Lodí do anglie

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
61
12.6.24 19:29

Letecky / Lodí / vlakem do ciziny

Nebyl jste nebo nevíte někdo jak to funguje trajektem do anglie? Chtěli by jsme jet. Ale přemejšlíme jestli letadlem nebo lodí. :think: Nikdy jsme nikam neletěli ani nejeli lodí. Autem jen Polsko :lol: Takže znalosti a informace máme na nule. A docela máme bobky z letiště, že se nevyznáme, ztratíme… :roll: Nebo klidně i vlakem za hranice, tomu se taky nebráníme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Svetluska55
12.6.24 19:40

Na každém normálním evropském letišti (Prahu nemyslim) jsou šipky, navadejici k nějakému Airport Expressu, většinou vlak, který jede do města.
Například na London Heathrow je to vlak na London Paddington, odkud se metrem dostaneš kamkoliv.
V době google maps včetně nalezení MHD je složité se ztratit :mrgreen:
To by se spíš bála autem, jízda vlevo je krapet nezvyklá.
A přes kanál už pripadne nejen trajektem, ale i tunelem.

• Citovat
  • Upravit
61
12.6.24 19:47

@Svetluska55 No autem už vůbec, problémy mám i po praze, jelikož tam nebydlim natož v londýně :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41675
12.6.24 19:56
@Terqa píše: Více

Tak autobus? V Praze nasedneš a pak v Británii vystoupíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
12.6.24 20:01

Letadlem. Je to pohodlnější. Když jsem já přežila letiště, že tam jsou jezdící schody a pásy. To je moje fobie. Prý jsem jako děcko na nich spadla škaredě. Nepamatuji si. Ale neskutečně se jezdících schodů bojím. V Anglii jsem chvilku na letišti couvala. Pak jsem si říkala, ještě chvilku to budou sledovat na kamerách a přijdou si ty krávo pro tebe, že budeš podezřelá. Takže jsem musela na pás skočit a svézt se. To byl jediný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
12.6.24 20:13

@Havlova Autobusy moc nemusim, dělá se mi v nich blbě když jedu delší trasy. Nechápu jak, kdyz ve vlaku jsem úplně ok :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
12.6.24 20:15

@Kelsey To jezdící schody / pásy s tim problém nemám, ale bojim se toho letiště že to nestihnem, ztratíme se, jakej kufr můžem a nemůžem, co můžem do letadla co ne atd atd. Prostě takový ty normální “blbosti “ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41675
12.6.24 20:15
@Terqa píše: Více

No, tak pak už asi jen pěšky. Jet se 4-5 přestupama vlakem je šílený.
A nebo holt letět - ono to je všude označené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
442
12.6.24 21:01

Cesta autem je tak 15 hodin.Kdyz je blby pocasi, tak jsou lode zpozdeny. Letadlo je pohodlnejsi. Na Stansted je primo vlak do centra 50 minut. Nebo i bus. Gatwick to stejny, taky vlak. V Praze je letiste maly jednoduchy, Stansted je asi nejlepsi. Gatwick moc nemam rada, je to moc roztahany. Na Heathrow jsem nebyla leta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.6.24 23:58

Letadlem. Vše potřebné najdeš na netu a nebo ti někdo poradí. Ono ti vlastně asi nic jiného nezbude… Když autem nechceš (a jak jinak bys dojela na trajekt?), v autobuse je ti zle.. Vlak do Anglie nejezdí ne? Aspoň o tom nevím :lol: Takže letadlem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.6.24 23:59
@Lenka0505 píše: Více

Ty jo, kdyby 15 hodin :roll: záleží z jaké části Česka zakladatelka je… Plus stačí špatmé počasí, bouračky, kolony… My jeli jednou 22 hodin 8o hnus. Od té doby jedině letadlem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68817
13.6.24 08:50

A proč chceš zrovna do Anglie, když je všecko tak šílený problém? Co tam chceš dělat, dovolená? Cestovat nebo jenom Londýn? A pokud cestovat, jak se budete přepravovat? Pokud jsi vystresla už z cesty, tak, prosím, neuvažuje jet autem, protože ježdění vlevo se všema kruhacema apod. není žádná sranda. Pokud Londýn, na auto velmi rychle zapomen (a bez auta se na tu loď nedostaneš, ono to jaksi nejezdí z centra Prahy po Vltavě). Kup si letenku (komfort letět oproti pozemní cestě je tak nesrovnatelný a stojí to plus mínus podobné) vem batoh, nedávej do něj nože a ostré předměty, z kosmetiky nákup miniatury v dm, zábal je do průhledného sáčku, nezapomen pás (!!! na občanku té tam nepustí) a na letišti následuj šipky. A věř, že jestli vlezes v Londýně do metra, bude ti připadat legrační, že ses dokázala stresován z něčeho tak jednoduchého, jako je letiště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.6.24 17:12
@ugluk píše: Více

Suprově napsané, souhlasím :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6446
13.6.24 17:45

Autem už bych nejela, je to celkem dálka, lítání není žádná věda, @ugluk to vystihla úplně přesně, metro to je jiný zážitek. Nejen v Londýně, mě stresuje metro v každém městě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.7.24 21:40

Můžete plout buď z Calais do Doveru to trvá cca 1 hodinu a 40 minut nebo z Dunkerque do Doveru to trvá 2 hodiny. Oboje je se společností DFDS a na jejich stránkách se dá rezervovat plavba. Není to žádná věda na lodi je možnost koupit si jídlo, kafe i obchod se suvenýry, parfémy, alkoholem atd. A nebo eurotunelem z Calais do Folkestone. Tam vjedete autem do vlaku a cesta je kratší. Ale loď, je daleko lepší a hezčí zážitek. Jezdili jsme to 6 let kamionem oboje :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí