Lituju, že jsem máma
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Ja myslim, ze kazdy ma obcas ruzne takove myslenky, ale hodnoty ma pak srovnane spravne a verim, ze je to tak i u tebe. Byt mamou je nekdy strasne tezke. Paradoxne mi pak treba pomuze, kdyz slysim nejaky priaerny pribeh a uvedomim si, jake mam velke stesti a neni to automaticke a muze zase zmizet. Pokud mas moznost pohlidani a muzes obcas vypadnout, bud rada a uzij si to bez vycitek. More muzete zazit spolu. Najdi si neco, cobte bude naplnovat, delat ti radost. A pokud jsi uvazovala o sebevrazde, tak bych se psychoterapii rozhodne nebranila.Je spousta maminek,co.po narozeni ditete proziva depresi a stydi se to resit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale užívej si život, jen postupně zmenis přátelé, bezdětné vyměníme za rodiče kamaradu svého ditete či lidí, které budeš potkávat na kroužcích, školkách apod. Teď máš mimco malé, dá se říct nudné. S dvouletým to již bude jiné, s tím se dá již absolvovat rada akci či výletu. Sebevražda by tvé dceři lepší matku nedala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je normalni co citis. Proste dite je zavazek, a logicky je lehci zit bez zavazku. Ale sebevrazda je hloupy unik. Ublizila bys spousta lidem. Navic dite vyroste, ty potkas nekoho lepsiho nez je otec ditete, a podnikat muzete veci i s ditetem.
Rodice mas fajn, ze ti pohlidaji. Tak si do baru obcas zajdi, a more s ditetem muzes v klidku absolvovat.
- Citovat
- Upravit
Rozumím tomu. Nebylo to to vymodlené dítě, máš toho teď dost, sama bys potřebovala ještě žít jiný život. Malá rychle vyroste. Uvidíš. Až ji budou 2 roky, budeš mít prima parťačku. Zatím to zkus vydržet. A hlavně -až potkáš dalšího muže, budeš mít růžové brýle, pamatuj na to, jaké to bylo a nepořiď si další. Jedno dítě je pohoda, dvě a víc je teprve masakr. Na sebevraždu nemysli, nebuď sobec. Jsi máma té holcicky. Jak by ti bylo, kdyby tohle udělala kdysi tvoje máma?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sebevražda je jednoduché a sobecké řešení. Zkus se zamyslet, jaké by to pak bylo pro tvé rodiče, dítě. A tedy kolik ti je, když tak moc toužíš po večerech v baru? K moři budeš moc za chvíli jezdit s dítětem. Do toho baru si jistě taky čas od času zajdeš.
- Citovat
- Upravit
Neřekla bych, že jsou tvoje pocity normální. Spíš pochopitelné. Buď ráda, že můžeš občas ven a malé ti někdo pohlídá. Vyroste ti před očima, ani nebudeš vědět jak. S větším dítětem přijdou jiné starosti. Myšlenky na sebevraždu v sobě rozhodně nepřiživuj, rozhodně nejsi první a ani poslední, kdo vychovává dítě sám. Zabav se doma, nenech si čas na blbé myšlenky. Časem třeba potkáš někoho, kdo ti do života vnese část radosti. Ale řekla bych, že ti hodně radosti přidá i tvé dítě. Když mu to dovolíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Musíš to brát naopak. Být ráda, že jste zdravé a máš hlídání k tomu, si občas povyrazit. Když to budeš brát jako teď, budeš před tím utíkat za kámošema do baru, nevyřeší se nic. Jen z tebe bude pořád to sobecký děcko. Život není americkej film, a všichni mladí nemusí pařit a jak píšeš „užívat“ za každou cenu. Tebe čeká lepší práce. Občas náročná, ale ta nejkrásnější. Za pár let na to budeš vzpomínat, protože už nikdy tě nebude tolik potřebovat jako teď
.
A když si občas vyhodíš z kopejtka, svět se nezboří.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdyz jsem minuly podzim rodila bylo mi 34 let.. o dite jsme se snazili 8 let a doted jsem si bezpodminecne prala a stejne jsem si k male hledala cestu. Prvni tri mesice se bud kojilo nebo rvalo a kdyz se postestilo tak na pul hodiny az hodinu a pul usnula. V podstate jsem se těšila na to az usne. Jedina ma aktivita byla kojeni a houpani.. venku v kocarku rvala jako by ji nekdo vrazdil.. dala jsem si sluchatka a udelala kratkou prochazku..
Cim byla starsi tim vic se to lepsilo a ted bych ji laskou snedla.
Chci rict ze u nekoho bezpodminecna laska prikde s porodem a u nekoho prichazi tim jak se o miminko starame a jak s nama pak zacne komunikovat.
- Citovat
- Upravit
Zlato, pokud máš myšlenky na sebevraždu, až takhle se v tom plácáš, tak jediná možná rada je psycholog a psychiatr.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Pochopitelně anonym…
Zrovna jsem se vrátila z akce s kamarádkami, doma mě čekalo miminko, které ještě není ani na příkrmech.
Jsem mladá, svobodná máma, žiju s rodiči. Otec dítěte se absolutně neangažuje. Od té doby, co mám malou, si uvědomuji, jak strašně si chci užívat života. Vše jsem si představovala jinak a nemůžu se smířit s tím, že SAMA vychovávám dceru, když bych v té době nejradši byla někde v baru nebo u moře a nestarala se o to, že mě někdo moc potřebuje. Malou mám moc ráda, nechci jí zkazit život, nechci jí dát pocítit, že není maminky celý svět.
Nevím, jak z toho ven, jsem nešťastná, dokonce jsem přemýšlela o sebevraždě.
Prosímvás poraďte mi něco mimo psychologa…
ahoj poradim ti najdi si pritele to ti hodne pomuze a ulevi ti to
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tvoje kamaradky snad muzou prijit k vam a dat si tam kafe, pokecat muzete tam. Obcas vypadnout je ok, ale vratit se v nalade a treba v 1 aby jsi byla schopna vstavat. Se kamarad s matkama, sezen si nejaky tady. Kdyz budes mit kolem sebe holky bez deti, oni tvoje problemy nepochopej, nechapou ze te to dite potrebuje. Vyraz si, ale az bude vetsi, treba za pul roku. Zkus to vydrzet a jit max do kina nebo na pohodovu sklenku vina, ale ne se nekam zdunit. Muzes chodit i na brigadu pozdeji a na to more si vydelat a vzit sebou i malou. Ja mela dite ve 22 ale chtela jsem ji, taky jsem litala ven, ale s mirou a rozhodne pozdeji. Obmenila jsem kamaradky, jelikoz bezdetny nechapaly, ze mam povinnosti
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V dnešní době dítě neznamená konec života. Pokud ti rodiče pohlídaji, můžeš dál s kamarádkama ven. Až bude o něco větší, i bar u moře bude
a časem třeba potkáš někoho, kdo vás bude chtít obě. Pokud za žádnou cenu nechceš k psychologovi, tak se pokus zvolnit a více chodit ven jako dřív, abys neměla ty pocity, že s dítětem jsi skončila zavřená doma.
- Citovat
- Upravit
Ber život jak jde. Kromě teda psychologa, tam jdi každopádně, doporučuji si denně zopakovat, jak jsi ráda, že máš zdravé dítě. Máš i hlídání, paráda. Miminko rychle vyroste a bude tě mrzet, když si uvědomíš, žes to propásla s myšlenkami, že večírky jsou důležitější. Ty tady budou i nadále a budeš mít ještě moře času se bavit, neboj, nic ti neuteče.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ten základ mám jako ty, loni jsem byla u moře s 1,5 letou a letos s 2,5 letou jsme zrovna u moře teď ![]()
na mateřské chodím do práce, jezdím s malou na výlety, akce - prostě žiju, i toho přítele mám život nekončí porodem dítěte, o které jeho otec nemá zájem
navštiv opravdu psychoterapii
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pochopitelně anonym…
Zrovna jsem se vrátila z akce s kamarádkami, doma mě čekalo miminko, které ještě není ani na příkrmech.
Jsem mladá, svobodná máma, žiju s rodiči. Otec dítěte se absolutně neangažuje. Od té doby, co mám malou, si uvědomuji, jak strašně si chci užívat života. Vše jsem si představovala jinak a nemůžu se smířit s tím, že SAMA vychovávám dceru, když bych v té době nejradši byla někde v baru nebo u moře a nestarala se o to, že mě někdo moc potřebuje. Malou mám moc ráda, nechci jí zkazit život, nechci jí dát pocítit, že není maminky celý svět.
Nevím, jak z toho ven, jsem nešťastná, dokonce jsem přemýšlela o sebevraždě.
Prosímvás poraďte mi něco mimo psychologa…