Lístek na peníze - kdy ho má lékař poslat
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
lístek na peníze dnes
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak je to dnes funguje s lístkem na peníze na PN. Kamarádka, která je taky na PN dostala nemocenskou a nemusela nikde volat na lístek(asi jí ho lékař poslal automaticky nevím) já sem zatím nemocenskou nedostala. Když ukončím PN, pošle lékař s ukončením i lístek na peníze? Jsem na PN poprvé, nemám ani páru jak tohle funguje. Děkuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Lékař musí nejprve ukončit elektronicky tvou neschopenku a následně jim (OSSZ) přijde ten třetí díl „lístek na peníze“. Mám to stejně tak, akorát že vše strašně dlouho trvá, oni mají 30 dní na zpracování než pošlou peníze ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
„lístek na peníze“ se posílá poprvé po 14 dnech a dále 1× měsíčně, většinou na konci měsíce. Já to dělám tak, že si všechny pacienty na neschopence zvu na kontrolu k tomu konci měsíce a automaticky jim při kontrole lístek pošlu. Jestli marodíš od 10.1, tak do 23.1 tě platil zaměstnavatel a je možné, že další lístek na peníze se bude posílat v únoru. Kdy jsi měla kontrolu u lékaře? Jako automaticky bez toho abys měla nějakou kontrolu se lístek neposílá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucka1111 no já právě zjistila, že ta moje doktorka mi žádný lístek na peníze koncem měsíce nikdy neposlala a to už jsem na neschopence 5 měsíců a nic. Tak ke konci měsíce jdu k ní na kontrolu, řeknu jí ať mi tu neschopenku prostě ukončí (mám rizikové těhotenství, ale budu už nastupovat na mateřskou).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucka1111 to asi ne kamaradka dostala vyplacenou neschopenku a to mame stejneho lékaře. Kontrolu mám 1.3.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sandras254 já nevěděla, že mám něco ještě dostat, když jsem ukončila zaměstnání a první měsíc mi ty peníze přišly, ale to jsem byla už ve výpovědní lhůtě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eileithia to není pravda, ten. listek na peníze musí lékař poslat s každým koncem měsíce, aby měla peníze pravidelně při dlouhodobé nemoci.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@eileithia to není pravda, ten. listek na peníze musí lékař poslat s každým koncem měsíce, aby měla peníze pravidelně při dlouhodobé nemoci.
Vždyť píšu, že na to moje lékařka zapomněla, protože mi žádné peníze nedorazily ani jeden měsíc.. kromě jednoho na začátku a teď 5 měsíců nic
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eileithia píše:
Vždyť píšu, že na to moje lékařka zapomněla, protože mi žádné peníze nedorazily ani jeden měsíc.. kromě jednoho na začátku a teď 5 měsíců nic
a to ses fakt nezajímala o to, že ti nechodí peníze?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka ne, jelikož jsem skončila v zaměstnání tak jsem myslela, že nemám nárok. Přišly mi peníze jen ten první měsíc a následně po skončení zaměstnání už nechodily, tak mě to zmátlo.. neměla jsem s tím zkušenost, já předtím nikdy nemarodila. Až když jsem se začínala zajímat o mateřskou, tak jsem to postupně zjistila, že oni musí dostat ten 3.díl ukončení „lístek na peníze“. Mě jen štve, že mi to neřekla moje doktorka, bylo jí to jedno a mě to prostě nenapadlo se o tom s ní bavit. Příští týden to začnu s ní řešit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eileithia píše:
@vokishka ne, jelikož jsem skončila v zaměstnání tak jsem myslela, že nemám nárok. Přišly mi peníze jen ten první měsíc a následně po skončení zaměstnání už nechodily, tak mě to zmátlo.. neměla jsem s tím zkušenost, já předtím nikdy nemarodila. Až když jsem se začínala zajímat o mateřskou, tak jsem to postupně zjistila, že oni musí dostat ten 3.díl ukončení „lístek na peníze“. Mě jen štve, že mi to neřekla moje doktorka, bylo jí to jedno a mě to prostě nenapadlo se o tom s ní bavit. Příští týden to začnu s ní řešit.
Tak ty máš X měsíců nemocenskou, vycházky, ale neřešíš, že nemáš peníze? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit