Nastoupení do práce
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Tak jim řekni, ať tě teda obeznámí, když to chtějí podepsat… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano at obeznámi nebo googlovat… Námatkové jsem zadala jedno ze seznamu (norpol peroxide 1) a vyjel mi celý bezpečnostní list.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Viděla bych problém hlavně v xylenu, při vdechování může ovlivňovat játra a jejich funkce. Bezpečnost práce je jaká? M8š ochrané pomůcky jako roušku a brýle? Pokud ne, na takovou práci bych zvysoka kašlala, je to dost rizikové pracoviště, určitě je povinností vstupní lékařská prohlídka, a zařazení do prac. třídy dle rizikovosti, včetně příplatků za nebezpečné prostředí…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pannda píše:
Viděla bych problém hlavně v xylenu, při vdechování může ovlivňovat játra a jejich funkce. Bezpečnost práce je jaká? M8š ochrané pomůcky jako roušku a brýle? Pokud ne, na takovou práci bych zvysoka kašlala, je to dost rizikové pracoviště, určitě je povinností vstupní lékařská prohlídka, a zařazení do prac. třídy dle rizikovosti, včetně příplatků za nebezpečné prostředí…
To je pěkný, takhle rizikové prostředí a oni jí strčí podepsat papír a nazdar
Že u těchto úkonů vždy to poučení, které podepisuješ, že jsi absolvovala chybí…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ohledně látek by ti měli dát školení. Uz jen kvuli BOZP, kde by ti to meli vysvětlit. Víš v jaké jsi pracovní kategorii? Ohledně těhotenství - myslím si, že nemají žádné právo po tobě chtít abys jim podepsala, že nejsi těhotná. Můžou možná napsat, že bereš na vědomí, že pracuješ s těmi a těmi látkami, které mají ten a ten vliv, ale chtít podepsat info o těhotenství není podle mě správně. Otázka je, zda to chceš řešit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Veru1987 píše:
Ano at obeznámi nebo googlovat… Námatkové jsem zadala jedno ze seznamu (norpol peroxide 1) a vyjel mi celý bezpečnostní list.
No ten mi ukázali ale já nejsem úplně u těch látek ale v jiné místnosti kde se brousí ty vany…Takže z toho moc nevyčtu stejně. Potřebuju přímo vědět jestli to vadí i z té vany ty látky když jde na mě ten prach.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pannda píše:
Ano roušky tam jsou ale já je bohužel mít nemůžu..Mám astma a v tom nemůžu dýchat. Prostě je nesnesu no.. ostatní je teda taky nemají ale těm to je asi jedno všechno. A já nejsem úplně u těch látek ale u ty vany no ale na tý jsou taky tak nevím..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@veronika1917 píše:
Ano roušky tam jsou ale já je bohužel mít nemůžu..Mám astma a v tom nemůžu dýchat. Prostě je nesnesu no.. ostatní je teda taky nemají ale těm to je asi jedno všechno. A já nejsem úplně u těch látek ale u ty vany no ale na tý jsou taky tak nevím..
S astmem jdeš do takového prostředí? Ty se asi nemáš ráda co? A lékařskou vstupní prohlídkou jsi prošla?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pannda píše:
S astmem jdeš do takového prostředí? Ty se asi nemáš ráda co? A lékařskou vstupní prohlídkou jsi prošla?
Ano prošla doktorka všechny papíry viděla a neviděla v tom problém. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@veronika1917 píše:
Ano prošla doktorka všechny papíry viděla a neviděla v tom problém.
Tak to se divím, pokud věděla že jsi astmatik, a neřekla ani slovo na prašné prostředí…A rizikovou třídu máš jakou? Měla by jsi mít aspoň 3
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Https://cs. wikipedia. org/wiki/Kategorizace_prac%C3%AD#Pr%C3%A1ce_kategorie_prvn%C3%AD
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pannda píše:
Tak to se divím, pokud věděla že jsi astmatik, a neřekla ani slovo na prašné prostředí…A rizikovou třídu máš jakou? Měla by jsi mít aspoň píše: Více
mám 2
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V kazdym pripade by ti to meli vysvetlit oni, jaka rizika by mohla hrozit…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den,
Chtěla bych se zeptat, nastoupila jsem do jedné firmy kde se brousí a leští vany.
Ale když mi dali podepsat papír kde bylo napsáno : Prohlašuji že nejsem těhotná a byla jsem obeznámena s možnými riziky působení chemických látek na zdraví ženy. Tak mě zarazilo. Paní mi nic moc neřekla a jen mi dala seznam chemikálií. Tak bych se chtěla zeptat někoho kdo tomu trošku rozumí. Nejsem úplně u těch látek ale brousím tu vanu na které ty chemikálie jsou. Tak nevím jestli by mi to ublížilo co se týče plic nebo pak když bych chtěla za pár let děti. Přidávám fotku. Děkuji za odpověď