Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ne nemůže se přenést listerióza tímhle způsobem, obličej sis určitě hned umyla, nic ti nehrozí
@stinga Dekuji za odpověď. Obličej jsem umyla, ale jak jsem byla rozespala, tak jsem si ty rty prostě blbka olizla. ![]()
@Anonymní píše:
@stinga Dekuji za odpověď. Obličej jsem umyla, ale jak jsem byla rozespala, tak jsem si ty rty prostě blbka olizla.
Přečti si k tomu ZAKLADNI informace, prosím. Pak nebudeš muset takto nesmyslne vysilovat.
@zuza92 NN, myslela jsem opravdu listeriozu. Toxoplazmózu má náš kocour testováno a je negativní. ![]()
Pleteš si toxoplazmozu a listeriozu.
a ne, od dospělého kocoura nemůžeš chytnou ani jedno. Listeriozu nepřenáší kočky.
V čem jsi ale až po uši je nezvdládnutá úzkost a to bys měla řešit, protože když to nezačneš řešit, tak si tím můžeš rozjet vážné duševní obtíže. Čím víc děláš to co na tebe řve úzkost, tím víc úzost sílí.
https://www.grada.cz/…enstvi-8576/
v příadě že takhle vyšiluješ a nejsi těhotná, tak se smiř s tím, že to bez odborné pomoc nedáš.
Listerióza od kočky? To jsi vymyslela něco nového
A na mléčné výrobky si dáváš pozor zbytečně. Pokud prošly pasterizací, tak je riziko naprosto minimální až mizivé.
@Dinomama no co. Má doma úplně čerstvé mléko nepasterizované, to dává kočce do misky a pak ta kočka oblizla tím jazykem od mléka tady zakladatelku a BUM! Listerióza jak vyšitá.
Ne.. určitě ne. Klid. Kdyby to takhle fungovalo, všichni by byli mrtví. Neřeš listerie, toxoplazmózu, salmonelu a ani nic jiného. Užívej si těhotenství. Miminku neublížíš. Znas někoho, kdo se tím nakazil v těhotenství? Já ne. Ale znám holky, které v těhotenství jedly klidně tatarák. A všechny mají zdravé děti.
Neděláte si srandu dneska s těmi diskuzemi o listerii? To jsou dotazy toto! 🤦♀️
Zdravím vás, chtěla jsem se zeptat, jestli někdo nevíte nebo jste neřešil podobnou věc. Jsem v 8. měsíci a dneska se mi stalo, že jsem usnula na gauči a vzbudil mě naš kocour a to tak, že mi olizl obličej a vzal to u přes pusu. Je jen domácí, ale hravě se občas v květináči s hlínou. Teď jsem chytla nerva, jestli se takhle nemůže prenyst listerioza. Hledala jsem na netu, ale nic jsem nenašla.
nevíte, jak to je? Jinak vím o mléčných vyrobkach atd., na to si dávám pozor. Z tohohle jsem ale fakt vyděšená. Díky moc