Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojte holky,
mate tu prosim niektora skusenost s lanovym / lnenym povlecenim? Premyslam nad tymto: https://www.cellbes.cz/…lecen-prrodn ale vacsinou kupujem len bavlnu, saten, a s lanom uplne skusenosti nemam. Ci sa to nejak velmi macka, ako sa pod tym spi? Dakujem. ![]()
Mačká se to extrémně a neuvěřitelně škrábe. Už bych to nekoupila ani za nic. ![]()
@Fee-bee tak mačkat se macka. Ale jinak záleží na zpracování. Mám třeba lněné kalhoty a neskrabou. A povlečení jsem kupovala jako dárek a neskrabe taky.
@barbara1005 koukni na Fler, tam mají v nabídce úžasné a za lepší cenu. Myslím, že tam prodává i někdo odtud, snad Warita?
Aha, no ja prave nosim lanove oblecenie a macka sa ako ktore, z lepsieho lanu to nie je taka tragedia, ale na tom povleceni, neviem neviem, ked mi lezie na nervy i krciva bavlna.
Ale hlavne ako je to prijemne na telo… stoji to dost uplne vsade..
@inkakřivák To je možné, že jsou i neškrábavé, ale já jen popsala vlastní zkušenost. Za mě to byly jen vyhozené peníze. Nikdo už v tom spát nechce. ![]()
Asi jsi zrovna padla na špatně zpracování. To se může stát. To darované, co jsem kupovala, je opravdu fajn.
No jednak se to mačka ale to víš
ale mě je len nesympatický protože mi přijde že škrábe a je takový kousavy prostě
ale asi taky záleží na zpracování, něco je dělaný tak na hrubo ale povlečení by mohlo být jako jemnější snat ![]()
Ľan je pevná kvalitná látka a čím viac sa perie, tým je jemnejší. Takže nové môžu byť tvrdé, bude ich treba viac krát oprať. Na leto je ľanové oblečenie najlepšie, obliečky tiež môžu byť dobré. Ale ako i bavlna je ľan a ľan.
@ekira5 píše: Ľan je pevná kvalitná látka a čím viac sa perie, tým je jemnejší. Takže nové môžu byť tvrdé, bude ich treba viac krát oprať. Na leto je ľanové oblečenie najlepšie, obliečky tiež môžu byť dobré. Ale ako i bavlna je ľan a ľan.
Súhlasím. Ja som to teda „prubla“ a tie obliečky z cellbes objednala. Síce to bola raketa, ale keď som sa dívala inde, bolo to cenovo podobné. A ani na bavlne sa neoplatí šetriť, mám bavlnené obliečky, ktoré sú super, a podarilo sa mi objednať i také kúsavé, že som ich hneď vyhodila..:D ale späť k tým ľanovým. Už po vybalení príjemný ľan, vyprala som ich 2× a príde mi, že sú ešte príjemnejšie. Krčiť sa trocha krčia, ale závisí kto v nich spí. Moja strana nie je tak dokrčená ako priateľova.
Ale ten by domuchlal aj obliečky z betónu..:D
Ahojky všem ![]()
No já si ho taky koupila a je naprosto super! Než se vyprášilo ( vylámalo) tak nic moc, také jsem byla na pochybách, ale cca po 5ti praních už to bylo v pohodě
Na Fléru mají taky super věci, ale nevím jak je na tom kvalitka. Přece jen jsou to domácí kutilky a maloodběratelky
Tak nevím ![]()
Mějte se krásně a skládejte básně holky
![]()
Ahoj všem. Bohužel musím souhlasit s Fee-Bee. Koupila jsem značkové, české lněné povlečení, dokonce v čechách i ušité. Prala jsem podle návodu, samostatně, ale byl to děs. I po snad desátém vyprání stále strašně prašné, manžel celé noci kýchal a nadával… Před tím jsem měla ( a stále mám) povlečení z mikroflanelu, ale se lněným se to naprosto nedá srovnávat. Pokud máte rádi opravdu hebkost a měkkost, tak oproti tomu lněné vyloženě škrábe. Mám také osušku. Prý k vodě naprosto super. Měla v teple chladit, v chladu zahřát, rychle osušit a rychle schnout. No, schne to na průvanu opravdu rychle, to ano, vodu to z vás taky asi nasaje, ale hned na to se to vás přilepí jako igelitka a dokud neuschne, tak já na tomto materiálu opravdu nic závratného neshledala. Profukuje to a teplo v tom tedy také není. Možná v létě na sukni nebo kalhoty? Ale i na to bych si asi dovedla představit lepší materiál, se tak nemačká a který ze mě nebude dělat zbytečně baculku. U nás tedy lnené věci rozhodně neuspěly.