Porodné - i příjem rodičů?

20.2.24 17:16

Porodné - i příjem rodičů?

Zdravím, trvalé bydliště mám společně v domě s rodiči. Ti oba pracují. Mají vysoký příjem. Když budu řešit nárok na porodné, započítá se do toho i jejich příjem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Kocicka1987
20.2.24 17:56

@AnnaBee420 mně nevyšlo porodné ani samotné, takže manžela a ani ostatní na trvalé adrese nezkoumali ;-) poznají to podle výše Tvojí mateřské 😊

• Citovat
  • Upravit
77378
20.2.24 17:59
@Kocicka1987 píše:
@AnnaBee420 mně nevyšlo porodné ani samotné, takže manžela a ani ostatní na trvalé adrese nezkoumali ;-) poznají to podle výše Tvojí mateřské 😊

taková odpověď je zakladatelce k ničemu, gratulki a tleskánek k vysokému příjmu

Příspěvek upraven 20.02.24 v 18:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77378
20.2.24 18:01
@AnnaBee420 píše:
Zdravím, trvalé bydliště mám společně v domě s rodiči. Ti oba pracují. Mají vysoký příjem. Když budu řešit nárok na porodné, započítá se do toho i jejich příjem?

a otec dítěte? jeho příjmy se počítají, ne příjmy tvých rodičů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36145
20.2.24 18:17

Počíta se tvůj příjem a otce dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kocicka1987
20.2.24 19:19

@stinga já měla normální mateřskou, je to stavěné na nepracující, tak ne, nezkoumali.

• Citovat
  • Upravit
1182
20.2.24 19:37

Pokud budeš mít otce zapsaného v rodném listu, pak se počítají tvoje a jeho příjmy. Pokud otec zapsán nebude, berou se jen tvé příjmy. Pro účely porodného se příjmy tvých rodičů nezjišťují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16456
20.2.24 22:06
@Enitka píše:
Pokud budeš mít otce zapsaného v rodném listu, pak se počítají tvoje a jeho příjmy. Pokud otec zapsán nebude, berou se jen tvé příjmy. Pro účely porodného se příjmy tvých rodičů nezjišťují.

Přesně tak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.2.24 23:46

Já jsem normálně pobírala mateřskou a na porodné jsem dosáhla. Na netu jsou kalkulačky.

• Citovat
  • Upravit
Kocicka1987
21.2.24 20:44
@Anonymní píše:
Já jsem normálně pobírala mateřskou a na porodné jsem dosáhla. Na netu jsou kalkulačky. [/citac

Jj, tak já když tam dám svoji normální výplatu, tak to nevyjde, proto ani chlapa nezkoumali. Tak nemáš otce k dítěti? To jinak není možné…

• Citovat
  • Upravit
BeHappyNow
1.7.24 21:55

@AnnaBee420 Ahoj, jak se to nakonec vyřešilo, nebo je to stále v řešení? Mám momentálně stejnou otázku, četla jsem, že jsou posuzované i ostatní osoby v domácnosti na trvalé adrese.. já mám trvalou u mamky ale bydlím u partnera, tak nevím, zda nechat malé po porodu svoji adresu nebo do budoucna kvůli školce dát partnerovu.. pro někoho je to naprosto logické, ale já se v tom plácám teda :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat