Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
holky mam problem.moje dcerka potom co se bravurne naucila otacet na brisko asi v 5 mesici,tak se rozhodla ze nazpet se otacet nebude.budeme mit 6 mesicu,proste se otoci a misto aby kdyz je unavena se otocila nazpet na zada tak slozi ruce podel tela a proste si lehne i s hlavickou na zem
,odpocine si a pak zase sup rucky pod sebe a past koniky.mam pocit ze ona se asi na zadicka pretacet nebude
to driv bude sedet
ma nekdo podobne zkusenosti???nekolikrat se ji to snazim i ukazovat jak se pretocit nazpet, ale ji se nejak nechce
proste si odpocine a to ji staci
mam ji nechat nebo ji to nejak naucit??ale jak???
![]()
Nebůázni, máš šikovné miminko. Jestli tě to uklidní, tak náš Marianek se začal přetáčet ze zad na břicho až v 7 měsících. Norma je 6m. Z břicha na záda je to pro ně těžší, tak na mi nespěchej ![]()
Chce to klíííd
Tinuvien
Ahojky, Sebík se otáčel od 3,5 měsíce na jednu stranu a asi od 5 měsíců i na druhou stranu - myslím ze zad na bříško. Zpátky to uměl až hluboko po 7 měsíci ne-li až po 8. Ještě má čas. Taky myslím dříve seděll.
Ela se začala přetáčet až v devíti měsících - teď jí je rok, už tři týdny leze a nezdá se, že by byla novými pohybovými možnostmi nějak zvláš't nadšená. Každé miminko je úplně jiné…
L.
Jéééé, Lesi ,gratuluju Ele k ročku.
Koukám,že ho má zrovna dneska.
Martulko
Já si sice nepamatuju,kdy se mán které dítě začalo přetáčet,ale vím,že v naší diskusi byl njepomalejší.A pořád je.
Některé mim,ča u nás už lezou,staví se,obcházejí postýlku......A Radeček se teprve před dvemi týdny naučil trochu posouvat vpřed.A to ani neleze ani se neplazí (rozhoupe se na kolínkách a „skočí“
) První 2 děti toho uměli o hodně víc.
Každý je prostě jiný. ![]()
Ahoj ja te uklidnim, otacet na obe strany malej umel neco po sedmi mesicich, ze zad na bricho taky v peti…po dvou tydnech sedel, po dalsich dvou lezl a v deseti mesicich chodil sam…takze fakt nehaz flintu do zita, ja byla taky nestastna a pak to jenom frcelo…
Ahoj, Kryštof se na bříško otočil ve 4,5 měsících, na druhou stranu to začal zvládat až nedávno a zpátky na záda se neotočí ani náhodou. Už se plazí (jak postřelenej partyzán), houpá se na kolínkách, ale otočit se z bříška na záda je pro něj asi nadlidskej výkon. Nijak to neřešim. Časem se to naučí, jako všechno. Jediný nepříjemný na tom je to, že se na bříško otočí i ve spánku, ale jak to neumí zpátky, probudí se a začne brečet
.
Takže buď v pohodě, podlě mě až to bude potřebovat, naučí se to.
tak dekuju
chce to cas ja vim,ze do 18 se na zemi koulet nebude
jen mam radost kdyz dela pokroky ![]()
ahoj,
nas Vitek se zacal otacet na brisko v 4,5 mesicich.. od te doby prakticky travi na brisku 90% casu (vcetne noci a kocarku)…
V 7 mesicich zacal lezt, 3.9. nam bude 8 mesicu a na zada zpatky se ne a ne otocit, proste se mu asi nechce. Na brisku se mu libi, tak nema duvod, obzvlast ted, kdyz uz se dopidalkuje kam chce. Spis bych radsi, kdyby se uz po:,–(il…jsem zvedava, jak to bude dlouho trvat…