Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj všem, manžel miluje ty linecké rohlíčky, které se prodávají v obchodě. Chtěla bych mu to doma upéct, ale v menším provedení, nemáte někdo opravdu dobrý recept, ráda bych aby se to povedlo i takovému začátečníkovi jako jsem já. Ráda bych pak napekla i na Vánoce. Moc děkuji
Můj recept není úplně jednoduchý-je po babičce ale doporučuji ti www.toprecepty.cz tam najdeš vše a ve 30ti provedeních, stačí si vybrat ![]()
Ahoj, já dělám tyto:
100 g másla
80 g moučkového cukru
3 žloutky
160 g hladké mouky + špetka prášku do pečiva.
Máslo s cukrem třít do pěny, postupně přidávat žloutky a nakonec přidat mouku smíchanou s prdopečem. Dát do pytlíku, stříkat na plech nebo do formiček.
Péct při 180 stupních dorůžova.
Já jsem plnila do silik. formiček, vyšlo mi to na čtyři platíčka. Nakonec polévám čokoládou.
Tak já mám tento recept:
20 dkg hladké mouky
20 dkg hrubé mouky
20 dkg škrobu (z toho 2 vanilkové pudinky, zbytek solamyl)
20 dkg cukru
20 dkg tuku (dávám máslo)
1/2 prášku do pečiva
2 vejce
na vál si prosiju všechno sypké, přidám změklé máslo a vajíčka, zpracuju, protlačím ho lisem na sušenky (brácha tomu tvaru říká trilobit), upeču dorůžova (180 °C, cca 12 minut), vychladlé spojím marmeládou a z půlky omočím v čokoládě - mají vždycky úspěch ![]()
Ahoj holky,
mate recept na super linecke cukrovi? loni jsem jeden recept mela, ale nebyli uplne ok. diky moc a treba takovy aby toho bylo aspon na 6 plechu
. diky moc
400ghl. mouky
300g másla
150g cukru moučky
2zloutky
100g ořechu
Linecke, které Pecu asi 3rok, nejsem kuchtici žena ale když tohle zvládnu i já......jsou velice dobře, po Te slepuji marmeladou, a chutnaji moooc i mému příteli který je Ital a na českou kuchyni není zvykli…
@iliska87 Super, zrovna jsem chtěla hledat diskusi s receptem… ![]()
Ano asi je víc druhu i bez, ale pravé s ořechy jsou jemně, mnekounke a krehke ![]()