Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj je tu někdo kdo bral lindynette a pak artizii nebo naopak?? beru roky lindynette ale pribrala jsem za tu dobu 13 kilo. Četla jsem na internetu že je artizie nizko hormonalni(tudíž by se po ní tak moc nepřibralo). Ale někkdo psal že je to to samé. Jak to mlže být to samé když lindynette je víc hormonální než artizie?? i v pribalovým letáku je napsané že artizie je nizkohormonální že obsahuje málé množství dvou hormonú (které jsou i v té lindynetce)
Poradí mi někdo??děkuji
Ahoj, Artizii beru přibližně 4 a půl roku.
Je nízkohormonální, zkoušela jsem si oddálit cyklus, neudělala jsem 7 denní pauzu, přesto jsem špinila, ale účel to v podstatě splnilo, cyklus jsem si posunula jak jsem potrebovala a tím, že jsem to udělala dopředu o 3 měsíce, tak ani to špinění nevadilo. Mám pocit, že se mi po ní trochu zvětšily prsa což mi nevadí. Přibrala jsem od porodu co jí beru asi tak 5 kg, ale nevím zda je to mojí životosprávou nebo HA. Jen jsem slyšela že může mít na svědomí změnu nálad atd. a jak se pozoruju, tak na tom asi něco bude, občas je mi zničehonic smutno a teskno, rozpláče mě každá maličkost a když nerozpláče, vžene slzy do očí. Přemýšlím že se na to zeptám doktorky, popř. zkusím nějakou jinou HA, podle toho co mi řekne.