Porodné - i příjem rodičů?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Porodné - i příjem rodičů?
Zdravím, trvalé bydliště mám společně v domě s rodiči. Ti oba pracují. Mají vysoký příjem. Když budu řešit nárok na porodné, započítá se do toho i jejich příjem?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@AnnaBee420 mně nevyšlo porodné ani samotné, takže manžela a ani ostatní na trvalé adrese nezkoumali
poznají to podle výše Tvojí mateřské 😊
- Citovat
- Upravit
@Kocicka1987 píše:
@AnnaBee420 mně nevyšlo porodné ani samotné, takže manžela a ani ostatní na trvalé adrese nezkoumalipoznají to podle výše Tvojí mateřské 😊
taková odpověď je zakladatelce k ničemu, gratulki a tleskánek k vysokému příjmu
Příspěvek upraven 20.02.24 v 18:02
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AnnaBee420 píše:
Zdravím, trvalé bydliště mám společně v domě s rodiči. Ti oba pracují. Mají vysoký příjem. Když budu řešit nárok na porodné, započítá se do toho i jejich příjem?
a otec dítěte? jeho příjmy se počítají, ne příjmy tvých rodičů
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga já měla normální mateřskou, je to stavěné na nepracující, tak ne, nezkoumali.
- Citovat
- Upravit
Pokud budeš mít otce zapsaného v rodném listu, pak se počítají tvoje a jeho příjmy. Pokud otec zapsán nebude, berou se jen tvé příjmy. Pro účely porodného se příjmy tvých rodičů nezjišťují.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Enitka píše:
Pokud budeš mít otce zapsaného v rodném listu, pak se počítají tvoje a jeho příjmy. Pokud otec zapsán nebude, berou se jen tvé příjmy. Pro účely porodného se příjmy tvých rodičů nezjišťují.
Přesně tak ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem normálně pobírala mateřskou a na porodné jsem dosáhla. Na netu jsou kalkulačky.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Já jsem normálně pobírala mateřskou a na porodné jsem dosáhla. Na netu jsou kalkulačky. [/citacJj, tak já když tam dám svoji normální výplatu, tak to nevyjde, proto ani chlapa nezkoumali. Tak nemáš otce k dítěti? To jinak není možné…
- Citovat
- Upravit
@AnnaBee420 Ahoj, jak se to nakonec vyřešilo, nebo je to stále v řešení? Mám momentálně stejnou otázku, četla jsem, že jsou posuzované i ostatní osoby v domácnosti na trvalé adrese.. já mám trvalou u mamky ale bydlím u partnera, tak nevím, zda nechat malé po porodu svoji adresu nebo do budoucna kvůli školce dát partnerovu.. pro někoho je to naprosto logické, ale já se v tom plácám teda ![]()
- Citovat
- Upravit