Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, jezdíte nebo žijete někdo na Seychelách?
Jak zvládáte let (hlavně s dětmi)? Jaký výlet by jste nám doporučili???
No ja nad tim taky premyslim, nebo jeste maledivy. Jak dlouho se leti na seychely? Mala bude mit rok a pul kdyz by jsme chteli letet, nevim jestli to zvladne ![]()
Ahoj taky jsme chtěli letět, ale kvůli té cestě jsme to vzdali.Let je cca 12 hodiny a to ví, že by děti ještě nedaly. Máme rok a 2,5 roku.
@Janichka maledivy pro deti nedoporucuji - nic tam pro ne neni…je to spis pro novomanzele nebo pro duchodce
my tam byli v srpnu a deti tam blo málo - vedeli proc
jinak let do dubaje 5h a z dubaje 5h…+ čekání na letišti..pokud budete čeat na letisti vemte malé neco hooodne tepleho (v Dubaji bylo vše klimatizováno a bylo tam mín jak 20 stupnu - venku 40, takže idealní na anginu)
@Janichka - jsem docela dobrodruh, ale představa s ročním dítětem na Maledivy
. Letěli jsme tam z Prahy s Emirates, z Male ještě hydroplanem. Při ceste zpět jsme byli na ceste 26hodin (vcetne cekani, let hodina hydroplanem, 4hodiny z Male do Dubaje a 6 z Dubaje do Prahy.) Naše děti to zvládly, ale nejmladší měl 6let. Na Seychely to určitě bude taky přes Dubaj, ale nevím, jak tam ty spoje navazují.
@valina1 - tak na Maledivach bylo opravdu málo děti, ale naše si to tam tedy užily. Ale nevím, co tam kdo hledá, ale já klid a krasne moře a to tam bylo. Jinak roční díte opravdu nepotrebuje nic z toho co tam nebylo. Jenom ta cesta
.
Tak my to nakonec odpískali i proto že takhle malýmu dítěti je jedno jestli je v itálii nebo na sche. nebo bůh ví kde. Chtěli bysme tam až z toho něco budou mít.
@kačka25 nevim co rocni dite potrebuje - asi nic- to jsem si neuvedomila
jinak my byli na ostrove Kuredu a příště už bychom tam nejeli- jako ráj n zemi, ale my se nudili
takže příště na srí lanku a poznávat ![]()
@Janichka - tak srovnávat Turecko a Maledivy je trochu mimo. My tam letěli v únoru, to v Turecku pomalu snezi. Já letim do exoticky v době, kdy v bližších destinacích není na koupání. Lidi, co se hrkaji den po cestách v době, kdy za dvě hodiny můžou byt u teplého moře proste nechápu. Jedine to, ze je ta exotika levna, jinak nevim
.
Seychely nevím, ale na Maledivy je cesta dost náročná i pro dospělé, natož pro děti. Když jsme tam byli naposledy starší dcera měla 10 let a byla z toho dost zničená. Po příletu tam dokonce zvracela a byla chudina fakt zničená. Během 14 dní v ráji na to sice rychle zapomněla, ale fakt je to nadlouho. Teď máme dvouletého broučka a váháme jestli letět někam do exotiky, ale nevím, nevím… ![]()
Každopádně mě zkušenosti ze Seychel zajímají, tak snad se něco dozvím.
Jinak V Turecku jsme byli letos a bylo to super.
@valina1 - tak ať jsi na kterem jsi ostrově, pokud chceš poznávat, tak nuda. Ale my se chtěli koupat, snorchlovat, lenošit a užít si klid a to jsme tam meli
. Byli jsme tedy týden a bylo to akorát. Jezdím na dovolene s detma, sice už s většina, ale na to vlacet je po vyletech, to by bylo za trest pro ne i pro mě. A to se chystáte poznávat Srilanku s kojencem?
@kačka25 samozrejme ze ne, to je plan do budoucna..navic opravdu nemame na to abychom si jezdili kazdy rrok tak daleko
s mimoušem max. italie, řecko apd. sri lanku pak sami
![]()
jinak nas prave moc nebav polehavani n plazi a sluneni
![]()
Rok je náročný to je fakt, jeli jsme s ročním na malorku na 4dny a moc se nevyplatilo - 3dny promarodil s vysokymi horeckami..Ted letíme na Seychely - našemu je 2,5, sice je to dlouhe ale snad to dáme…máme přeci jen jedno dítě a jedeme přes noc s přestupem.
@kačka25 jejda, ja to nesrovnavam proboha. Jen ze vsichni psali jak je cesta strasna a dlouha coz si s miminkem asi nelajznu, tak rikam ze to vdim jen na turecko a ten dalsi rok se uvidi.