Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Poporodu sem brala Azalii a uz sem u konce plata. Nešsedla mi, porad sem krvacela. Existuje jina antikoncepce nez Azalie, ktera by snad sedla lip?
Nebo se spis chranite kondomama? Ja jim prave mco neverim
a byt po dobu kojeni bez sexu? To by asi manzel nedal ![]()
@Jarr cipky? To sem nikdy neslisela. A to kupujes v lekarne jen tak nebo musis mit recept, A jak se to jmenuje? A jak dlouho to tam musis pred sexem a po mit?
@KarlaNim píše:
@Jarr cipky? To sem nikdy neslisela. A to kupujes v lekarne jen tak nebo musis mit recept, A jak se to jmenuje? A jak dlouho to tam musis pred sexem a po mit?
Jmenuji se Pharmatex. Jsou bez receptu, v lekarne. Zavedes pet min pred sexem. Po sexu uz s nim nic nedelas. Rozpusti se v tobe.
Při dodržení „návodu“ jsou kondomy spolehlivé cca stejně, jako hormony… ![]()
Nehormonalni tělísko? Nebo kondomy, pokud plánujete brzy druhé…
U tech cipku ale musíš dodržovat i nemyti mydlem dve hodiny před i po… A uz to vidim, jak to hlidame… „Dnes bude sex, tak se nemej mydlem!“ :-/ Takze me dodnes lezi nenacate v kredenci. Holt jedeme kondomy…
@lucie505
a fakt tem kondomum duverujes? Kojis, ze nepouzivate treba HA?
@truelly
to prave nevime jetsli budeme chtit druhe. Ja bych ani nemusela, ale pritel by asi chtel. Sem mu rikala ze si dam telisko ale ze tsoji kolem 5000 a ze bude na 5 let a nebo nejake prasky nebo kondomy. Tak rekl at zkusim dlasi prasky a kdyz sem se ptala jetsli chce teda do 5 let dalsi dite pry nevi. No ja taky ne, tak nevim zda jit do teliska. Proto zvazuju jiny moznosti
Já teď chci vyzkoušet NuvaRing. Zatím jsem na něj četla samá pozitiva
Duveruju. Uz nekojim, jen nechci HA. Zatim jsme zvolili takto. Taky jsem premyslela nad pesarem, nebo nehormonalnim teliskem. V tuhle chvili jsme rozhodnuti, ze druhe mozna vubec, a pokud, tak ne driv nez za tri roky…
@KarlaNim píše:
Neni mozna treba nejaka natikoncepcni injekce kdyz kojim?
Hele, do injekcí bych nikdy nešla. Musí to být příšerný driják. A při kojení se asi nemůžou. Vlastně ani nevím, jestli se může při kojení ten NuvaRing
@KarlaNim píše:
@truelly
to prave nevime jetsli budeme chtit druhe. Ja bych ani nemusela, ale pritel by asi chtel. Sem mu rikala ze si dam telisko ale ze tsoji kolem 5000 a ze bude na 5 let a nebo nejake prasky nebo kondomy. Tak rekl at zkusim dlasi prasky a kdyz sem se ptala jetsli chce teda do 5 let dalsi dite pry nevi. No ja taky ne, tak nevim zda jit do teliska. Proto zvazuju jiny moznosti
pokud kojíš jsou i nehormonální tělíska a je na výběr že mohou fungovat pouze tři roky nebo pak pět let..je i hormonální tělísko které je taky jenom na tři roky a jiné je na pět let..takže mužeš vybrat tělísko pouze na tři roky
@JayLee píše:
kondom 3 dny před a 3 dny po plodnych dnech - ovuace jinak bez nich normalne
to se někdo má že pozná ovulaci..mi co to na sobě nepoznáme to máme těžší.. ![]()