Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, potřebovala bych radu, vím, že mám jěště celkem čas, nebo jsem teprve 28+3tt, ale lépe vědět dopředu.Můj přítel je ze Slovenska, já jsem češka, žijeme v Praze, úřadů je tady dost, ale nikde nikdo mi nedokázal říct, co je potřeba za doklady k tomu, aby měl maličký příjmení po tátovi, v knize jsem se dočetla, že je třeba list o určení otcovství, že ho musím mít sebou v porodnici, tak nevím.I kdybych ho měla mít, nevím, kde o to zažádat, či on nemusí na Slovensko..Pokud máte některá z Vás zkušenosti, prosím poradte mi
Moc děkuji ![]()
No, normálně se to řeší na matrice (jakékoliv) přijdete oba, s sebou OP a rodné listy a paní matrikářka to vytvoří vy pouze podepíšete… ale nevím jestli tam není něco jinak, když je přítel ze Slovenska, zkusila bych na libovolnou matriku zavolat ![]()
Byla jsem na matrice v Praze 8 a nebyli mi schopný říct vůbec nic,kdybych to nečetla, tak to ani nevím.. ![]()
zavolej si na matriku, tam ti to určitě řeknou, normálně stačí OP a rodné listy obou rodičů, je to na počkání vyřízený, ale s tím Slovenskem nevím
kristynkaa píše:
Byla jsem na matrice v Praze 8 a nebyli mi schopný říct vůbec nic,kdybych to nečetla, tak to ani nevím..
Tak to my byli na Praze 2 - na Náměstí Míru a paní si vystačila víceméně sama
jen se zeptala jaké volíme pro dítko příjmení, pak že si máme přečíst poučení a ukázala kam se máme podepsat. Tvářila se sice jak kakabus, ale po praktické stránce super ![]()
Ahoj,
my byli na Praze 10.Potřebovali jsme naše rodné listy,občanky a těhotenskou průkajdu.Je to na počkání,paní vypíše,vy podepíšete.My už rovnou hlásili i jména.Řekli nám dokonce i co je nutné vyřídit po porodu
Vyřídit to dle mého můžete kdekoliv,n jakékoliv matrice.Když si na Phu 10 zvoláš,vše ti řeknou ![]()
A myslíš, že nebude problém to, že je přítel ze Slovenska? A pokud víš, mohla by jsi mi tedy poradit, co jěště všechno třeba vyřídit do porodu? Mám to hloupé s tím, že mám trvalý pobyt jinde než bydlím a tak třeba ani nevím, kde žádat o porodný..já ty papírovačky tak nesnáším, všude jsou neochotný…
A náhodou jak je to s nárokem na porodný nevíš? ![]()
Děkuju moc ![]()
ahoj…taky jsme ted zadali pred dvema tydny o tento papir…my byly na Budejovicke na Matrice, je tam nova budova hned pred Poliknikou a naproti Obch.centrem DBK. Cekaci doba nulova…pritel je z Turecka takze podobny pripad…potrebuje pas, rodny list ( my ho museli mit prelozeny, nevim jak je to u Slovenstiny), pak moji obcanku a tehonskou prukazku.
Najdu ti odkaz ,kterým jsem se řídila já,pk mi pordily mmči tady…vydrž.
Před porodem jsme byli podepst otcovství + rovnou jméno…nabídli nám to na matrice.Kdyby jste ještě nebyli rozhodnuttí,tak by Vám měli dát papír,který pak donesete do porodky…ale někde ho prý dávají až v porodce.
Dále by jsi už měla být zaregistrovaná v porodcepro kterou jsi se rozhodla.
Pak sinjdi doktora pro prcka…v porodnici se prý ptají na kontakt a jméno.
Mateřská…na gyndě by jsi měla dostat lístek a ten donést zaměstnavateli.....tohle by mělo být vše.
My se budeme objednávat v porodnici ještě na předporodní kurz (bez něj přítele prý nepustí k porodu)
Děkuji za rdau, tak to já předporodní kurz nemůžu, protože mám zavedený stent a jsem doma na rizikovém těhu, nemůžu nic namáhavého, takže tak jsem se ušetřila a mám největší pravděpodobnost, že malý půjde stejně císařem:)A když jsem evidovaná na ÚP tak kde mám zažádat? a jak dopředu se žádá o rodičovský příspěvek?
S tím porodným netuším…my na něj nemáme nárok…
ale tady jsem něco našla…
http://www.naseinfo.cz/…pred-porodem
ten ,,lepší" zbytek nemůžu najít ![]()
kristynkaa píše:
Děkuji za rdau, tak to já předporodní kurz nemůžu, protože mám zavedený stent a jsem doma na rizikovém těhu, nemůžu nic namáhavého, takže tak jsem se ušetřila a mám největší pravděpodobnost, že malý půjde stejně císařem:)A když jsem evidovaná na ÚP tak kde mám zažádat? a jak dopředu se žádá o rodičovský příspěvek?
Moc Ti děkuji ani tak z toho nejsem moc moudrá, dokážu si to úplně živě představit,jak mě budou posílat od jednoho ke druhému
už ted je to hrozný a to jsem žádala jen příspěvek na živobytí a běhala jsem okolo toho dva měsíce a ve finále mi dali 1428Kč…tenhle stát je fakt k smíchu..
![]()
1)s partnerem zajděte na nejbližší matriku se všemi doklady jmenovanými v příspěvcích výše a vyřídíte tam list o určení otcovství