Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
TO nejde jen tak napsat. Máš několik příčin a většinou tomu nejde zabránit. Někomu se zkrátí čípek, někomu praskne voda, někomu špatně funguje placenta, má preeklepsii, je toho strašně moc. Já bych se tím vůbec netrápila.
EvaG píše:
TO nejde jen tak napsat. Máš několik příčin a většinou tomu nejde zabránit. Někomu se zkrátí čípek, někomu praskne voda, někomu špatně funguje placenta, má preeklepsii, je toho strašně moc. Já bych se tím vůbec netrápila.
me spise zajima co teda vse muze byt pricinou, to prasknuti vody taky musi byt pricina neceho.
Lilišák píše:EvaG píše:me spise zajima co teda vse muze byt pricinou, to prasknuti vody taky musi byt pricina neceho.
Většinou předčasný odtok plodovky zpusobuje infekce
Lilišák píše:EvaG píše:me spise zajima co teda vse muze byt pricinou, to prasknuti vody taky musi byt pricina neceho.
pardon, prerek, ne pricinou ale dusledkem neceho ![]()
No mě třeba jen prosakovala od 26.tt, následně se mi vytvořila infekce a zjistilo se že Míša se zamotal do pupeční šňůry a škrtí se. Těžko říct, co to konkrétně způsobuje. To ti neřekne ani doktor. ![]()
Lilišák píše:Lilišák píše:pardon, prerek, ne pricinou ale dusledkem necehoEvaG píše:me spise zajima co teda vse muze byt pricinou, to prasknuti vody taky musi byt pricina neceho.
napsala si to správně, příčina.
ahoj já předčasně porodila v 28t.t. kvůli preeklampsii a následném odlučování placenty díky vysokému tlaku, příčina dle gynekologa Dr.Vlašína co mi dělal genetické testy, protože první jsem potratila pak předčasně rodila, vyšli pozitivní na MTHFR mutaci, mohu jen děkovat bohu že vše dopadlo dobře a anetka nemá žádný následek, jen malou vadu srdíčka operovatelnou
Ahoj, tak často je příčinou předčasného porodu kouření, co jsem tak slyšela. Jestli i alkohol a drogy, to nevím… ![]()
lovesmile píše:
Ahoj, tak často je příčinou předčasného porodu kouření, co jsem tak slyšela. Jestli i alkohol a drogy, to nevím…
no to jsem neslyšla, kouření pouze způsobuje to, že miminko je špatně prokysličováno a tím pádem se rodí s nízkou porodní váhou, někdy i pod 2kg a tudíže je označováno jako nedonošené, ale narodí se okolo termínu +-2týdny.
petullle píše:
ahoj já předčasně porodila v 28t.t. kvůli preeklampsii a následném odlučování placenty díky vysokému tlaku, příčina dle gynekologa Dr.Vlašína co mi dělal genetické testy, protože první jsem potratila pak předčasně rodila, vyšli pozitivní na MTHFR mutaci, mohu jen děkovat bohu že vše dopadlo dobře a anetka nemá žádný následek, jen malou vadu srdíčka operovatelnou
jezis to je sileny, my jsme 27tt a uplne se desim ze by nam treba za mesic sel ven
ale tak hlavni je ze je v poradku, v tom 28tydnu je to vazne o stesti
Tak jsem i něco našla a kouření tam je taky. http://porod.zdrave.cz/…neho-porodu/
lovesmile píše:
Tak jsem i něco našla a kouření tam je taky. http://porod.zdrave.cz/…neho-porodu/
díky za info. nevěděla jsem. ![]()
EvaG píše:
No mě třeba jen prosakovala od 26.tt, následně se mi vytvořila infekce a zjistilo se že Míša se zamotal do pupeční šňůry a škrtí se. Těžko říct, co to konkrétně způsobuje. To ti neřekne ani doktor.
a co s vama delali? a sel tedy hned nebo jeste chvilku vydrzel?
Ahoj holky, tak mě napadá, pořád čtu o předčasných porodech a i dost mých kamarádek porodilo o dost dříve před termínem, tak se chci zeptat na příčiny předčasných porodů, víte někdo co vše může předčasný porod způsobit?