Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Je to tak krásný mít mimčo.. Strašně lituju, že mám první dítě měsíc před 36. narozeninami. Dřív to nešlo. S prvním partnerem 19-26, ten vůbec děti nechtěl. Studia, pak cestování za prací. 26-30 jiný chlap, ten byl pro změnu neplodný. 5 let jsem tvrdě makala v zahraničí na farmách, v tech nejlepších letech, kdy jsem si mohla užívat dětí. Ten pravý přišel až v mých 31 letech a dlouho se nedařilo. Ale má práce se zúročila, věnujeme se zemědělství, farmě, životu na venkově. Tolik bych chtěla moc dětí, chtěla jsem velkou rodinu. První mimčo už jsme museli na ivf. Podruhé se zadarilo hned přirozeně, ale v 9 tt konec. Už jsem stará 37 let. Plodnost je ta tam už se nevrátí. Už jsem mohla mít děti klidně 15leté.. a pak mit klidně další a opet si užívat miminečka voňavého. dost si to vyčítám, že jsem prosrala život. Od mladí do mě bylo huštěno studuj studuj ať z tebe něco je, ať máš dobrou práci. Taková kravina. Chtěla bych být ženou, mámou, už mnohem dříve. Ne až tak pozdě. Prosrala jsem si celej život. Furt jen makačka makacka. I když jsem moc šťastná, ze mam skvělého muže, úžasný dítě… nějak mě to ale furt mrzí, že ta miminka nebyla dřív. Vždyť je to tak krásný a přirozený pro ženu…
Myslím, že se trápíš věcí, kterou už prostě zpět vzít nemůžeš. V tu dobu jsi to cítila jinak, dítě jsi nechtěla nebo ho nemohla mít a máš ho teď. Zbytečně si zanášíš mozek negativní myšlenkou uplně k ničemu ![]()
No, jakože potkat muže, co chce dítě fakt není lusknutim prstu, čili chtít jsi mohla, ale to je tak všechno, buď ráda, že to máš aspoň ted…
S tím už nic nenadelas, ještě není pozdě a další si pořídit můžeš. Zas lepší si počkat na pořádného partnera, než si udělat dítě za každou cenu s prvním, kdo se namane.
Asi to tak mělo být. Buď šťastná za zdravé dítě, někdo nemá ani to. Málokomu asi vyšel život podle plánu. Já zas měla dítě příliš brzy. Říkala jsem si, škoda, že nepřišlo později. S lepším partnerem, byla bych už zajištěná, s více zkušenostmi atd.atd. Prostě to tak bylo, teď zase relativně mladá doháním, o co jsem přišla. Sport, cestování, záliby a tak. Ty jsi zase tohle měla v těch nejlepších mladých letech.
Nektere zeny nepotkaji muze se kterym zalozi roeinu nikdy. Mam
Takove akmaradky co chteji, ale nemaji s kym. ![]()
Musíš hrať s kartami, ktoré máš. Možno si nespravila najlepšie rozhodnutia, to už nezmeníš. Ale stále máš možnosť „neposrať“ výchovu mininka, ktoré máš teraz. ![]()
Mimochodem do 40 let si myslim, ze v dnesni dobe zeny tehotni stale a planovane. Kdybys uvazovala jeste o jednom diteti
@Helena1886 já jsem jednou byla na psychologickém školení, měli by na to jít povinně všichni lidé, téma bylo „Žít tady a teď“ - ty se zbytečně užíráš tím, co už nezměníš, a možná to tak mělo být, žij tady a teď - užívej si miminka, které máš a nezanášej si mysl zbytečným hořekováním nad tím, co by kdyby - třeba by bylo všechno zase jinak špatně,
při ohlížení se do minulosti ti život proteče mezi prsty a miminko vyroste za tvého hořekování a ani si ho neužiješ
A jinak 37 zas tak stará nejsi, další dítě mít klidně můžeš.
Já si dala limit do 40 a narodilo se mi měsíc před 39.
Teď s tím stejně nic nenaděláš. Dítě přišlo, když přijít mělo a byly k tomu správné okolnosti. Já se vdávala v pětadvaceti, podmínky by byly super, chlap skvělý, ale stejně to nešlo. Ano, mohla jsem mít dneska maturanta, ale co nadělám, podstatné je, že jsem se nakonec dočkala. Zas ta doba přinesla jiná pozitiva. Mimochodem, druhé dítě k nám po mnoha IVF zabloudilo nečekaně samo a byla jsem starší než ty teď. V plánu to nebylo, ale když tak na něj koukám, mám pocit, že všecko má svůj správný čas a je hloupost plakat nad něčím, co už beztak nezměním.
Proč jsi tak pesimistická, hoď se do klidu, nevim kde si vzala, že ve 37 letech je plodnost pryč, porodit můžeš i ve 41 letech jako já a to i neplánovaně, tak člověk míní l, osud mění
@Helena1886 píše: Více
Jsem přesvědčená, že všechno k nám přichází v ten správný okamžik a krásně do sebe zapadne ve správnou chvíli.
Ty jsi to měla v osudu napsáno takto
Někdo jiný jinak.
Užívej si krásného a zdravého dítěte, že jste všichni zdraví, navzájem se máte a že se máte dobře.
Věk ještě nemáš tak vysoký, abys nemohla mít ještě aspoň jedno dítě.
Zakladatelko, moc gratuluji
mám to stejně
první dítě v 35
teď je mi 37 a těším se na druhé jsme v procesu “snažení”
buď šťastná za to nádherné miminko co máš, za milujicího muže a za svůj jedinečný život ![]()