LinkedIn - má smysl?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
LinkedIn - má smysl?
Brzy budu po RD hledat praci. Jakou mate zkusenost s vyvesenim zivotopisu na LinkedIn? Ma to smysl? Ja bych strasne nerada byla vyhledatelna podle jmena na netu. Na druhou stranu by mi zpusob nabizeni mych zkusenosti vyhovoval vic, nez se snazit prodavat na pohovorech.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Záleží na oboru. Ale od pohovorů to většinou neušetří. Maximálně vás lovci na nějaký pozvou bez posílání živočichopisu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kotyk živočichopis ![]()
Je mi jasny, ze pohovoru me to neusetri. Ale myslim, ze kdyz nekdo napise mne, uz to je jedno kolo „vyhrano“ Samotny pohovor mi neva.
Pred materskou jsem koncila jako vedouci v anglicky mluvicim kanclu. Ted prave vubec netusim svoji hodnotu na trhu prace…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Známý takto dostal práci a fakt dobrou. Měl to tam vyplněné, a na zeď si hodil zprávu že hledá lepší práci..Když se člověk vyloženě takto nabídne, tak nabídky přijdou ale 70% nemusí být vůbec relevantní..Možná je to dobré do té zprávy na zeď rovnou specifikovat..já ho mám, stím že zatím jsem tam aktivní - sleduju příspěvky, upravuji profil, jednou jsem přihodila fotku z nějakého workshopu, občas něco okomentuju a jde pak poznat že se ti lidi na váš profil kouknou..tak třeba se něco pěkného po studiu najde až dám „otevřená novým příležitostem “
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud tam máte co napsat, tak je to jeden z kanálů jak se dostat do větších nadnárodních firem. Kamarádovi tam chodí spousta nabídek. Manžel si chce profil založit až dodělá VŠ, protože takový benefit volného času (šéfům ke jedno jak jsou v práci, nebo co dělají v pracovní době, pokud je všechno hotové a funkční) nikde jinde nedostane a má strach, že by hodně lákavé nabídce neodolal (tím pádem by nedodělal tu školu).
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Pokud tam máte co napsat, tak je to jeden z kanálů jak se dostat do větších nadnárodních firem. Kamarádovi tam chodí spousta nabídek. Manžel si chce profil založit až dodělá VŠ, protože takový benefit volného času (šéfům ke jedno jak jsou v práci, nebo co dělají v pracovní době, pokud je všechno hotové a funkční) nikde jinde nedostane a má strach, že by hodně lákavé nabídce neodolal (tím pádem by nedodělal tu školu).
Já mám v nastavení vypnuté „otevřená novým nabídkám“..nebo něco takového..je tam tlačítko díky kterému Vás ostatní uvidí že sháníte práci. Pokud to bude mít vypnuté asi mu nabídky chodit nebudou - mě nechodí
..leda že by měl fakt lukrativní obor a našel si ho hledač talentů
..ale lidi si můj profil prohlížejí, posílá mi to upozornění, a přichází mi i nová spojení. spojení - čím víc tím líp - říkal náš kouč ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ngauruhoe mám ho, a imho při dobrém oboru (asi ne „sekretářka“) se vyplatí.
I bez zapnutého „hledám práci“ nabídky chodí. Zkusila jsem i se zapnutým, to chodily méně relevantní. Ale brzo budu zase zapínat.
Dost personalistů přes to opravdu vyhledává, i tam dávají své nabídky. Pak stačí jen sledovat. Často chodí i nabídky „přátelství“ od personalistů bez nabídky práce. Pokud člověk hledá, myslím, že se hodí i to.
Akorát pozor stejně jako fcb je to dost bonzák. Chodí různá upozornění na aktualizace profilů lidí v síti a tak. (Dá se povypínat)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ornwen a co máš teď za motto, že jsi studentem, nebo že někde pracuješ? jen by mě zajímalo jestli je třeba nebrzdí že teď jako práci mám..
né že bych teď chtěla měnit práci,(né že by byla dobře placená, jen při diplomce se nechci někde nově zaučovat
) ale zas pro lepší rozhled by se pár nabídek hodilo že ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pennya jo, pratelstvi od personalistu přijímám. Motto mam spis o svem rozvoji. A mam tam i napsano, ze jsem na md (a delam na dpp)
Treba se mi stalo, ze pres tu sit si na me vzpomnela byvala kolegyně a napsala, ze schani lidi, jestli nechci prejit. Nakonec jsem nenastoupila, ale mohla jsem jit hned.(Kdyz jsem mluvila s budoucima sefama, tak mi neprislo, ze bych to skloubila s malyma detma)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Spíš bych doporučila jobs, LinkedIN už je dle mého takové navíc
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ngauruhoe U některých oborů a pozic ano. Já LinkedIn mám a pravidelně aktualizuji. V mém oboru je spíš divné, když ho někdo nemá. Když jdu s někým na jednání nebo potkám nového člověka, rovnou se jdu podívat na LinkedIn, s kým mám tu čest. Občas mi přijde nabídka práce. Spoustě lidí také může pomoct v kariéře široká síť. Dost jsem tam kdysi hledala práci, přijde mi, že se tam dají spíš najít lepší a exkluzivnější nabídky, ale to je opět o oboru. Když mě přijímali na nové místo, tak se mi budoucí šéf na LinkedIn podíval ![]()
- Citovat
- Upravit
Občas tam nakouknu,ale nezávazně, nerada bych, aby lide viděli, ze na ne koukam. A tady uvádíte, ze oni vidí,kdo si jejich profily prohlédl? To vidí jen ty přihlášené nebo u neprihlasenych vidí i IP adresu? A ještě prosím co znamená číslo u ikonky dvouch postav? Je to kolik tam maji přátel?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Občas tam nakouknu,ale nezávazně, nerada bych, aby lide viděli, ze na ne koukam. A tady uvádíte, ze oni vidí,kdo si jejich profily prohlédl? To vidí jen ty přihlášené nebo u neprihlasenych vidí i IP adresu? A ještě prosím co znamená číslo u ikonky dvouch postav? Je to kolik tam maji přátel?
Ano, pokud nemáš speciální placený profil, lidé uvidí, že se díváš. Pokud dotyčný nemá zamčený profil, můžeš se mrknout v anonymním okně nepřihlášená a to neuvidí nic. Ano, ale není to počet přátel, nýbrž spojení. Záleží, jak člověk svůj profil vede, ale nemusí ty lidi vůbec ani znát.
- Citovat
- Upravit
@Lalelale píše:
Ano, pokud nemáš speciální placený profil, lidé uvidí, že se díváš. Pokud dotyčný nemá zamčený profil, můžeš se mrknout v anonymním okně nepřihlášená a to neuvidí nic. Ano, ale není to počet přátel, nýbrž spojení. Záleží, jak člověk svůj profil vede, ale nemusí ty lidi vůbec ani znát.
Děkuji. Jde mi o to,co tedy ten člověk vidí,když nejsem prihlášena - nemám tam sama profil a tudíž se nezná moje jméno. Nemohu se tím ani dostat do celého profilu,jen na tu úplně první stránku,co vyjede na googlu nebo seznamu ( pokud dam do vyhledávače jejich jména). Takže vidí i z teto první stránky moji IP adresu? A to spojeni,co to přesně znamená? Někdo tam ma 2 a někdo 28.
- Citovat
- Upravit