Pochlubte se svými lifehacky

• Fotoalbum (5)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2577
11.5.22 09:22

Prochlubte se svymi lifehacky

Zdravim vsechny! :mavam:

Zakladam diskuzi pro pobaveni. Pochlubte se svymy lifehacky - vychytavkami, vymysly ci kutilstvim. Klidne lifehacky ala „Lada Hruska“. :mrgreen:

Nekdy neco potrebuji a hned na to chci kupovat ruzna zbytena udelatka, nebo vymyslim slozite montovani, pritom to staci udelat jednoduse.

Napr. jsem resila, jak nechat pootevreny balkon tak, aby neuteklo dite, ale zaroven mohl pes chodit z balkonu domu a naopak. Tak jsem to vymyslela jednoduse a funguje to. :mrgreen:

Nebo ted kdyz jsem fotila ty balkonove dvere, tak jsem uvazovala, jak budu rozmazavat pozadi fotky, at nejde poznat, kde bydlim. A svete div se, ony existuji zaluzie, ktere staci zatahnout. :mrgreen:

Klidne sdilejte sve historky o tom, jak jste se s necim drbali a nakonec to slo vyresit jednoduse a funguje to. Nebo klidne i neco, co pouzivate a vypada to hloupe, ale pritom to funguje.

Napr. maly slehac smetany na baterky (takove to mini udelatko, ktere kdysi stalo v ikei 99 korun, dneska to maji u kazdeho vietnamce za dvacku), tak ten pouzivam na delani dokonale hladke krupice. :mrgreen: Dokonce i jisku to perfektne rozmicha. :mrgreen:

Popr. se pochlubte i uzitecnymi lifehacky. Kdyz mate vytahane gumicky do vlasu, staci je hodit do pracky k beznemu pradlu na 4o ci 6o a ony budou mit puvodni tvar jako kdyz jste si je koupili. Aspon to funguje u gumicky, co je na foto.

Tak cekam, jakymi lifehacky se pochlubite. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1554
11.5.22 09:25

Taková ta pružina do vlasů, když se vygajdá, stačí zalít horkou vodou a je zpátky v původním tvaru :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6659
11.5.22 09:30

Perkarbonát sodný na hrnky a konvice nevycíditelně zahnědlé od kafe, čaje. Naskládám do dřezu, do každého dám lžičku perkarbonátku, zaliju vroucí vodou z konvice a hrnky jsou zas jako nové.

(možná kdo má myčku, tak s tím problém nemá, ale při klasickém mytí prostě čajo a kafohrnky časem vevnitř hnědnou, o konvicích nemluvě, osvědčuje se mi to i přímo na čajové konvičky, ve kterých se ten čaj chystá - jak v nich máte lístky a zalíváte několik nálevů).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
11.5.22 09:38

Tady se zaháčkuju, možná mě i časem napadne něco, co už beru jako samozřejmost, ale ostatní to ocení 8) Jinak nejlepší vychytávky doma děláme na 3D tiskárně-zarážky do dveří, věšáčky, ulomené součástky všeho možného atd. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2577
11.5.22 09:40
@unuděná píše:
Tady se zaháčkuju, možná mě i časem napadne něco, co už beru jako samozřejmost, ale ostatní to ocení 8) Jinak nejlepší vychytávky doma děláme na 3D tiskárně-zarážky do dveří, věšáčky, ulomené součástky všeho možného atd. :mavam:

Jo jo, na 3D tiskarne jsme uz nekolikrat tiskli nahradni dily do hracek. :mrgreen: Akorat my dame soucastku znamemu a ten to jak vytiskne, tak to i nakresli. To ja totiz neumim :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2577
11.5.22 09:45

Oprava nehtu

Jeste me napadl jeden lifehack. Ja vim, ze me spousta lidi ukamenuje, ale fakt to funguje!

Kdyz jsem nosila sve dlouhe nehty, stavalo se mi, ze se mi od kraje nalomil. Vypadalo by blbe mit jeden nehet kraťoucky a ostatni dlouhe. S natrzenym nehtem chodit bylo nebezpecne a strihat ho skoda. Co ted?

Vzala jsem cajovy sacek a vystrihla z nej obdelnicek tak, aby prekryl „trhlinu“ a polozila jej na nehet. A zacala opatrne zakapavat seku. ndovym lepidlem. Po vytvrdnuti to stacilo lehce zabrousit do hladka a tvaru. Nehet zachranen a drzelo to. :palec:

Kdybyste se divili te cenzure, tak seku. ndove lepidlo je sproste slovo. :mrgreen:

Nejlepší je založit diskuzi a pak do ní sama psát, že? :potlesk: :zed: :mrgreen:
Pokud renovujete dřevěný nábytek s tím, že ho budete natírat, můžete škrábance a díry spravit tmelem. Ten si namícháte z lepidla Klovatina a dětského zásypu. Tmel má mít konzistenci hustší kaše. Tmel jsem nechávala vytvrdnout do druhého dne, pak jen plochy šmirglem zahladila a vyrovnala.

A se zbylou klovatinou můžete s dětmi malovat. Postupy jsou na internetu, vyhledejte, to se mi tu nechce psát. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21893
11.5.22 10:03
@klamonožka píše:
Perkarbonát sodný na hrnky a konvice nevycíditelně zahnědlé od kafe, čaje. Naskládám do dřezu, do každého dám lžičku perkarbonátku, zaliju vroucí vodou z konvice a hrnky jsou zas jako nové.(možná kdo má myčku, tak s tím problém nemá, ale při klasickém mytí prostě čajo a kafohrnky časem vevnitř hnědnou, o konvicích nemluvě, osvědčuje se mi to i přímo na čajové konvičky, ve kterých se ten čaj chystá - jak v nich máte lístky a zalíváte několik nálevů).

Kdyz ty hrnky myjes poradne hrubou stranou houbicky a jarem, po kazdem pouziti, mas po problemu. Mam hrnky uz par let stale ciste bile a vypiju denne rano snad litr cerneho caje a dve kafe behem dne.
V praci vetsina kolegyn hrnky na pobliti, nedivim se, kdyz vidim, jak to myjou, tedy spis vyplachnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7860
11.5.22 10:06
@unuděná píše:
Tady se zaháčkuju, možná mě i časem napadne něco, co už beru jako samozřejmost, ale ostatní to ocení 8) Jinak nejlepší vychytávky doma děláme na 3D tiskárně-zarážky do dveří, věšáčky, ulomené součástky všeho možného atd. :mavam:

3D tiskárna je ten nejlepší domácí lifehack :) Mám ji už pomalu deset let a nejen že ji využívám pracovně, ale také ji řadím mezi jednoho z nejlepších pomocníků v domácnosti :) A protože mimo jiné maluju v CADu, tak často vytvářím i pro ostatní „hele tohle se mi zlomilo, namaluj to podle toho a vytiskni prosím“ :D Obecně je dneska mnohem snazší, pokud se u něčeho zlomí nějaká součástka, sehnat někoho v okolí s 3D tiskárnou, než shánět náhradní díl. Koukám, že toho máme fakt hodně společného :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
11.5.22 10:15

@rmot No spíš toho máš hodně společného s mým manželem :mrgreen: Nebýt jeho výrazu, když vidí, že píši na emimino, tak si myslím, že jsi on :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2577
11.5.22 10:16

@rmot Pro predstavu: Jsem technicky zrucna, delam do aut a jsem domaci kutil. Na pc nemam problem, sama jsem se naucila napr. upravovat fotky, strihat videa atd. V CADu jsem jako samouk kreslila nacrt stavby (jen 2D).
Myslis, ze bych zvladla se naucit delat v CADu jako samouk a naucit se jako samouk tisknout na 3D tiskarne?
Jste me na to nalakali!! (Parchanti :mrgreen: jsem chtela setrit :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
862
11.5.22 10:25
@Eemii píše:
Kdyz ty hrnky myjes poradne hrubou stranou houbicky a jarem, po kazdem pouziti, mas po problemu. Mam hrnky uz par let stale ciste bile a vypiju denne rano snad litr cerneho caje a dve kafe behem dne.
V praci vetsina kolegyn hrnky na pobliti, nedivim se, kdyz vidim, jak to myjou, tedy spis vyplachnou.

A tak to já jsem zas za takový tip ráda. Nádobí myjí děti i muž a já nebudu po každém cídit hrnky a nebo nad nimi stát jak dráb. Kafe mi problém nedělá, ale černý a zelený čaj se zažírá dost. A taky mi přijde, že hodně záleží i na materiálu - s porcelánem nebo sklem žádný problém, ale kamenina s glazurou, to už je horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7860
11.5.22 10:37
@unuděná píše:
@rmot No spíš toho máš hodně společného s mým manželem :mrgreen: Nebýt jeho výrazu, když vidí, že píši na emimino, tak si myslím, že jsi on :lol: :lol:

Abych časem nezjistil, že mám bráchu, o kterém jsem doposud nevěděl :mrgreen: Jinak můj výraz u psaní na e-mimino je asi takový, jako když se při dietě někdo krade v noci do ledničky pro nutelu :mrgreen: Nevím jak ostatní chlapy, ale mě navíc při psaní na emimino bolí za krkem. Z toho, jak se furt rozhlížím, jestli mě nikdo nevidí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TO_IT
11.5.22 10:38

Ty jo, přemýšlím. Jsem docela kutil domácí, o víkendu jsem měnila věci ve sprše, baterii v kuchyni, predelavala jsem tapetu. Často je to tak že si věci raději sestavím, než koupím.

Třeba osvětlení do kuchyně bylo mnohem levnější skrze lišty a led pásky, než koupit hotovou sestavu. Potrebovala jsem další el zásuvky v kuchyni. Tak jsem si provrtala skříňku kde je takovy ten otočný systém na hrnce, okolo je dost prostoru narvat tam zásuvky co se zastrkavaji do pracovní desky.

Moje obecné vychytávky jsou spíše praktické na pohodlí. Typu, co vše mít v autě na moje spokojené používání. Jak lépe vařit. Jak snáze číst spoustu dokumentů.

• Citovat
  • Upravit
53190
11.5.22 10:38
@rmot píše:
Abych časem nezjistil, že mám bráchu, o kterém jsem doposud nevěděl :mrgreen: Jinak můj výraz u psaní na e-mimino je asi takový, jako když se při dietě někdo krade v noci do ledničky pro nutelu :mrgreen: Nevím jak ostatní chlapy, ale mě navíc při psaní na emimino bolí za krkem. Z toho, jak se furt rozhlížím, jestli mě nikdo nevidí :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2577
11.5.22 10:41

@TO_IT Pises o me? :mrgreen: Chlap se vzdycky boji, kdyz reknu „neco me napadlo, to udelam“. :mrgreen: Jinak jo jo, takove veci taky tak delame. Proc treba kupovat velkou klec za 2ooo z bazaru (levnejsi jsem nenasla), kdyz ji muzeme vyrobit? Tak jsme vzali skrinku za dekuji a klec vyrabime. I s plechovymi „supliky“ na podestylku. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný