Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Jujda, to je nemilé
ale asi bych zavolala na gyndu a zeptala se co s tím ![]()
Trapný dotaz to určitě není, mne zase 4 měsíce trápil únik moči byť i při normální chůzi, teď naštěstí jen když kýchnu ![]()
snad to nebude nic vážného, držím palce.
Mě zůstal po těhotenství a porodu hemeroid, taky mi to není příjemné
. Vyhřeznutí konečníku při stolici je lepší řešit s obvoďákem, dá ti doporučení do proktologické (chirurgické) ambulance, mastičky pravděpodobně nic nevyřeší, ale je nejlepší se poradit s odborníkem, rodině o tom říkat nemusíš
![]()
Strašně trapné, ale mohu se zeptat, jak poznám zda je to hemeroid, nebo vyhřezlý konečník??? Jaký je mezi tím rozdíl?
Ahojky!
Podle toho, co popisuješ, jde nejspíš o hemoroidy. Mám je od porodu taky a občas mě teda svědí, jinak taky nebolí, jen při tlačení při stolici je to horor. Na gyndu bych s tím asi nešla, spíš na chirurgii, ale tam Tě zas musí poslat s doporučením ošetřující lékař.
Anonymní píše:
Strašně trapné, ale mohu se zeptat, jak poznám zda je to hemeroid, nebo vyhřezlý konečník??? Jaký je mezi tím rozdíl?
Tak to nevím! Ale co vím jistě je, že to není trapné, je to lidské… ![]()
šla bych k obvodnímu lékaři a dá ti doporučení na chirurgii.Měla jsem po prvním porodu,a je lepší si stím zajít,než stím pak trpět.Mě teda ještě pomohla mastička Pilex,napsala mi to doktorka.A ještě koupele v dubové kůře.A trapný to určitě není,víš kolik to má lidí? ![]()
Také mně vyhřeznul hemoroid,bylo to dost bolestivé a zároveň to svědělo,jít na velkou byl horor.Zkusila jsem si koupit gel z dubové kůry,mazala tím jak šití hráze,tak hemoroid a opravdu mi to pomohlo,zalezl dovnitř,naštěstí.A opravdu se nemáš za co stydět,vždyť samotný porod je opravdu velký tlak na spodek ![]()
Myslim,ze je to hemeroid..po porodu to ma hodne zenskych. Moje segra je mela po porodu velky a ja jsem ted po duhe tehu a taky mi pri kakani mini hemeroidik vezl a to jsem ho nikdy nemela..takze kazdy vecer koupel odvaru z dubove kury (tak 15minut v tom sedet) a pres den mazat cistym gelem z dubove kury nebo v lekarne jsou volne prodejne leky na hemeroidy. Ale ta kura je osvedcena..kdyby se to do 14 dnu nezlepsilo,sla bych k doktorovi..
vnitrni hemeroidy me trapili uz 3 roky pred tehu, porad to krvacelo xkrat mi je vypalovali, ten venkovni Ti odstrani chirurg, nasadi na nej takovou jako gumicku, utahne a pak to odpadne pry samo..treba ted jsou i jine metody
neboj venkovni hemeroid je mensi zlo nez ten vnitrni… to myslim tim to vysetreni, u toho jsem brecela a nadavala.. ![]()
hemoroidy svědí a bolí a jsou vylezlé popřád.., tohle bude od tlačení, prostě ta vnitřní strana povolila, musíš k obvoďákovi, ten ti doporučí proktologii.. je to úplně normální, uvidíš poradí ti jen odborník
Tak moje zkušenost - já to měla po porodu taky a za mě teda pomohla mastička na hemeroidy z lékárny a sprchování studenou vodou po každé potřebě nebo minimálně po té velké.
Všechno je to čistý a tou studenou vodou se to zatáhne a fakt to moc pomáhá - zvlášť když se to podchytí v začátku. Tak to můžeš zkusit dřív, než s tím půjdeš za doktorkou.
Ahoj, jestli to jsou „hemíci“ nebo vyhřezlý konečník nevím.
Já taky nikdy neměla „hemíky“, až v těhu i po porodu, to mi jeden narostl do velikosti 5ti koruny.
Mazala jsem dubovou kúrou, Faktu mastí a proctoglynelonem(ten je na recept) několikrát denně, po každé stolici jsem si umývala prcku. Do měsíce bylo po.
Zkus mastičky na hemouše, taky bych být tebou zkusila baštit víc jídla obsahující vlákninu, hodně bumbej, aby se konečník při stolici, tak nenamáhal. Pokud neuvidíš do 14 dní aspoň drobnější zlepšení, zajdi k dr. Trapný dotaz to určo není, nejsi v tom sama, je nás tu víc. Držím palečky. ![]()
Zdravím všechny stávající i nastávající maminky,
mám dotaz, pro mě trapný, proto anonymní. Jsem 9 týdnů po porodu a trápí mě jedna věc. Vždy při stolici mi vyleze z konečníku jeho vnitřní část. Po porodu prý občas trápí maminky „vylezlý konečník“. Nevím zda je to ono, či jsou to hemeroidy. Ani jedno jsem nikdy neměla a proto nevím příznaky. Nijak to nesvědí, nepálí, jen je to nepříjemné zjištění

Ježiš, teď to po sobě čtu a je to fakt trapná otázka. Ale nevím jestli by to vyřešila nějaká mast, či je nutné navštívit doktora (teď kterého - obvoďáka, nebo gynekologa). Nemáte nějaká zkušenost??? Stydím se zeptat se známých i rodiny.