LinkedIn - má smysl?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Citovat
- Upravit
Mám LinkedIn, ano, chodí mi přes něj zajímavé nabídky. Řekla bych, že mne někdo občas osloví s nabídkou, kterou bych v inzerci spíš přešla nebo si řekla, že na to nemám, že chtějí třeba někoho zkušenějšího. Mohu si nezávazně vyžádat více informací o pozici, možnostech, upřesnit své požadavky apod. Nemusím smolit motivační dopis (byť to pro mne není problém pokud pozice stojí za to). Mám do začátku více informací než když jdu po odeslání CV na pohovor.
Prázné žádosti personalistů a lidí, které vůbec neznám, nejspíš jsem nikdy nepotkala nepříjmám. Když člověku nestojí tam napsat aspoň nějakou blbost, že ho zaujal můj profil… Radši budu mít hodnotnější síť než 500+ z čehož 200 jsou HR, který jen plní SLA.
Jinak dá se nastavit, že při prohlížení profilu dotyčný neuvidí, že se koukáš, ale na oplátku ty neuvidíš, kdo se kouká na ten tvůj ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
LinkedIn má určitě smysl. Na doporučení nezávisle několika kamarády jsem si tam vyplnila profil a během měsíce jsem měla 4 nabídky práce. Všechny teda byly zahraniční nadnárodní společnosti, u jedné z nich jsem nakonec nastoupila. A pravdou je, že mám asi tendence se spíš podceňovat a na ty nabídnuté pozice bych se bývala sama nikdy nehlásila, když jsem si pak zpětně pro zajímavost vyhledávala, na jakou práci mě to vlastně „oficiálně“ chtějí.
Takže já si na to stěžovat nemůžu, díky LinkedIn mám skoro 2× tolik peněz oproti předchozímu zaměstnání a několik kontaktů, kde „se s Vámi rádi znovu potkáme, kdybyste dospěla k závěru, že Vás to místo, kterému jste dala nakonec přednost, přeci jen nenaplňuje podle Vašich očekávání.“
A to vše za vyvinutí celkem minimálního úsilí. Ono je to jednodušší i pro ty personalisty.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanidost87 píše:
Ono je to jednodušší i pro ty personalisty.
Jak kdy. Ano, mnohdy jen kopírují jednu nabídku všem, co vypadají, že na to mají (ale tváří se, jak přistupují osobně). Ale ano, dnes je třeba lovit lidi, co čekají a aktivně nehledají, protože těch co hledají je minimum (zvlášťu některých pozic).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zvidavajanca píše:
Jak kdy. Ano, mnohdy jen kopírují jednu nabídku všem, co vypadají, že na to mají (ale tváří se, jak přistupují osobně). Ale ano, dnes je třeba lovit lidi, co čekají a aktivně nehledají, protože těch co hledají je minimum (zvlášťu některých pozic).
Je fakt, že aktuální situace na trhu práce dává možnost si vybírat (nám, ne firmám
).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Stalo se mi, ze me kontakovali z personalky na zaklade meho proflu na LI, i kdyz jsem ani praci nehledala.
Firmy uz se na LI standardne podivaji v pripade, ze u jich clovek zada o praci.
Takze nejenze ma smysl ten profil mit, ale mit ho i dobre vyplneny, aby vybihal recruiterum, kteri obsazuji pozice.
- Citovat
- Upravit
Anonym: ne, IP adresu běžný uživatel opravdu vidět nemůže. Spojení znamená, že na lindkedin navázali kontakt. Tj běžná spojení jsou kolegové, šéf, bývalí kolegové… ale také lidé z agentur, klienti atd. Pokud má někdo ve spojení pouze 2 lidi, tak ten člověk linkedin prakticky vůbec nepoužívá. Je poměrně běžné, že těch spojení je 500+