Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,.. Dneska jsem 17+3 a když jsme byli dneska na procházce zakopla jsem a upadla jsem na kolena (do břicha jsem se nebouchla) nekrvacim a pohyby nemůžu posoudit jelikož jsem je ještě necítila.. Myslíte si, že je potřeba navštívit lékaře? ![]()
Já v nadpisu četla - uprdnutí v těhotenství
a říkala jsem si, bože, co to zas je. Ale vidím, žes upadla, ale nebouchla ses do břicha, tak je vše v pohodě.
@Xxxbell není.. Hlavně klid. Já 35 tt spadla přímo na břicho, malý byl navíc hlavou nahoru a dobrý
Taky jsem takto několikrát v těhu upadla a nic se nestalo, kromě špinavých kalhot ![]()
@Xxxbell pád na kolena mimino pravděpodobně neohrozí, k lékaři bych nešla ![]()
@Kfětoslava
![]()
Ja jsem sebou svihla na naledi na zada nekdey kolem 32-34tt. Nebolelo me nic, ale vecer jsem pak nevydrzela a radeji zavolala na pohotovost. Rikali hned dojet. Kvuli kontrole placenty. Ja bych asi jela, ale osobne si myslim, ze moc rizika nehrozi.
Já bych jela možná ve třetím trimestru, ale v těch prvních dvou je ještě miminko hodně schovaný. Já jela ve čtvrtém měsíci na hory a spadla jsem na snowboardu. Podle dr. je to v druhém trimestu ok, pokud to není vyloženě nějaká šlupka do břicha.
@Xxxbell Ahoj, mě se stalo něco podobného, v podobném týdnu. Smekla jsem se na chodníku a spadla na kolena a naštěstí se zarazila dlaněma. Trošku mě bolelo břicho, spíš jsem měla odřené koleno a dlaně, ale to pobolívání bříška během dne přešlo. K lékaři jsem nešla, zvládla jsem to já i miminko. Nic by se ti stát nemělo, pokud si se nebouchla do břicha nebo na něj nespadla
Byla jsme ale taky vyplašená, pak jsme si to ale odůvodnila, že by se nic stát nemělo.
Pokud by sis to ráda nechala ověřit, že to miminku neublížilo, tak k doktorce samozřejmě můžeš pro klid tvé duše ![]()
@Xxxbell zakladatelko, prosim, jak jste resila nakonec?
stalo se mi dnes to stejne pres kopirak a jsem taky 17+3..
nic se nedeje, mam jen hodne narazeny koleno. Ale podvedome mam asi proste strach no:(
@Badflower nejsem zakladatelka, ale byla bych v klidu. Pokud nekrvacis nebo nemas nejake velke bolesti, nejspis se mikinku vubec nic nestalo. Ja spadla po terminu porodu dokonce na bricho a i tak bylo mimco v poradku, takze pad na kolena by nemel nijak ublizit ![]()