Pochlubte se svými lifehacky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
TO_IT
11.5.22 10:41

Pro mě byl super objev na úklid před lety melaminova houbička. Jde s ní vzít v kuchyni skvěle mastnota, která se i přes odsavač prostě usazuje.

• Citovat
  • Upravit
TO_IT
11.5.22 10:42
@Capricorn61 píše:
@TO_IT Pises o me? :mrgreen: Chlap se vzdycky boji, kdyz reknu „neco me napadlo, to udelam“. :mrgreen: Jinak jo jo, takove veci taky tak delame. Proc treba kupovat velkou klec za 2ooo z bazaru (levnejsi jsem nenasla), kdyz ji muzeme vyrobit? Tak jsme vzali skrinku za dekuji a klec vyrabime. I s plechovymi „supliky“ na podestylku. :mrgreen:

Můj muž řekl, ať si ten barak nechám, že už jsem stejně provrtala každou zeď :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
53190
11.5.22 10:42
@Capricorn61 píše:
@TO_IT Pises o me? :mrgreen: Chlap se vzdycky boji, kdyz reknu „neco me napadlo, to udelam“. :mrgreen: Jinak jo jo, takove veci taky tak delame. Proc treba kupovat velkou klec za 2ooo z bazaru (levnejsi jsem nenasla), kdyz ji muzeme vyrobit? Tak jsme vzali skrinku za dekuji a klec vyrabime. I s plechovymi „supliky“ na podestylku. :mrgreen:

Jééé, prosím o radu, jak udělat venkovní výběh pro morčátka svépomocí :mrgreen: Teď jsem koukala v Obi na pletivo a vyšlo by to snad dráž, než něco koupit hotové, natož bazarové. Máš tip?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8048
11.5.22 10:47
@Capricorn61 píše:
@rmot Pro predstavu: Jsem technicky zrucna, delam do aut a jsem domaci kutil. Na pc nemam problem, sama jsem se naucila napr. upravovat fotky, strihat videa atd. V CADu jsem jako samouk kreslila nacrt stavby (jen 2D).
Myslis, ze bych zvladla se naucit delat v CADu jako samouk a naucit se jako samouk tisknout na 3D tiskarne?
Jste me na to nalakali!! (Parchanti :mrgreen: jsem chtela setrit :mrgreen: )

To je jasné, že bys to zvládla, chystej peníze na 3D tiskárnu :D Navíc na modelování drobností pro 3D tisk typu háčky do koupelny nepotřebuješ umět vyloženě parametrické modelování. Je mnoho jednoduchých 3D programů, kde si dáš základní rozměry a zbytek děláš na pohodu „odhadem“. Třeba takový Tinkercad je vyloženě primitivní a přesto v něm jde udělat hodně věcí. Navíc je online, takže ani nemusíš nic instalovat. U dcery ve škole ho používali na výuku 3D kreslení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
11.5.22 10:48

@rmot Navíc bych přidala fakt, že hrozně moc věcí už lidi nakreslili a hodili na net, takže pokud nepotřebuješ něco velmi specifického s přesnými rozměry (viz. rozbitá ojka u autíčka třeba), tak si to jednoduše stáhneš a jedeš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2577
11.5.22 10:54
@unuděná píše:
Jééé, prosím o radu, jak udělat venkovní výběh pro morčátka svépomocí :mrgreen: Teď jsem koukala v Obi na pletivo a vyšlo by to snad dráž, než něco koupit hotové, natož bazarové. Máš tip?

Jo mám. První co mě napadlo - udělat kůly a omotat to bazarovým pletivem nebo právě deskami. Kdybych měla napsat tu největší blbost a chtěla bys to ze dřeva, tak vzít skříň za děkuji, dát pryč dvířka, dno (snad se tomu tak říká) a nechat jen „obvodní“ desky. Třeba. Ale toto je můj prvoplánový výmysl :mrgreen:
edit: nebo nechat kousek dna, aby měly přístřešek a stín

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
11.5.22 10:55

@Capricorn61 Já bych to potřebovala mít možnost složit/srolovat a převážet na chalupu :think: Mrknu dneska u nás v malém železářství, jestli nemají nějaké vhodnější pletivo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2577
11.5.22 10:56

@rmot Díky. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2577
11.5.22 11:01

@unuděná Aha. Tak to by bylo lepší to pletivo. Nebo dětská ohrádka. Teď byla na bazoši taková plastová - lehká skladatelná a bez otvoru. Ale klasická dřevěná ohrádka je lehká, dalo by se tam proplest pletivo a do auta by se také dala dát (já v tom nevidím problém, mám kombíka s hágusy).
Takže kašli na převážení. Vem z bazaru postýlky za děkuji, stačí jim seříznout nohy, proplést pletivo a nemusíš nic převážet. Když bys jich sehnala víc, můžeš dát i dvě k sobě a máš větší výběh :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8048
11.5.22 11:04
@unuděná píše:
@rmot Navíc bych přidala fakt, že hrozně moc věcí už lidi nakreslili a hodili na net, takže pokud nepotřebuješ něco velmi specifického s přesnými rozměry (viz. rozbitá ojka u autíčka třeba), tak si to jednoduše stáhneš a jedeš ;)

Přesně tak, sám jsem toho už naházel na internet mnoho, co jsem sám modeloval. A když mi někdo něco přinese rozbitého, tak většinou prvotně skočím na thingiverse, jestli už někdo nedělal to samé - a často to tam už je vymodelované :) Nebo když chtějí známí postavičky a různé doplňky do deskovek, toho je tam plno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
11.5.22 11:05

@Capricorn61 Vidíš to, dětská postýlka/ohrádka! :palec: To je super tip, díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14698
11.5.22 11:07

Ta tvoje prvni fotka mi pripomnela, ze uz roky mam okna v loznici zabezpecena proti otevreni detmi pomoci kusu prosteradla. Vyvetrat dokazou, ale nevypadnou z nej. Nevypada to nijak hezky, ale navstevy tam nechodi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8048
11.5.22 11:08
@Capricorn61 píše:
@unuděná Aha. Tak to by bylo lepší to pletivo. Nebo dětská ohrádka. Teď byla na bazoši taková plastová - lehká skladatelná a bez otvoru. Ale klasická dřevěná ohrádka je lehká, dalo by se tam proplest pletivo a do auta by se také dala dát (já v tom nevidím problém, mám kombíka s hágusy).
Takže kašli na převážení. Vem z bazaru postýlky za děkuji, stačí jim seříznout nohy, proplést pletivo a nemusíš nic převážet. Když bys jich sehnala víc, můžeš dát i dvě k sobě a máš větší výběh :mrgreen:

Ty jsi hrozná ženská, jak si má chlap vedle tebe připadat jako chlap? :mrgreen: Musíš mu také nechat prostor, aby si připadal úžasný a jedinečný, protože dokázal opravit dvířka u kuchyňské linky a namazat vrzající dveře ;) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TO_IT
11.5.22 11:22
@rmot píše:
Ty jsi hrozná ženská, jak si má chlap vedle tebe připadat jako chlap? :mrgreen: Musíš mu také nechat prostor, aby si připadal úžasný a jedinečný, protože dokázal opravit dvířka u kuchyňské linky a namazat vrzající dveře ;) :)

Naštěstí jsou chlapi, kteří to nepotřebují :mrgreen: Navíc ten můj má pořád víc síly než já a u různého utahování, když tam nenarvu klíč je lepší :lol:

• Citovat
  • Upravit
2577
11.5.22 12:06
@unuděná píše:
@Capricorn61 Vidíš to, dětská postýlka/ohrádka! :palec: To je super tip, díky!

A seženeš to do 3oo kč nebo i zadara. Postýlky jsou aspoň 3 do měsíce na bazošu za děkuji. A věř, že přehled mám, jsem tak trošku závislá na bazošu. :mrgreen: A nevím teda, jestli morče by šprušlema prolezlo, ale třeba co jsme měli morčata, tak ty by neutekla, kdybys jen dala špejle a na ně provázek. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný