Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, TP mám 1. října a začínám být pěkně nervózní. Už ani ten spánek v noci není takový, jako býval celé těhotenství.
Nejradši už bych to měla za sebou, nemůžu se dočkat, jak bude malý vypadat a až si ho pochovám.
Nejvíc se hrozím toho, kdy, kde a jak to na mě přijde. Jak Vám začal porod? Budu ráda, když napíšete cokoli ohledně porodu nebo cokoliv, co vás napadne… ![]()
tak předem hodně štěstí
no u mě porod nezačal
takže jsem musela na vyvolání, malá se narodila třetí den po nástupu ![]()
V sobotu ve 4 ráno mě probudilo vlhko a kontrakce, pravidelné po 7 minutách
porodila jsem až v neděli večer akutním císařem ![]()
Edit: ještě doplním, že jsem přenášela a v úterý jsem měla nastoupit na indukci… Takže se mi to rozjelo samo ![]()
Příspěvek upraven 16.09.11 v 09:44
Ahoj,ja prenasela a mela jsem jit v patek na vyvolani ale porod se mi rozjel sam ve ctvrtek rano.Nejdrive kontrakce lehke simrani po hodine,porad se zkracovaly a v patek ve ctyri rano uz byly po 5 minutach,tak jsem vyrazila.Rodila jsem v nedeli v deset.Porodu se neboj,ihned jak ti daji miminko do ruky,na bolest zapomenes.Opravdu to za tu bolest stoji.Preji rychly porod a zdrave miminko.
![]()
Ahoj, raději nad tím moc nepřemýšlej, ono se to stejně nedá naplánovat. Já si pořád pročítala rady, jak poznat kontrakce od poslíčků a při jakých kontrakcích vyjet do porodnice. Pak jsem byla u doktorky a říkala, že do porodu je daleko. Šli jsme teda s manželem po obědě na procházku, protože mi bylo fajn a venku mrzlo a bylo čerstvě nasněžíno, no nádhera. A jak se tak procházíme, tak najednou rup a praskla mi voda a já v tý zimě musela dojít domů. No měla by si vidět ty lidi kolem, docela koukali. Malá se narodila až za 24 hodin
.
Tak já ti napíšu můj rychlej a bezbolestnej porod.
![]()
O půlnoci mě vzbudila, že jsem potřebovala na záchod, tak jsem se vyčůrala a zjistila, že mi odchází hlenová zátka. Jen co si stoupla, tak ze mě něco trochu vyteklo, to jsem si říkala, že jsem nebyla dočůraná a takhle jsem učůralavala do 3.hodin, kdy mě napadlo, že by to mohla být plodovka. Původně jsem chtěla jít spát, ale přítel mě ukecal, že pojedu do porodnice. Volal tchýní a ta, že porodim nejdřív odpoledne, tak se mnou nejel. Do porodnice jsem přijela v půl 4 otevřená na 3-4cm, měla jsem jenom takový lehký křeče do podbřišku, tak mi dali klistýr a já šla do sprchy, kde jsem byla celou dobu. Za hodinu přišla sestra jestli chci něco na bolest a já jsem ji řekla, že ě nic nebolí, ale že potřebuju tlačit. To mi samozřejmě nevěřila, tak zavolala doktora a na pár zatlačení byl malej v 5:05 na světě. Takže kdybych doma seděla ještě hodinu, tak to nestihnu. Přítel to samozřejmě nestihl.
Tak takový porod je sen snad všech rodiček
To ti teda závidím. A to byl tvůj první porod? Já jsem přes den v pohodě a klidná, na porod myslím tak, že když to zvládly ostatní, tak to zvládnu taky, ale když se vzbudím v noci, tak se mi promítají nejhrůznější scénáře porodu a za žádnou cenu nemůžu usnout. ![]()
sterezie píše:
werunko, jé takovej krásnej porod tiše závidím
Já si to potom vybrala u šití, protože si malej hrál na Supermana a šel rukou na před.
![]()
lovesmile píše:
Tak takový porod je sen snad všech rodičekTo ti teda závidím. A to byl tvůj první porod? Já jsem přes den v pohodě a klidná, na porod myslím tak, že když to zvládly ostatní, tak to zvládnu taky, ale když se vzbudím v noci, tak se mi promítají nejhrůznější scénáře porodu a za žádnou cenu nemůžu usnout.
Jo byl můj první.
Třeba budeš mít ještě rychlejší a pohodovější porod než já. ![]()
werunko o šití mi ani nemluv, fuj! ![]()
zakladatelko, neboj a moc nad tím nepřemýšlej
přijít to musí a zvládlo to toooolik maminek
já se teda poslední měsíc už neskutečně těšila, že třeba nebudu funět do schodů a tak ![]()
Ahoj,
raději nad tím nepřemýšlej, ono se to může rozjet kdykoliv. Já jsem měla od 38týdne poslíčky pravidelně každou noc, takže jsem se nevyspala vůbec, v 38týdnu mi odešla i hlenová zátka, tak mi v porodnici řekli, že malá se do týdne narodí, otevřená jsme byla asi na 1cm. No a 14 dní a nic se nedělo, jen v noci šíleny bolesti, ale vůbec se to nepohlo. Ve 40ýdnu mi naměřili vysokoje tlak, tak si mě tam nechali na pozorování, tlak se nelepšil, tak mi to začali vyvolávat. 3dny šílených bolestí, 3.den už mi praskli vodu a jelo se naostro:) Byla jsme vyčerpaná, ale tak jsme se těšila na miminko!!Otvírala jsem se 13hodin, jsem myslela, že bolestí zešílím, ale strašně jsme se fakt těšila:)Vystřídala jsem 2směny a podle svých zkušeností můžu říct, že nejdůležitější u porodu je psychika. První asistentka úplně super, bolelo to, ale dalo se to, protože byla moc milá. Druhá sprostá, bezcitná, příšerná…Střílelo mi to do zad, břicho se vydržet dalo, ale záda nepovolily ani na vteřinu…No a až jsem byla ready tlačit, tak jsme tlačila, ale pak mi řekli, že malá špatně naléhá, že jde jakoby hlavičkou zezadu, tak mě museli brát akutně na císařa. Porod šílenej, ale jak mi manžel dovezl malou - nekrásnější okamžik v mým životě!!:) To miminko fakt stojí za to!!:)
Asi týden před porodem jsem mívala poslíčky (i pravidelné po pěti minutách, které ale přešly), takže když začal porod, pořád jsem nevěřila že už je to ono. Až když nezabrala ani vana a bylo to horší a horší jsme vyrazili do porodnice, tašku jsme nechali v autě, že se s ní přeci nebudeme tahat, protože je to stejně planý poplach
. Když mi řekli že rodím tak jsem skoro nevěřila, a během dalších tří hodin byl Vítek venku ![]()
Tobě přeju pohodový porod a krásné zdravé miminko ![]()
u mě začal taky vyvoláním a hned to zabralo takže rovnou na sál, poslíčky ani bolesti předtím jsem žádné neměla, takže jak to začíná normálně to netuším ![]()
Necetla jsem pozorne vsechny prispevky, tak se mozna budu opakovat, ale kdyz jsem doma sama a zacnu rodit, co udelam? Zavolam si zachranku??? Ze zkusenosti vim, ze sanitka by prijela za 100 let.