Pochlubte se svými lifehacky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
11.5.22 12:08
@Capricorn61 píše:
A seženeš to do 3oo kč nebo i zadara. Postýlky jsou aspoň 3 do měsíce na bazošu za děkuji. A věř, že přehled mám, jsem tak trošku závislá na bazošu. :mrgreen: A nevím teda, jestli morče by šprušlema prolezlo, ale třeba co jsme měli morčata, tak ty by neutekla, kdybys jen dala špejle a na ně provázek. :mrgreen:

Ty naši by asi prolezli, a taky skáčou jako kozy pitomý, takže to musí být i dost vysoké :P No už mám v hlavě koncept, vhodnou postýlku teď v okolí nikdo neprodává, ale zkusím kutit s pletivem a šprušlema :P :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2577
11.5.22 12:11
@Janča6 píše:
Ta tvoje prvni fotka mi pripomnela, ze uz roky mam okna v loznici zabezpecena proti otevreni detmi pomoci kusu prosteradla. Vyvetrat dokazou, ale nevypadnou z nej. Nevypada to nijak hezky, ale navstevy tam nechodi.

Ooooo, děkuji. :dance: Nemusím shánět kliky se zámky. :dance: To je tak chytré a jednoduché. A mimochodem - návštěvám bych se ještě chlubila. Estetika sice není na 1, ale není to ani nějak hrozné.

Já prve ty dveře taky vázala ke klice, ale to sjíždělo, tak jsem to skřípl do okna :mrgreen: A zvenku je ještě uzlík, abych měla jistotu, že to táhnutím nepopotáhne. :mrgreen:

A ještě jeden lifehack - nekupuji zarážky či pojistky proti otevírání skřínek, ale jednoduše sundávám madla. Odšroubuji a je klid. Skřínky pak otevírám šroubovákem - tedy do té dírky od úchytky strčím šroubovák, dám jej ze šikma a potáhnu.

Edit: pridavam foto znicene skrinky prave temi detskymi pojistkami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8652
11.5.22 12:34
@Eemii píše:
Kdyz ty hrnky myjes poradne hrubou stranou houbicky a jarem, po kazdem pouziti, mas po problemu. Mam hrnky uz par let stale ciste bile a vypiju denne rano snad litr cerneho caje a dve kafe behem dne.
V praci vetsina kolegyn hrnky na pobliti, nedivim se, kdyz vidim, jak to myjou, tedy spis vyplachnou.
Čajová patina je něco, co to nádobí zhodnocuje a ne něco, co by se mělo drhnout. V kvalitní čajovně mají pouze konvičky a hrnky s patinou. Dokonce existují návody, jak ji co nejrychleji získat.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14717
11.5.22 12:35
@Capricorn61 píše:
Ooooo, děkuji. :dance: Nemusím shánět kliky se zámky. :dance: To je tak chytré a jednoduché. A mimochodem - návštěvám bych se ještě chlubila. Estetika sice není na 1, ale není to ani nějak hrozné.

Já prve ty dveře taky vázala ke klice, ale to sjíždělo, tak jsem to skřípl do okna :mrgreen: A zvenku je ještě uzlík, abych měla jistotu, že to táhnutím nepopotáhne. :mrgreen:

A ještě jeden lifehack - nekupuji zarážky či pojistky proti otevírání skřínek, ale jednoduše sundávám madla. Odšroubuji a je klid. Skřínky pak otevírám šroubovákem - tedy do té dírky od úchytky strčím šroubovák, dám jej ze šikma a potáhnu.

Edit: pridavam foto znicene skrinky prave temi detskymi pojistkami.

Navic si holky muzou vyvetrat samy, coz s klikami se zamky nejde. Ale musis diteti verit, ze se nepokusi to prosteradlo stahnout. Ono to jde tezko, ale jde. Ja holkam verim, to plne otevreni by udelaly max. omylem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
11.5.22 15:33
@Capricorn61 píše:
Zdravim vsechny! :mavam:

Zakladam diskuzi pro pobaveni. Pochlubte se svymy lifehacky - vychytavkami, vymysly ci kutilstvim. Klidne lifehacky ala „Lada Hruska“. :mrgreen:

Nekdy neco potrebuji a hned na to chci kupovat ruzna zbytena udelatka, nebo vymyslim slozite montovani, pritom to staci udelat jednoduse.

Napr. jsem resila, jak nechat pootevreny balkon tak, aby neuteklo dite, ale zaroven mohl pes chodit z balkonu domu a naopak. Tak jsem to vymyslela jednoduse a funguje to. :mrgreen:

Nebo ted kdyz jsem fotila ty balkonove dvere, tak jsem uvazovala, jak budu rozmazavat pozadi fotky, at nejde poznat, kde bydlim. A svete div se, ony existuji zaluzie, ktere staci zatahnout. :mrgreen:

Klidne sdilejte sve historky o tom, jak jste se s necim drbali a nakonec to slo vyresit jednoduse a funguje to. Nebo klidne i neco, co pouzivate a vypada to hloupe, ale pritom to funguje.

Napr. maly slehac smetany na baterky (takove to mini udelatko, ktere kdysi stalo v ikei 99 korun, dneska to maji u kazdeho vietnamce za dvacku), tak ten pouzivam na delani dokonale hladke krupice. :mrgreen: Dokonce i jisku to perfektne rozmicha. :mrgreen:

Popr. se pochlubte i uzitecnymi lifehacky. Kdyz mate vytahane gumicky do vlasu, staci je hodit do pracky k beznemu pradlu na 4o ci 6o a ony budou mit puvodni tvar jako kdyz jste si je koupili. Aspon to funguje u gumicky, co je na foto.

Tak cekam, jakymi lifehacky se pochlubite. :dance:

Dáš fotku toho šlehace? :srdce: vyprat se dá i kulmofenova hlavice nebo oblíbený hřeben. Mýdlo jelen vypere i krev. Vosková náplast na puchýře na patě se koupí v lékárně a je to zázrak, navíc průhledný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2577
11.5.22 16:05
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
11.5.22 16:07

Jo jasný… Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21902
11.5.22 16:15
@Amalthea píše: Čajová patina je něco, co to nádobí zhodnocuje a ne něco, co by se mělo drhnout. V kvalitní čajovně mají pouze konvičky a hrnky s patinou. Dokonce existují návody, jak ji co nejrychleji získat.

To je hezke, ja ale chci mit sve bile hrnky bile i ze vnitr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
12.5.22 22:22
@Janča6 píše:
Ta tvoje prvni fotka mi pripomnela, ze uz roky mam okna v loznici zabezpecena proti otevreni detmi pomoci kusu prosteradla. Vyvetrat dokazou, ale nevypadnou z nej. Nevypada to nijak hezky, ale navstevy tam nechodi.

To si to děti neumí sundat? 8o Tohle mi starší překonal minutu po tom, co jsem to tam dala. Na oknech mám doteď kliky na klíče. Ovšem čtvrťák si to stejně už roky umí odemknout i bez klíče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14717
13.5.22 06:09
@Tamtama píše:
To si to děti neumí sundat? 8o Tohle mi starší překonal minutu po tom, co jsem to tam dala. Na oknech mám doteď kliky na klíče. Ovšem čtvrťák si to stejně už roky umí odemknout i bez klíče.

Kdyby chtely, tak to sundaji behem chvilicky. V dalsim prispevku jsem prave psala, ze to funguje za predpokladu, ze je na dite spoleh, ze to nebude zkouset sundat. Takze u nas je to pouzitelne tak od 3 let veku ditete, kdy uz mu dostatecne verim. U nas v loznici na okno mladsi ani nedosahnou. V obyvaku je to jine, muzou vylezt po topeni a na okne mame parapet, po ktere muzou chodit. V te loznici to mam proto, aby si mohly samy vetrat a pri tom omylem neotevrely okno dokoran.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
13.5.22 09:28

@Janča6 co se týče okna, nevěřím synovi ani v 10 letech.. Ještě nedávno vyhazoval ventilackou ven věci..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
13.5.22 09:30

Ad okno, za mě než všechny pojistky světa radši odmalička učit, že na okno se nesahá. Mé děti by ani nenapadlo si samostatně větrat, tu občasnou opičárnu musím vyfoukat já :mrgreen: Maximum jejich vyhodnocení situace v pokoji je zatažení žaluzií, když jim svítí do obličeje. A to mají v pokojíčku balkon, byla jsem z toho ze začátku nervní, ale naštěstí nikdy neměly tendence tam lézt bez mého vědomí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11196
13.5.22 10:49
@unuděná píše:
Ad okno, za mě než všechny pojistky světa radši odmalička učit, že na okno se nesahá. Mé děti by ani nenapadlo si samostatně větrat, tu občasnou opičárnu musím vyfoukat já :mrgreen: Maximum jejich vyhodnocení situace v pokoji je zatažení žaluzií, když jim svítí do obličeje. A to mají v pokojíčku balkon, byla jsem z toho ze začátku nervní, ale naštěstí nikdy neměly tendence tam lézt bez mého vědomí.

Za mě jsou super sítě do oken.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8652
13.5.22 16:10
@jita22 píše:
Za mě jsou super sítě do oken.

no proti hmyzu jo, proti vypadnutí dítěte těžko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11196
13.5.22 16:14
@Amalthea píše:
no proti hmyzu jo, proti vypadnutí dítěte těžko

Nevím, no. U klidného většího dítěte to podle mě pomůže, nemůže se nikam nahnout.
Přiznám se, že jsem zabezpečení oken nikdy neřešila. Ale mám klidné rozumné děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný