to nekonečný zvyšování důchodů. Tady se jim během dvou let přidá 5-6 tis. měsíčně a stejně se najdou tací, co budou řvát že je to málo a zlá vláda a zlej fyjala. Zvednutí rodičáku o 50 tis ti při maximální délce pobírání udělá 1042kc. Je to fér? Na to, že to má být podpora rodin a lidí, kteří ty důchodce živí?
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat