Nespím,co s tím?

166
4.8.08 19:34

Nespím,co s tím?

Ahoj,
ještě mám jeden problém:Teď už pár dní moc špatně spím. Na dnešek to bylo fakt hrozné. Ještě ve dvě jsem byla vzhůru a malá vstávala ve tři.Nevím, jestli když částečně kojím, můžu pít alespoň meduňkový čaj nebo jestli existují nějaké léky (homeopatika), které můžu brát nebo nějaké sklidňovací techniky. Teď už se obávám nadcházející noci, jak to zase bude vypadat. Vím, že to asi nepatří do tohoto tématu,ale nevěděla jsem, kam bych to napsala.Třeba s tím také máte některá nějaké zkušenosti.Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Fik
4.8.08 20:25

Hola,
doporucuju navstivit stranky:
http://www.nespavost.cz/
kdyz nenajdes odpoved, je tam on-line poradna.

Nam odpovedeli do 24h

tak spani zdar!!

• Citovat
  • Upravit
2724
4.8.08 20:31

Mám už pár let spíše opačný problém, mateřství je pro mně hrob pro pořádné spaní, ale už se mi i párkrát stalo, že jsem byla „tak utahaná, že jsem neměla sílu ani usnout“. Je vedro, tropické noci, to může být i tím. Záleží jak moc kojíš, jak je tvoje dítě staré. Kromě uspávacích čajíků (třezalka, dobromysl, meduňka) doporučuju půllitr dobrého piva (jé, jak já před těhotenstvíma milovala pivko, teď si dám skleničku a jsem spící i ve stoje, přešli jsme s manželem na víno…), předej „noční službu“ tátovi a prochrápej v klidu celou noc.
 Bára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
4.8.08 20:33

Ahoj,
někdy mám taky problém se spaním, ale pomáhá mi teplé mléko a zase spim. Ale né každému to pomůže. S tím meduňkovým čajem nevím, ale skus se poptat v lékarně a oni ti určitě poradí, třeba nějaké homeopatika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16743
4.8.08 20:38

Mě se po naroznení dcery taky hrozně zhoršilo spaní. měla jsem hrůzu z toho kdy se zase vzbudí a začne zase řev, takže jsem byla pořád jak na trní a abych se moc nahlas neotočila a tím jí nevzbudila. Nebo abych nezaspala že blinká a neudusila se třeba. Přestalo to až časem a hlavně když jsme malou dali v 15m do pokojíku. Pořád to není jako zamlada to sjem nevěděla o světě ale to sdětma prostě už aso nebude,a le od té doby se zlepšilo spaní nám všem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
4.8.08 20:48

Já teď taky už přes týden hrozně špatně spím a dětma to nebude. Spí celou noc a minulý týden tu ani nebyly. Já si myslím, že je to tím vedrem, mám to každý rok.
 Halka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10480
4.8.08 21:08

Ahoj, a co si dát před spaním nějakou koupel s aroma olejíčkem, pak meduňkový čaj - klidně vychlazený. A před spaním si v pokoji zapálit aroma lampu s levandulí...... vím jek je nepříjemné špatně spát, tak ať je brzy líp :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
4.8.08 21:30

Taky jsem nespavec - můžeš meduňky bez problémů, můžeš homeopatika hypnogen (mi nepomáhají) a můžeš teplé mléko s medem.

Ale doporučila bych ti se sebrat a jít spát aspoň jednu noc do jiného pokoje, třeba bys mohla usnout u telky - je to zoufalé řešení, ale zoufalé ženy dělají zoufalé věci :D. Na Eli to fungovalo, jak mě neviděla, nevyřvávala a spala a tak jsme přežili období nočních radovánek a utnuli je hned zpočátku… Ada zase nějakou dobu vyžadovala držení za ruku a do pěti měsíců neusnula před půlnocí - pomohlo nekoupat v sedm ale v jedenáct… Pepina zase usnula jen když měla tři koejní po půlhodině… Každé miminko je tak trochu prevít a má to své speciální, jen musíte najít, co to je u vás…

Koukám, že miminko má šest týdnů…

Tak že může chtít jíst před spaním víc, prostě futrovat pupík do zásoby a hlavně, zkus dělat i psí kusy aby ve dne spala víc - mám zkušenost, že čím víc spinká miminko přes den, tím líp spí v noci… Vykašli se na domácnost, ta počká, hlavní jsi ty a miminečko.

A protože klidná maminka = klidné miminko, snaž se uvést do pohody - pokud v noci dokrmuješ z láhve, může tě někdo zastoupit, vždyť to nebude navždy… Za nějakou dobu se tomu budete už jen smát, slibuju!!!!

L.

PS: Zkusila jsi spinkání na bříšku? Naše dvě mladší Kunhůtky jinak nespaly, jen na bříšku… S Nanny jsem z toho neměla strach…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
5.8.08 17:18

Nevim, jak dlouho mas po porodu, ale mezi cca 3. a 6. mesicem po porodu (u nekoho drive, u nekoho pozdeji) se u nekterych zen objevuji problemy se stitnou zlazou, ktere jsou jen prechodne, nicmene umi zpusobit poradnou nespavost. Takze by bylo urco vhodne skocit k lekari na krevni testy, aby se vyloucil (potazmo potvrdil) tento problem, podle vysledku pak postupovat ve spankove hygiene ci nejak v naprave te stitky. Ono se to upravi samo, pokud by to melo byt ono, ale proc zbytecne trpet nekolik mesicu… Linda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.11.11 10:20

Já jsem přestala dobře spát paradoxně až ve chvíli, kdy obě děti začaly spát výborně. Když byly malinké, a špatně spinkaly, strašně jsem se těšila na první prospalou noc. Akdyž nastala, děti spaly a já seděla v posteli a čekala kdy se vzbudí. Trvalo to více než půl roku, než se to srovnalo. Začala jsem užívat Benosen, ze začátku vždy před spaním. Po pár měsících jsem si ho večer nevzala, a spala jsem. Dnes ho užívám vždycky, když nemůžu večer zabarat, a vždycky pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí