Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj, asi jako každé miminko má můj chlapeček problémy se šupinkami ve vláskách.
skoušela sem mazat olejíčkem a vyčesávat, potom tělovým mlíčkem a vyčesat. po tom mlíčku sme měly takový tvrdý vlásky tak sme se vrátili nzase k tomu olejíčku, ale nic nezabírá. mažu ho 2× - 3× denně a jak se mu to snažím vyčesat tak má od kartáčku poškrábanou hlavičku. dokonce sem už dvakrát objevila kapičku krve… ![]()
používáme kosmetiku Nivea Baby a jsou nám tři měsíce.
poradí mi prosím někdo nějaký fígl??? ![]()
ahojky, já jsem se na ty šupinky ptala i naší dětské MUDry, ale ta povídala, že časem to zmizí samo, my mazali obyč. sluneč.olejíčkem pro děti a vždycky jen po koupání. Nejdříve jsme učesaly vlásky a pak vetřela olejíček do míst kde jsou šupinky a většinou tak na 2-3 dny se to zlepšilo ale jakmile jsem přestala tak tam byli pořád. A tedka máme 10,5M a už je nemáme vůbec. Kosmetiku žádnou moc nepoužíváme - jen myjeme mýdlem Jonson, obyč. a pak mažeme Johnsonem pro dobré spaní - myslím že je to mlíčko. A nic víc nepoužíváme, a omývám jen vodou.
Tak ať dobře rostete a netrápí vás šupinky ![]()
Ahoj, šupinky jsou normální, časem to zmizí samo…
Mažeme Excipialem (před koupáním třeba hodinku), vyčešu a pak namažeme znova po koupání. Teď budou Ondrovi tři měsíce a máme šupinky jen na „šošolce“
Tak ať se jich brzo zbavíte, ahoj, Martina.
Ahojky, taky náš dpediatr nám doporučoval jen mazat excipialem a vyčesávat. Časem to prý zmizí samo, my už se zbalili velkých šupinek nad čelíčkem i těch v obočí. Máme jen trošku na temeni…
barbarelko, taky jsme se s tim dlouho trapili… mazani olejickem a vycesani pomohlo jen na chvili, vzdycky se to vratilo. Zmizlo to pak proste samo… posledni malinkate zbytky jsem male vycesala asi v 9 mesicich a od te doby mame uz pokoj… tak vytrvej.
Ahojky, taky jsme měli šupinky a máme Leniensku (jsem s ní moc spokojená, má masťový základ a krásně vonííí) a před koupáním, tak hoďku jsem namazala, po koupání pak už ne, aby nebylo všechno mastný a šlo to nádherně dolů.
.
Paa
Mazat olejíčkem, ale pořádně! Promazat včetně vlásků co to jde, chvíli počkat až se suché šupiny uvolní, pak vyčesávat „hřebenem na vši“. Já dělala obvykle u kojení, kojopolštář jsme podložila plínou, zmazala holky tak půl deckou oleje (Nivea nebo olivový), řádně jsem masírovala (líbilo se) asi dest minut, pak vyčesávat a hřebínek otírat do plíny. Nakonec samozřejmě koupel, holky jsou od narození vlasatice, promaštěné zůstat nemohly.
Bára
Souhlasím se vším co napsala BaraF a my mazali olivovým olejem a šlo to krásně dolů
Mě dr. říkal, že to sice zmizí,ale dítka to svědí,tak je lepší to dát pryč.
Nám na doporučení Mudr. pomohl přípravek Xerial - balzám /dělá se i šampon/. Je pravda, že jsem musela oběhnout polovinu lékáren v Praze než jsem přípravek sehnala, stálo to za to. Malý měl krustu po celé hlavičce a nepříjemně byla cítit. Během 2-3 týndů to nejhorší zmizelo.
Je to kosmetický přípravek, přímo na šupinky v hlavě, stojí asi 250,– kč, sežene se ve velkých lékárnách. Vím, že také pomáhá mazání olejíčkem, mě to Mudr. nedoporučila, prý to není efektivní. Tak nevím co si vybereš ![]()
taky jsem mazala excipialem a misto vycesavani jen lehce prejizdela nehtama…a jsou pryc.
všem moc děkuji za odpověď. vyskouším a pak napíšu co nám pomohlo. je mi ho chudáčka malího uplně líto, má broučínek uplně červenou a poškrábanou hlavičku… ![]()
Hmmm tak dceri je 5 a jakmile se zpoti (zvlast v noci), v lete nebo naopak v zime s „umelou“ cepici tak ma supinky hned. Takze to, ze se samy ztrati, na to bych nespolehala. Trpela na ne uz jako miminko. Dokonce jsem na to koupila primo nejaky krem a taky nic… Hanka
Nám všichni říkali, ať to necháme, že to zmizí samo a že když to sundám, udělá se to znovu, ale v pěti měsicích mi došla trpělivost, tak jsem namazala olejíčkem - nejlépe po koupání, když jsou šupinky napučelý - a kartáčkem jemně vyčesat. Dostala jsem pryč všechno, do týdne se udělaly asi 4 šupinky, které jsem hned jemně seškrábla nehtem a od té doby už přes měsíc nic.
U starší dcery jsem to dělala asi až v roce a vrátilo se jí to až teď ve 3 letech. Už má ale hodně vlasů a je to s ní boj, tak jí to vyčesávám po kouskách rovnou ve vaně.
namazat olejem je celkem jedno jakym a po chvilce jsem lehounce jako skrabala (spis drbala) hlavicku a byly pryc jednou pro vzdy- kamaradka porad cekala a jeji dcera je stejne stara jako moje Madlenka a mela je tam doted- pred tremi tydny jsem odrbaly i jeji hlavicku a bylo hotovo- a musim rict ze teda min se brani pulrocni dite nez skoro dvoulete chi.
pak poradne umyt sampone ahotovka- aby nemela zmastene vlasky- nech mu treba tu hlavick zahojit jestli to ma dodrbane a pak se n ato vrhni- nic to neni. neboj ![]()
Ahojky,staršíh syn to měl také.Kamarádka mi poradila šampon na vlasy od Australian Body Care(doufám,že to píšu správně
)-také není zrovna levný,ale zabral velmi rychle.Po pár umytí se to velmi zlepšilo a nakonec zmizelo.Když se to pak po nějaké době objevilo,tak jsme zase umyli a byl klid.Tak snad to pomůže pokud budete zkoušet.Elen