Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Capricorn61 píše:
@TO_IT Pises o me?Chlap se vzdycky boji, kdyz reknu „neco me napadlo, to udelam“.
Jinak jo jo, takove veci taky tak delame. Proc treba kupovat velkou klec za 2ooo z bazaru (levnejsi jsem nenasla), kdyz ji muzeme vyrobit? Tak jsme vzali skrinku za dekuji a klec vyrabime. I s plechovymi „supliky“ na podestylku.
Můj muž řekl, ať si ten barak nechám, že už jsem stejně provrtala každou zeď ![]()
@Capricorn61 píše:
@TO_IT Pises o me?Chlap se vzdycky boji, kdyz reknu „neco me napadlo, to udelam“.
Jinak jo jo, takove veci taky tak delame. Proc treba kupovat velkou klec za 2ooo z bazaru (levnejsi jsem nenasla), kdyz ji muzeme vyrobit? Tak jsme vzali skrinku za dekuji a klec vyrabime. I s plechovymi „supliky“ na podestylku.
Jééé, prosím o radu, jak udělat venkovní výběh pro morčátka svépomocí
Teď jsem koukala v Obi na pletivo a vyšlo by to snad dráž, než něco koupit hotové, natož bazarové. Máš tip?
@Capricorn61 píše:
@rmot Pro predstavu: Jsem technicky zrucna, delam do aut a jsem domaci kutil. Na pc nemam problem, sama jsem se naucila napr. upravovat fotky, strihat videa atd. V CADu jsem jako samouk kreslila nacrt stavby (jen 2D).
Myslis, ze bych zvladla se naucit delat v CADu jako samouk a naucit se jako samouk tisknout na 3D tiskarne?
Jste me na to nalakali!! (Parchantijsem chtela setrit
)
To je jasné, že bys to zvládla, chystej peníze na 3D tiskárnu
Navíc na modelování drobností pro 3D tisk typu háčky do koupelny nepotřebuješ umět vyloženě parametrické modelování. Je mnoho jednoduchých 3D programů, kde si dáš základní rozměry a zbytek děláš na pohodu „odhadem“. Třeba takový Tinkercad je vyloženě primitivní a přesto v něm jde udělat hodně věcí. Navíc je online, takže ani nemusíš nic instalovat. U dcery ve škole ho používali na výuku 3D kreslení.
@rmot Navíc bych přidala fakt, že hrozně moc věcí už lidi nakreslili a hodili na net, takže pokud nepotřebuješ něco velmi specifického s přesnými rozměry (viz. rozbitá ojka u autíčka třeba), tak si to jednoduše stáhneš a jedeš ![]()
@unuděná píše:
Jééé, prosím o radu, jak udělat venkovní výběh pro morčátka svépomocíTeď jsem koukala v Obi na pletivo a vyšlo by to snad dráž, než něco koupit hotové, natož bazarové. Máš tip?
Jo mám. První co mě napadlo - udělat kůly a omotat to bazarovým pletivem nebo právě deskami. Kdybych měla napsat tu největší blbost a chtěla bys to ze dřeva, tak vzít skříň za děkuji, dát pryč dvířka, dno (snad se tomu tak říká) a nechat jen „obvodní“ desky. Třeba. Ale toto je můj prvoplánový výmysl ![]()
edit: nebo nechat kousek dna, aby měly přístřešek a stín
@Capricorn61 Já bych to potřebovala mít možnost složit/srolovat a převážet na chalupu
Mrknu dneska u nás v malém železářství, jestli nemají nějaké vhodnější pletivo ![]()
@unuděná Aha. Tak to by bylo lepší to pletivo. Nebo dětská ohrádka. Teď byla na bazoši taková plastová - lehká skladatelná a bez otvoru. Ale klasická dřevěná ohrádka je lehká, dalo by se tam proplest pletivo a do auta by se také dala dát (já v tom nevidím problém, mám kombíka s hágusy).
Takže kašli na převážení. Vem z bazaru postýlky za děkuji, stačí jim seříznout nohy, proplést pletivo a nemusíš nic převážet. Když bys jich sehnala víc, můžeš dát i dvě k sobě a máš větší výběh ![]()
@unuděná píše:
@rmot Navíc bych přidala fakt, že hrozně moc věcí už lidi nakreslili a hodili na net, takže pokud nepotřebuješ něco velmi specifického s přesnými rozměry (viz. rozbitá ojka u autíčka třeba), tak si to jednoduše stáhneš a jedeš
Přesně tak, sám jsem toho už naházel na internet mnoho, co jsem sám modeloval. A když mi někdo něco přinese rozbitého, tak většinou prvotně skočím na thingiverse, jestli už někdo nedělal to samé - a často to tam už je vymodelované
Nebo když chtějí známí postavičky a různé doplňky do deskovek, toho je tam plno.
@Capricorn61 Vidíš to, dětská postýlka/ohrádka!
To je super tip, díky!
Ta tvoje prvni fotka mi pripomnela, ze uz roky mam okna v loznici zabezpecena proti otevreni detmi pomoci kusu prosteradla. Vyvetrat dokazou, ale nevypadnou z nej. Nevypada to nijak hezky, ale navstevy tam nechodi.
@Capricorn61 píše:
@unuděná Aha. Tak to by bylo lepší to pletivo. Nebo dětská ohrádka. Teď byla na bazoši taková plastová - lehká skladatelná a bez otvoru. Ale klasická dřevěná ohrádka je lehká, dalo by se tam proplest pletivo a do auta by se také dala dát (já v tom nevidím problém, mám kombíka s hágusy).
Takže kašli na převážení. Vem z bazaru postýlky za děkuji, stačí jim seříznout nohy, proplést pletivo a nemusíš nic převážet. Když bys jich sehnala víc, můžeš dát i dvě k sobě a máš větší výběh
Ty jsi hrozná ženská, jak si má chlap vedle tebe připadat jako chlap?
Musíš mu také nechat prostor, aby si připadal úžasný a jedinečný, protože dokázal opravit dvířka u kuchyňské linky a namazat vrzající dveře
![]()
@rmot píše:
Ty jsi hrozná ženská, jak si má chlap vedle tebe připadat jako chlap?Musíš mu také nechat prostor, aby si připadal úžasný a jedinečný, protože dokázal opravit dvířka u kuchyňské linky a namazat vrzající dveře
![]()
Naštěstí jsou chlapi, kteří to nepotřebují
Navíc ten můj má pořád víc síly než já a u různého utahování, když tam nenarvu klíč je lepší ![]()
@unuděná píše:
@Capricorn61 Vidíš to, dětská postýlka/ohrádka!To je super tip, díky!
A seženeš to do 3oo kč nebo i zadara. Postýlky jsou aspoň 3 do měsíce na bazošu za děkuji. A věř, že přehled mám, jsem tak trošku závislá na bazošu.
A nevím teda, jestli morče by šprušlema prolezlo, ale třeba co jsme měli morčata, tak ty by neutekla, kdybys jen dala špejle a na ně provázek. ![]()
Pro mě byl super objev na úklid před lety melaminova houbička. Jde s ní vzít v kuchyni skvěle mastnota, která se i přes odsavač prostě usazuje.